Satunnaiset kuvat

Täällä syntyvät taimenet

Uusimmat

Blogin arkisto

070 Tervon roskaväki

Maanantai 28.9.2015 klo 22:03 - yrjöpoeka

Jari Tervon terävä kynä on tarttunut kiinni ajankohtaiseen aiheeseen. Joukkioon, joka kertoo olevansa isänmaan asialla. Joukkioon joka kertoo puolustavansa sotaveteraanien kunniaa. He kertovat puolustavansa pohjoisen valkeaa neitsyttä raiskauksilta. Tunnuksina tällä joukkiolla on valkoinen kaapu ja tötteröhattu. Yhtä merkittävässä roolissa on Suomen leijona tunnus. Kaiken huippuna Suomen lippu.

Isänmaan asia vaatii tätä joukkiota kivittämään suomalaisia punaisen ristin vapaaehtoisia. Heittelemään kiviä kohti pakolaisia. Sytyttelemään tulia pakolaiskeskusten ovilla. Miksi he tätä sitten tekevät? He kertovat pelkäävänsä, että pakolaiskeskusten liepeillä aiheuttuu häiriöitä ja väkivaltaisia mellakoita.

Valitettavasti tästä puhuessaan he unohtavat yhden asian? He itse ensimmäisinä ja ainoina ovat aiheuttanut häiriöitä näitten keskusten läheisyydessä. Sivullisesta tämä näyttää ja kuulostaa epäloogiselta. Sitä se ei kuitenkaan Jari Tervon mukaan ole. Tervon mukaan se on loogista käyttäytymistä roskaväeltä.

Jotkin tahot ovat nimittäneet mellakoissa esiintyviä mielenosoittajia kansaksi. Minusta se on karkeasti yliampuvaa. Muutaman kymmenen mellakoijan lauma ei edusta kansaa millään tavalla. Siitä on osoituksena tänään ilmestyneessä iltapäivälehdessä oleva yli 90 vuotiaitten veteraanien vetoomus. Valitettavasti pelkään sitä, ettei veteraanien vetoomusta kuunnella. Tämä kansana itseään pitävä joukko uskoo olevansa kansa.

Jokaisen politiikon pitäisi juuri nyt hiljentyä pohtimaan, kannattaako ”tällaista kansaa” enempää kiihottaa. Näkyvä tuki joiltakin poliitikoilta on kiehuttanut keitoksen yli. Nyt eletään aikoja, joita oikea tavallinen kansa ei olisi halunnut nähdä ja kuulla. 1930-luvulla oli nähtävissä tämä samanlainen ilmiö. Mihin se johti, on luettavissa historiasta ja se elää kansakunnan muistissa. Juuri nyt se muisti on huonossa hapessa.

Kaikesta huolimatta minulla on vahva usko kansakunnan muistiin. Jossakin vaiheessa kaduille ja toreille lähtevät oikeat, tavalliset suomalaiset. Heillä on vain yksi viesti.

Nyt riittää!

ps. Onko tervo oikeassa?

Avainsanat: kukluxklan, isänmaanasia, kansakunnanmuisti