Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

009 Ääripäät samalla pytyllä

Sunnuntai 6.1.2019 klo 14:20 - yrjöpoeka

Marginaali puolueiksi nimittämäni Kansalaispuolue ja myös 7 tähden liike etsivät vaalivoittoa vessanpytystä. Näiden hankkeiden taustalla on todella syrjäytynyttä, mutta hyvin toimeen tulevaa väkeä taloudellisesti. Heillä ei ole nimeksikään asiaa. Siksi he heittävät verkkonsa maahanmuuttoon ja sen vastustamiseen. Puolueissa lasketaan sen varaan, että suomalainen äänestäjä on sopeutunut persujen ansiosta kovaan kielenkäyttöön. Siksi jyrkkä ei maahanmuutolle. Molemmilla puolueilla se muoto on maahanmuutto. Miksi ei pakolaisuus tai turvapaikanhaku?

He etsivät nyt vessanpytystä kaikkitietävää vastausta vaalivoitolleen. Maahanmuutosta kamppailevat jo kaikki puolueet ja nyt olisi todella erotuttava joukosta. Se on on aivan sama kuin kaikki puhuisivat pelkästään sotesta. Ongelmaksi kokemansa asia pitäisi pystyä nyt havainnollistamaan äänestäjiä kiinnostavalla tavalla. Kun useimmat puolueet hakevat vastausta nykyajan lähteestä, niin sillä aikaa yksi puolue keskittyy puhumaan taloudesta ja menestyy.

Talous vaatii tänään jo hallittua maahanmuuttoa. Sen ymmärtävät jo äänestäjät myös syrjäseuduilla. Maahanmuuttajia on jo tänään kaikkialla. Heitä toimii lääkäreinä melkein jokaisessa terveyskeskuksessa. Isoimmissa terveydenhuollon pisteissä maahanmuuttajiin törmää väistämättä. Heitä on suurissa ostoskeskuksissa myyjinä ja siivoojina. Heitä on runsaasti rakennustyömailla. Heitä löytyy tänään jo suomalaisista metsistä. Mikään ei toimisi, ellei heitä olisi jokapaikassa. Toki voisimme toimia, mutta taloutemme kitkutteleisi jossakin Romanian tasolla.

Tiedän kyllä sen, että saalistaminen ihmisen alhaisimpien vaistojen tuottamissa syövereissä on monelle hauskaa puuhaa. Se saa aikaan hyvin monessa maassa tällä hetkellä vihaa ja raja-aitojen pystyttämistä. Mitään hyvää se ei tuota tänään. Ei ole tuottanut milloinkaan historian aikana. Hyvää näiden kahden marginaalissa olevan puolueen työstä kyllä syntyy, se on myös tunnustettava. Sellaista hyvää, joka on hyväksi meille kaikille.

Miten se tapahtuu kysyy nyt usea? Nämä molemmat puolueet saavat runsaasti palstatilaa keskustaa lähellä olevissa medioissa. Maaseudun Tulevaisuus julkaisi juuri jutun Kansalaispuolueesta ja sen teeseistä. Se hyökkää suoraan keskustaa vastaan, antaen samalla tilaa vessanpöntön tutkiskeluun. Näiden medioiden lukijat saavat nyt valita kolmesta eritason keskustajuurilla olevasta ryhmittymästä. Oma arvioni on, että molemmat pienpuolueet ovat lähempänä keskustan juuria kuin Sipilän luotsaama kepu.

Oma etu ensin liikkeen tytöt ja pojat ovat nyt juurillaan. He etsivät vastausta nykyajan kaivosta. Vessanpytystä.

