Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

036 Kevään merkkejä ja ennustus

Keskiviikko 14.5.2014 klo 13:34 - yrjöpoeka

Äitienpäivä on aina toukokuun toisena sunnuntaina ja se tietyllä tavalla avaa kevään. Niin se teki tänäkin vuonna. Ilmassa oli lupausta lämmöstä, joka juuri tänään tuntuu unelta. Maa on valkoisena ja pohjoistuuli syytää räntää. Äitienpäivä oli tänä vuonna erityisen juhlava, koska meillä oli koossa oma äitini, vaimoni ja kaksi tytärtäni. He kaikki ovat äitejä. Äitienpäivään kuuluvat myös lasten äänet ja niistä ei tullut pulaa. Vävypoikamme Lauri lupautui valmistamaan äitienpäivä menyyn. Se oli ehkä liiankin hyvää, koska koko loppupäivä meni ähkyä potiessa. Mutta siitä selvittiin.

aidit_2014.jpg
Kaikki minulle rakkaat!

Kevään merkkejä on myös se, että tulee levoton olo kauppojen multasäkkien ja muiden puutarhatuotteiden kohdalla. On suorastaan pakko hankkia kukkia ja erilaisia mukuloita ja sitten säkkikaupalla multaa. Pihan ruopsuttaminen puhtaaksi on aina se ensimmäinen vaihe, jossa suunnitelmat kesäkukkia varten kasvavat. Aikasemmin tauti vaivasi vain vaimoani. Nyt se on iskenyt myös minuun. Olisiko se yksi merkki ikääntymisestä?

Kevääseen kuuluu myös outo levottomuus kalastustarvike hyllyjen kohdalla. Se levottomuus vaivaa vain minua, vaimoni on siitä vapaa. Levottomana on aloitettava varusteiden huolto ja niiden hipalailu. Pahin levottomuus toki katoaa, kun käy välillä pienellä kalaretkellä sulien vesien kohdalla. Hauki on onneksi sellainen kala joka on syönnillään heti vesien sulettua. Valon lisääntyessä päivä päivältä enemmän, ajatus kääntyy kokoajan enemmän virtaaviin vesiin. Netin ihmeellinen maailma lisää poltetta ja Teno- ja Lakselv-joen tilannetta on seurattava enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Tulevat EU-vaalit ovat myös osa kevättä. On todella mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat parhaiten ennustaneet Suomen tulevien MEP:n lukumäärän puolueittain. Media yrittää epätoivoisesti tehdä uutisia vanhoista tekijöistä ja oma maakuntalehtemme Kainuun Sanomat on tässä erittäin hyvä esimerkki. Lehdessä toitotetaan vain Kyllösestä ja hänen mahdollisuuksistaan. Lehden mukaan Kainuulle on tärkeää saada oma meppi. Eikö Suomen eduskunnan kansanedustajana toimiminen ole huomattavsti tärkeämpää? Mikäli lehden ennustus toteutuisi, Kainuu menettäisi yhden kansanedustajan.

Mielestäni loistava esimerkki edellisen blogi päivityksen osalta oli, kun maakuntalehtemme julkaisi ison uutisen vihreiden Tarja Cronbergin Kajaanin keikasta. Lehdessä iso juttu ja todella iso kuva Raatihuoneen torilta. Kuvaan oli saatu yksi kaupungin asukas pysähtymään, jotta kuvaaja sai kuvan suuresta väenpaljoudesta. Sama tilanne on muidenkin pienten puolueiden osalta. Lehti ei julkaise yhtään haastattelua maakunnassa sankoin joukoin liikkuvista perussuomalaisista. Medioiden mukaan vanhat säilyttävät asemansa vaaleissa.

Perussuomalaisten virallinen tavoite on 3 meppiä. Olen itse alusta asti puhunut 4 mepistä ja se siitä syystä, että Perussuomalaiset ovat suuri puolue. Oma ennusteeni on kasvamassa, seuratessani vaalien lähestymistä. Perussuomalaiset ovat paras toripuolue ja kasvun tuntee parhaiten sieltä. Perussuomalaisille ehdokkaille on todella kysyntää. Kaiken lisäksi äänestysaktiivisuus on kasvamassa ja se kasvaa nimenomaan perussuomalaisille. Hyvällä työllä se kunnon brytky on tulossa. Oman ennusteeni mukaan paikkoja saavat vain suuret puolueet. Perussuomalaiset, kokoomus, keskusta ja sosdemit. Pienet häviävät parlamentista.

Uskottava ja paras vaaliohjelma. Parhaat ehdokkaat. Hyvä vaalityö toreilla.

Näistä tulevat perussuomalaiset mepit (4-5) on tehty.

Avainsanat: äitienpäivä2014, kalastuskuume, eu-vaalit2014,