Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

203 Ahdistava ajankuva

Perjantai 30.8.2019 klo 10:19 - yrjöpoeka

Tämä alla oleva julkaisu facebookin sivuillani 4-vuoden takaa on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan. Sanavapauden nimissä viha ja kauna on nostettu ainoaksi politiikan tekemiseksi. Tätä vihaa nykypersut nimittävät isänmaallisuudeksi. Ymmärtämättä mitä isänmaallisuus oikeasti on.

Facebook muistuttaa aika ajoittain menneistä postauksista. Siinä on se hyvä puoli, ettei netti unohda niinkuin ihmiset unohtavat. Minulta on aika-ajoin kyselty, aionko palata vielä politiikan pariin. Juuri allaolevista syistä ja tänään vielä enemmän, en aio palata. Kun katsoin eilen iltauutisista mestari Halla-ahon sönköttämistä sananvapaudesta menivät loputkin halut. On pakko ihmetellä, ovatko he aivan terveitä. Persut yhdistävät sananvapauden vain heitä itseään koskeviksi. Siksi he haluavat sellaisen lainsäädännön, joka sallisi persujen vihapuheen. Heidän mielestään lain tulisi myös olla sellainen, ettei heitä saisi arvostella.

Siksi palautan lukijoideni mieleen tämän kirjoituksen facebookista:

Kaiken surun keskellä joudun tuntemaan vielä lisää surua. Maarit teki omat päätöksensä nykymenosta....
Surullinen siksi, että minä olen syyllinen. Houkuttelin hänet mukaan kansanliikkeeseen. Itsenäisesti ajattelevien ihmisten liikkeeseen. Se oli sellainen vielä ensimmäisen jytkyn aikaan. Se liike on muuttunut nyt erilaisten pyrkyreitten temmellyskentäksi. Kaikki huutavat maahanmuutosta.
Perussuomalaisten pitäisi huutaa suomalaisen työn puolesta. Suomalaisen työttömän puolesta. Suomalaisten työpaikkojen puolesta. Suomen selviämisestä.
Mutta ei.... Nyt huudetaan vastakkainasettelun puolesta. Se perussuomalainen puolue ei huutanut vastakkainasettelua, mihin liityin. Se oli avoin ja suvaitseva. Inhimillinen. Ihmisen kokoinen.
Alan tehdä todellista siivousta kaveripiirissäni. En yksinkertaisesti jaksa nähdä jatkuvalla syötöllä ISIKsen mestaamia ihmisparkoja. Joka haluaa niillä mässäillä, voi kerätä niitä omalle suljetulle sivustolle ja nähdä märkiä unia.
Minä haluan nähdä kaveripiirissäni ihmisiä, jotka välittävät toisistaan. Huolimatta siitä, minkä värisiä he ovat. Mitä uskontoa he tunnustavat. Mitä kieltä he puhuvat. Ihmisistä, jotka minä päivänä tahansa voivat olla sinun tai minun lasteni puolisoita. Lastenlasteni vanhempia.
En myöskään halua nähdä jatkuvalla syötöllä uutisia siitä mitä milloinkin pakolaisrintamalla tapahtuu. Hukkuvista ihmisistä, kuolevista pakolaisista, surusta ja murheesta. En siksi, etten sitä kestä. Maailma on paha. Mutta....
En halua näitä toistoja sen takia, että niillä leimataan kaikki sotaa ja kurjuutta pakoon lähteneet alhaisiksi olioiksi. Näillä nostoilla on vain yksi tarkoitus, nostattaa vihaa ja vastakkainasettelua.
Maailmassa on menossa kansainvaellus. Sitä me emme voi estää. Mutta, me voimme auttaa ihmistä....
Minä aion tehdä niin.”

IMG_20190802_090521.jpg
Sateenkaarella on kaksi päätä. Löytyisikö sieltä edes hiukkasen toivoa.

Avainsanat: facebookinmuisti, sananvapaus, isänmaallisuus, kansainvaellus

065 Päätä pensaaseen

Maanantai 14.9.2015 klo 10:19 - yrjöpoeka

Tältä ajatukselta ei voi välttyä, kun seuraa uutisvirtaa tulevasta perjantaista. Suomi elää velaksi ja on erittäin pitkällä ns. ”kreikan tiellä”. Siitä huolimatta ammattiyhdistysliike elää menneisyydessä ja vaatii lisää jaettavaa. Sosdemit ja vassarit säestävät tätä huutoa.

Tulevana perjantaina pysäytetään junaliikenne valtion palkollisten toimesta. Opettajat kuntapuolella uhkaavat täydellisellä boikotilla. Poliisien ammattijärjestö on nyt yhtynyt huutajien kuoroon. Valtion ja kuntien liitot vaativat ensimmäisinä lisää jaettavaa. Jaettava ei enää synny yritysten avulla, vaan tarvitaan valtavasti lisää velkaa.