Avainsanat: kansalaispuolue, 7tähdenliike, paavpväyrynen, mikakilpeläinen, vessahuumori

185 Tieasiaa ja puolueasiaa

Keskiviikko 5.9.2018 klo 13:51 - yrjöpoeka

Eiliseen kirjoitukseen oli pakko laittaa jatkoa, kun sain yhteydenottoja erityisesti Kainuun alueelta. Jokainen oli sitä mieltä, että ministeri Berner ja keskusta on kohta lopullisesti raunioittanut Suomen tiestöt. He olivat samaa mieltä, että ministeri on täysin unohtanut tehtävänsä. Sain kyselyjä siitä, miltä seuraava vuosi näyttää ja kerroin heille, että ajankohtaista tietoa löytyy Suomen Tieyhdistyksen sivuilta. Hallituspuolueilta sitä ei tarvitse kysyä, koska heidän mielestään asiat tulevat olemaan hyvin.

Asiat eivät varmasti ole hyvin, jos eri alojen kuljetusyrittäjät joutuvat kelien takia jättämään ajonsa, kun tiestä ei pääse kulkemaan. Tämä on todella mahdollista vain Suomessa. Arvostelen paljon tuota itäistä valtiota, mutta siellä junat kulkevat kelillä kuin kelillä tuhansien kilometrien matkoja. Meillä joudutaan kelkkomaan asiakkaita välillä takseilla ja linja-autoilla seuraaville pysäkeille. Mitäpä Berner aikoo tehdä. Hän haluaa vähentää korjausvelkaa. Miksei hän sitten tee selkeätä ehdotusta? Tehtäköön vaikka velalla, se olisi satsausta kuitenkin Suomen tulevaisuuden eteen. Nyt hän miettii vain kuinka nyhtää valtion budjettiin lisää rahaa autoilijoilta.

Minulta on kyselty usein, mitä mieltä minä olen näistä uusista puolueista. Aloitetaan ensin vanhasta ketusta Väyrysestä. Hän on ilmeisesti nyt päätynyt uuteen 7 tähden versioonsa. Kansalaispuolue ja keskusta sai sitten jäädä. Väyrysen kannalta on hankalaa, että hänen oikeudenkäyntinsä Kansalaispuolueen johtoa kohtaan on juuri nyt. Julkisuus on nyt ja se unohtuu äänestäjiltä kevääseen mennessä. Väyrysellä on kuitenkin kova uho päällä ja aikomus saada kaksinumeroiunen luku kansanedustajia. Voi keskustaa, joutuu pian sinisten tasolle. Väykkä vie ääniä kyllä keskustalta

Kansalaispuolueesta ei kannata edes keskustella, sillä se on vailla mitään mahdollisuuksia. Kilpelaisen tunnettavuus ei riitä, vaikka hänet kyllä tunnetaan keskustan kenttäväen keskuudessa. Jokainen ääni minkä Kansalaispuolue saa on jälleen pois keskustalta. Siniset ovat vielä täysi mysteeri. On kuitenkin todettava se, että heillä on sellaisia ehdokkaita joilla on hyvä taustatunnettavuus. Siksi uskon heidän olevan loppupeleissä todella vaikea vastustaja erityisesti perussuomalaisille. Nykyisten persujen porukka on niin tuntematonta sakkia, että gallupeista huolimatta heille käy kylmä kyyti. Olen aiheesta keskustellut tuttujeni kanssa ja minua ei vielä uskota. Minä luotan omaan tuntemukseeni politiikasta.

Liike Nyt omaa kyllä potentiaalia. Liike rakentaa kaikessa hiljaisuudessa verkostoaan ja sille on olemassa tilausta. Perussuomalaiset olivat useille muutosta haluaville täydellinen pettymys. Mikäli liike saa mukaansa oikeasti järkeviä ihmisiä sillä on mahdollisuus nousta eduskuntaan. Liike Nytin etu on myöskin se, että sitä tukevien joukossa on paljon julkisuuden ihmisiä. Heillä ei ole painolastina puoluetta. Näillä julkisuuden ihmislllä on kuitenkin kyky toimia yhdessä. Sitä tarvitaan, mikäli ryhmä pääsee eduskuntaan. Odotan todella mielenkiinnolla tulevaa syksyä.

Vanhoilla puolueilla on edessä kovat ajat. Erityisesti keskusta saa varoa ja persut. Niiden pesiä jakavat useat tahot. Olen tullut siihen tulokseen, että gallupit voivat joutua koville vaalituloksen kanssa.

