Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

108 Juhannusta odotellessa

Maanantai 15.5.2017 klo 10:10 - yrjöpoeka

Säätiedoitukset lupasivat ongelmallista keliä Kainuun maakuntaan. Sellainen saatiin. Olin eilen kotikyläni kyläseuran äitienpäiväjuhlissa mukana, sieltä palatessa alkoi hienoinen lumisade. Parintunnin jälkeen lumi peitti jo kaikki sulaneet pinnat. Raju myrskytuuli piiskasi lunta aivan vaakasuoraan. Oli aivan selviö, että aamulla riittää lumitöitä. Niitä riitti. En koskaan ennen ole toukokuun puolessa välissä käynnistänyt lumilinkoa pihanpuhdistamiseksi. Nyt se ihme on nähty. Tasaisesti lunta oli tullut reilut 20 senttiä ja paikoin sitä oli kolmekymmentä tuulen juoksuttamissa kohdissa.

IMGP4478.JPG
Grillikausi vaarassa.

Lohduttelin itseäni lunta luodessani, että mitä enemmän luon lunta pois, sitä nopeammin juhannus tulee. Surullista oli seurata pikkulintujen epätoivoista puuhastelua ruokintapaikalla. Kävin lapioimassa lumet maasta isolta alueelta ja puhdistin lintulautoja tuuleen pakkaamasta lumesta. Nyt katsoessani pihalle ruokintapaikka alue on mustanaan kevään lintuja. Viedessäni vaimon töihin näimme tienvierustalla olevassa ojassa kyyhöttämässä töyhtöhyyppiä vieri vieressä. Siinä oli pieni vesihyyhmän peitossa oleva alue. Ei ole luonnon elävillä helppoa. Sanovat ilmaston lämmenneen ja kesien tulleen pidemmiksi. Nyt ei siltä tunnu.

Sosiaalisessa mediassa huomasin muutama viikko sitten ilmoituksen, jossa tarjottiin Parson Russel rotuista 2,5 vuotista myyntiin. Otin yhteyttä ja nyt kodissani on reilun puolen vuoden koirattoman ajan jälkeen uusi talonvahti. Kippo tykkää nukkua sylissä tai kainalossa. Koska itsellä on päivisin väsymystä ruokailun jälkeen torkut yhdessä sopivat meille molemmille. Tässä pieni näyte viikonlopunvietosta.

IMGP4475.JPG

Tämä kova talvi on saanut minut epäilemään pääseekö esimerkiksi Kuusinki-joelle kalaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä millään kulkuneuvolla. Kaksi viikkoa aikaa ja täällä on täysi talvi. Säätiedoitukset ovat kyllä lupailleet seuraavan viikon vaihteeseen lämpenevää. Eipä taida viikko riittää. Mutta josko juhannuksena? Toivossa on hyvä elää.

Avainsanat: myöhäinenkevät, äitienpäivänmyrsky, parsonrussel, kuusinkijoki, kesäkalastuskausialkaa

99 Palveluseminaari päivä

Keskiviikko 27.5.2009 klo 21:46 - yrjöpoeka

Olipa mukava päivä, erityisesti seminaarin anti oli hyvä. Erityisen hyvä oli vieraileva professori Jari Vuori Kuopion yliopistosta. Hän osasi kertoa innostavasti oman alansa asioista, erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden haasteista. Esimerkkejä riitti ja niitä oli eri puolilta maapalloa. Hänellä oli kokemusta useista eri paikoista ja niitten kokemusten ansiosta hän pystyi todella hyvin arvioimaan meidän suomalaisten omaa järjestelmää.

Harvinainen seminaari, ei nukuttanut. Sitä en tiedä, mikä vaikutus vireyteen oli omalla osallistumisella? Itse en osaa arvioida miten oma osuuteni meni, mutta kukaan ei ole vielä lyönyt..? ;)

Sosiaali- ja terveydenhuolto on Kainuun hallintokokeilun suurin maksuosuuden käyttäjä ja ihmetystä herätti se, kuinka vähän paikalla oli maakuntavaltuuston jäseniä. En laskenut, mutta 59 valtuutetusta paikalla oli alle kymmenen. Suuri osa sote-lautakunnan jäsenistä loisti poissaolollaan, valitettavasti.

Levitin vaalijulisteita omille kotiseuduille vielä paluumatkalla ja päivä hieman venähti. Nyt on edessä ”vapaa viikonloppu” eli ilman isompia velvoitteita. Vaimolta olen saanut luvan lähteä kalastuskauden avajaisiin ja suuntana on, totutusti Kuusinkinjoki ja sen keväiset harjukset. Tätä onkin jo odoteltu viime elokuun lopusta alkaen ja siihen on nyt valmistauduttava pikaisesti. Vaunu huollettava ja varusteet katseltava lähtökuntoon, levottomuus alkaa poltella kantapäissä. :)

Lue lisää »

Avainsanat: seminaari, kainuunhallintokokeilu, kalastuskausi, ryysyranta