Poliiseilla on eri ammattiryhmistä eniten edustajia Arkadianmäellä. Eli edunvalvonnan pitäisi olla kuinnossa. Viime vuodet on huudettu poliisipulasta. Nyt siihen huutoon on vastattu ja työttömät poliisit on työllistetty. Nyt he ovat ensimmäisinä menossa torille.

Poliisien määrä on todennäköisesti kasvanut liikaa ja määrää on nopeasti vähennettävä. Koska heillä ei ole aikaa huolehtia turvapaikanhakijoiden vastaanotosta työvoimapulaan vedoten, ei heillä pitäisi olla aikaa mielenosoituksiin! Valtion virkamiesten tehtävä on huolehtia ensimmäisenä heille määrätyistä virkatehtävistä. Kansalaisten turvallisuudesta ja kansallisesta turvallisuudesta.

Suomi on tällä hetkellä yhtäaikaa maahanmuutto- ja velkakriisissä. Hallitsematon maahanmuutto on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Hallituksen tehtävänä on huolehtia nyt siitä, että tarvittaessa käytetään pakottavaa lainsäädäntöä valtion ja kuntien työntekijöiden lakkojen murtamiseen. Ammattiyhdistysliike ei mielestäni ymmärrä missä tilanteessa Suomi ja myös koko Eurooppa nyt on. Kansainvaellus on todellinen uhka kaikille Euroopan maille ja toisaalta myös mahdollisuus. Talouden tila on sellainen, ettei nyt ole varaa keikuttaa yhteistä venettä, painamalla päätä pensaaseen.

Olen koko ikäni tukenut ay-liikettä ja haluan tehdä sen myös jatkossa. Tämän hetken tilannetta en tue. Mikäli ay-liike jatkaa tällä tiellä, sen kannatus romahtaa samalle tasolle, mitä on vasemmiston kannatus. Se voisi olla hyväksi Suomelle ja samalla pelastus. Työväestöstä suurin osa kannattaa muita poliittisia puolueita ja nyt tämä kriisi voi muuttaa kaiken.

Pöhöttynyt ay-liike kaipaa nyt kunnon tuuletusta. Perjantaina on tuettava kaikkia työssäolevia. City-markettin lakkoilu sai aikaan jo sen, ettei niihin liikkeisiin kannata mennä. Tässä en ole yksin. Käytän ostoksieni kohteena pienempiä liikkeitä. Tarvittaessa ostan kaiken netistä.

Perjantaina kaikki töihin!

Avainsanat: kreikantie, kansainvaellus, kansallinenturvallisuus

064 Nurkan takaista

Tiistai 8.9.2015 klo 13:28 - yrjöpoeka

Viimeviikolla 3.9 pidettiin Suomussalmella yleisötilaisuus, aiheena mahdollinen pakolaisten vastaanottaminen syrjäiseen kuntaamme. Tilaisuus oli hämmentävän suopea ajatukselle. Todennäköistä oli kuitenkin, että vastustavat ajatukset jäivät nurkan takana esitettäviksi. On erittäin tuttua, että ei esitetä omaa mielipidettä julkisesti. Samanmielisten joukossa nurkan takana sitten annetaan palaa.

Varovaisuutta ilmenee myös ihmisten uteliaisuudessa, kun he haluavat kysellä esimerkiksi minulta aiheesta. Ihmisiä vaivaa erityisesti se, että minä olen näkyvä perussuomalainen poliititikko ja en vastusta verisesti maahanmuuttoa. Tiedän perussuomalaisten joukossa olevan paljon sellaisia, joiden ensimmäisenä ja ainoana asiana ei ole vastustaa pakolaisia ja maahanmuuttajia. Maassamme on paljon sellaisia tekemättömiä asioita, jotka menevät näiden edelle.

Olen hieman joutunut kertomaan enemmän taustoistani. Siitä että synnyin ja elin suuren sisarusparven (9) vanhimpana poikana. Suuressa sisarusparvessa oli aina huolehdittava heikommista. Elämä on myös ohjannut kulkuani luottamustehtävissä ja erilaisissa järjestöissä niin, että aina on joutunut kantamaan vastuuta toisista. Kunnallisen luottamusurani aikan olen suurimman osan viettänyt sosiaali- ja terveydenhuollon luottamustehtävissä.

Kaikissa näissä tehtävissä olen joutunut pohtimaan omaa suhdettani heikompiin ja apua tarvitseviin. Se miten elämä on ohjannut kulkuani, vaikuttaa myös suhteeseeni pakolaisiin. Ihmisenä en voi ummistaa silmiäni toisten hädältä. Kun liityin perussuomalaiseen puolueeseen, yksi vaikuttimista oli se, että puolue liputti olevansa heikkojen ja sorrettujen asialla. Puolueohjelmassa aihe on edelleen. Nyt se on hukkumassa huudon alle. Voin esittää maahanmuuttokritiikkiä, mutta en ole ihmisten vastainen.

