Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

099 Kesätauko meni

Keskiviikko 24.8.2016 klo 20:21 - yrjöpoeka

Kalastusviikko katkaisi kirjoitteluni viikoksi ja lastenlasten tulo mummolaan useiksi päiviksi. Kesätauko sattui meneillään olevien olympialaisten ajaksi. Kisoissa oli niin huono suomalais menestys, ettei haitannut vaikken nähnyt yhtään lähetystä. Kaiken huipuksi kisojen maine on mennyt niin huonoksi dopingrikkeiden vuoksi. Lopulliset tulokset saadaan seuraavan olympiadin aikana.

Meno maailmalla ja suomessa jatkui tauon aikana näköjään aivan samanlaisena. Sotia, luonnontuhoja ja ihmisten loputtoman tyhmyyden aiheuttamia mekkaloita. Olisi todella hyvä nukkua kokonainen vuosi ja sen jälkeen huomata kaiken olevan ennallaan.

Forssa on tapahtumien keskipisteenä juuri nyt, koska suomalaiset ääliöt ovat saaneet maahanmuuttajilta turpiinsa. Olen sanonut usein eri keskusteluissa, että mikäli verta haluaa kaivaa nenästään näiden nuorten miesten kanssa, niin siitä vaan. Mutta sen olen sanonut, että sitten ei pitäisi itkeä kuin pikkuneidit huulet turvoksissa. Näiden nuorten miesten joukossa on sellaista sotilaallista väkeä, että olisi hyvä pysytellä heistä erossa.

Vielä naurettavampaa on keskustelu pakolaisten halusta saada juuri oikeanlaista lihaa. Esimerkiksi kuntaan muuttaa muutamia arabiankielisiä lapsia ja heidän vanhempansa vaativat lapsille halal-lihaa, ollaan aivan pöyristyneitä sellaisesta. Suurten koulukeittiöiden arkea kuitenkin on, että siellä on lukematon määrä erikoisruokavalioita noudattavien ateriaannoksia. Samoin suomalaiset vanhemmat ovat erittäin vaativaisia omien lastensa oikeudesta heidän haluamaansa ruokavalioon. Hyvänä esimerkkinä vegaanit.

Olen saanut kuulla eräästä ammattilaisesta, joka kiertää kertomassa, kuinka nämä maahanmuuttajalapset kuihtuvat, koska eivät saa suomalaista lihaa. Kuulemani mukaan hän kertoo tarinaansa yksityishenkilönä. Se on mielenkiintoista kuitenkin, että tarinansa ainekset hän saa tietoonsa alan ammattilaisena. Kainuunsoten olisi syytä hieman miettiä, mitä tarkoittaa yksityisyydensuoja? Ammatissa saatua yksityisiähenkilöitä koskevia tietoja ja erityisesti vääristeleviä tietoja, ei soten ammattilainen milloinkaan saisi levittää.

Tämän tasoisen keskustelun kuunteleminen saa minut oikeasti voimaan pahoin. Maahamme muuttaneet pakolaiset ovat saaneet samat oikeudet, kuin me muutkin suomalaiset. Siitä takia on käsittämätöntä, että meillä on aikaa etsiä vikaa tulijoista. Pohtia sitä, että he olisivat jotenkin paremmassa asemassa kuin me ja saisivat meitä enemmän yhteiskunnanapuja. Meillä menee niin hyvin, että kadehdimme tulijoita jotka ovat menettäneet aivan kaiken. Kotinsa, kenties omaisiaan ja muita läheisiään.

Onneksi meillä on suuri joukko sellaisia ihmisiä, joilla on sydän paikallaan. SPR saa lisää jäseniä ja koulutustilaisuuksiin saapuu lisää ihmisiä, valmiina auttamaan. Tavalliset ihmiset luovuttavat itselleen turhia vaatteita ja kalusteita.Ihmisillä on vielä sydän ja omatunto tallella. Se on meille hyväksi.

Aivan tavallinen suomalainen, joka on varma äänestäjä, on liikkeellä. Siksi gallupit tulevat heittämään häränpyllyä tulevissa vaaleissa. Kaikenlainen peloittelu erilaisuudesta on aivan turhaa. Erilaisuutta on ollut aina. Meilläkin. Ei ole kauan siitä, kun omat kehitysvammaiset pidettiin suurissa keskistysleireissä, oh..anteeksi laitoksissa.

Avainsanat: kalastusviikko, forssa, halalliha, oikeuserityisruokavalioon