Myös asuinkuntani historialla on oma merkityksensä omalle asenteelleni. Suomussalmen historia kertoo kuinka elämä on ollut täällä aina kovaa taistelua. Se on ollut taistelua nälkää vastaan. Se on ollut taistelua valloittajia vastaan. Historia kertoo myös, että itsenäisyyden alkuaikoina kuntamme otti vastaan pakolaisia. Siitä huolimatta, että kansakunta eli todella vaikeita aikoja. Isovanhempamme selvisivät siitä. Myös me selviämme.

Elämme todella epävarmaa aikaa. Kansainvaellus on tosiasia. Kaiken keskellä kuuluu aseiden kalske. Itärajamme takana on Venäjän sotavoimien toistuvat harjoitukset menneillään. Valtavasti sotilaita, taistelukoneita ja suuret panssarivoimat rynnäköivät länttä kohti. Venäjä ilmoittaa, ettei harjoitus ole ketään vastaan. Massiivisten sotavoimien liikuttelu kertoo kuitenkin jotakin muuta.

Kaikesta tästä aseiden kalistelusta huudosta ja kansainvaelluksesta huolimatta meidän on huolehdittava yhdestä tärkeästä asiasta. Toisen maailmasodan opetuksesta.

Ihmisyyden kunnioittamisesta.

Avainsanat: pakolaistenvastaanottaminensuomussalmelle, kansainvaelluseurooppaan, liikekannallepano

060 Tuhoutuuko suomalaisuus

Maanantai 24.8.2015 klo 12:20 - yrjöpoeka

Suomen kesää ja sen media ilmastoa on hallinnut melkeinpä yksi asia. Pakolaisuus. Hallituksen yritys saada aikaan yhteiskuntasopimus on jäänyt pakolaiskeskustelun jalkoihin. Omasta mielestäni yhteiskuntasopimuksen aikaansaamisella, olisi suomalaisen yhteiskunnan selviytymiseen paljon suurempi merkitys. Pakolaiset ovat mielestäni marginaalinen ryhmä ja Suomi ei suistu kadotukseen heidän takiaan.

Sosiaalisessa mediassa keskustelu on säälimätöntä ja todella mustavalkoista. Viha toisinajattelijoita kohtaan on julkista ja henkilöön käyvää. Välillä näitä tekstejä seuratessa tuntuu siltä, että osa suomalaisista on valmiita tämän asian takia tarttumaan aseisiin. Erityisen vihaista puhetta tulvii vasemmiston ja vihreiden suunnasta. Heillä on omasta mielestään ainoa ja oikea mielipide.

Mieleni tekee sanoa omalle puolueelleni, perussuomalaisille, muutama virke. Mielestäni on virhe pitää yhtä ja ainoaa asiaa agendalla. Hallituspuolueena meidän pitäisi puhua maan taloudesta ja siitä kuinka suomalaisille saataisiin työtä. Työttömyyden saralla riittää tekemistä. Kutsumme itseämme uudeksi työväenpuolueeksi, sitä ei lunasteta huutamalla vain ja ainoastaan pakolaisista. Suomalainen työ, suomalaisella työvoimalla ja suomalaisilla palkkaehdoilla, on se kaikkein tärkein asia. Puhukaamme siitä.

Eurooppa on tällä hetkellä kansainvaelluksen kohteena. Yksikään kansakunta ei pysty tätä vaellusta estämään. Sotavoimia ei kukaan halua käyttää inhimillisen vaelluksen tukahduttamiseksi. Useat maat ovat antaneet pakolaisaallon kulkea rajojensa läpi. Sinä päivänä kun Suomen rajoille tulvii tuhansia tänne tulevia pakolaisia, ei sotaväkeä kutsuta aseisiin. Sinä päivänä en tahdo kuulla huutoa pakolaisten palauttamiseksi takaisin. Eivät he lähde.

Suomeen on saapunut ensimmäisissä aalloissa vain nuoria miehiä. Seuratessani kansainvälisiä kuvia Välimereltä, näen siellä olevan myös naisia ja lapsia. Suomi tulee saamaan takuuvarmasti myös naisia ja lapsia. Näitä heikompia hukkuu vaarallisella matkalla Välimereen enemmän kuin Suomi ottaa pakolaisia. Kainuulaisena ihmisenä koen, että kansakuntamme ei tuhoudu tässä kansainvaelluksessa.

Kainuuta on ennenkin koetelleet erilaiset kansainvaellukset. Armeijat ovat kulkeneet idästä länteen ja toisinpäin. Pakolaisia on tullut viimevuosisadalla idästä ja he ovat suomalaistuneet. Samoin tulee käymään myös nyt saapuville pakolaisille. Ihon väri voi olla erilainen. Suomalaisuus ei ole väristä, uskonnosta ja kulttuurista kiinni.

Suomi ei tuhoudu pakolaisten takia. Meillä on tilaa. Meidän pitää tehdä vain yksi asia. Meidän on annettava tilaa sydämiimme.

Haluan jatkossakin olla itsenäisesti ajatteleva perussuomalainen.

Avainsanat: kansainvaellus, suurintyöväenpuolue,