Harri Holkeri sanoi aikoinaan; minä juon nyt kahvia. Minä teen nyt samoin.

Avainsanat: tieverkostonkorjausvelka, suomentieyhdistys, uudetpienpuolueet, 7tähdenliike, kansalaispuolue, sininenpuolue, liikenyt, harriholkeri

134 Suunta on oikealle ja itään

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9:32 - yrjöpoeka

Keskusta sai puoluekokouksensa pidettyä ja Sotkamo sai nähdä isäntien isännät. Sipilä sai esitellä uuden päivänkakkaransa. Kannattajat ovat tyytyväisiä, koska me olemme pelastaneet Suomen. Muun maailman talouden liikahduksilla ei ole ollut merkitystä, kyllä se on kuulkaa Sipilä joka liikautti maailmaa. Näin siellä on uhottu.

Sotkamossa pelättiin paikan tukehtuvan maalaisisäntien vyöryyn. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska keskustan sisällä useampia poliittisia suuntia. Väyrysläiset menneisyyden Alkiolaiset ja sitten Sipilän kokoomusta oikeistolaisempi siipi. Valtaosa keskustan isännistä on hurmaantunut Sipilän tuomaan valtaan. Heitä ei hävetä olla kokoomuslaisempia kuin oikeat kokoomuslaiset. Tätä vallassaolevaa siipeä kiehtoo vain absoluuttinen valta. Se valta, jolla tehdään päätöksiä. Päätöksiä jotka hyödyttävät puoluetta.

Tämän päivän ja eilisen keskustan johtajat ovat aina tehneet näin. Yleisöä kosiskelevia puheita on pidetty vaalien alla. Valtaan päästyä lupaukset on vedetty viemäristä alas. Jopa niin sutjakkaasti, että jopa kokoomusjohtajia punastuttaa. Itselleni on vuosikymmenten kuluessa muodostunut erittäin laaja ystävä/tuttava verkosto. Heistä suuri osa on ollut ja on vielä poliittisesti aktiiveja. Koska elän ja asun vahvalla keskusta alueella, tämän puolen aktiiveja on tutuissani hyvin paljon. Kahden kesken heistä osa uskaltaa sanoa sen suoraan, ettei keskusta ole enää tällä vuosituhannella ollut pienen ihmisen asialla. Sen josta Santeri Alkio piti puheita ja vaati huolenpitoa.

Keskusteluissa on noussut usein esille toteamus, että se on iso ongelma. Asioista saa heidän mukaansa puolueessa puhua, mutta vain sellaisista joista puoluejohto ja valitut pitävät. Samanlaista se taitaa olla kaikissa puolueissa, valtaa pitävät pyrkivät estämään arvostelun. Se lienee inhimillistä ihmisrodulle. Kun joskus siitä vallasta joutuu luopumaan, voi joutua siihen rooliin kuten Väyrynen. Kaikille johtaville poliitikoille ei näin käy. Se johtuu siitä, että he sisäistävät vallan olemuksen ja tietävät, että liehakoinnilla siellä pysyy.

Maaseudun Tulevaisuus on haastatellut Kansalaispuolueen puheenjohtajaa Sami Kilpeläistä puoluekokouksen aikana. Kilpeläinen oli pitkään puolueessa ja hän myös oikein alleviivaa edellä mainitsemani seikat. Hän myös sanoo suoraan sen, mitä moni vielä puolueessa oleva ei uskalla sanoa. Kilpeläisen mukaan puolue ei ole enää se sama, johon hän aikoinaan liittyi. Saman sain itse kokea ollessani perussuomalaisissa. Kahden jytkyn jälkeen puolueen aluperäiset tavoitteet olivat kadonneet ja siitä oli kuoriutunut äärinationalistinen ja muukalaisvihamielinen puolue.

Keskustan luisumisessa oikealle, sen kentällä on näkyvissä samankaltaista nationalistista ääriajattelua. Puoluekoneisto on vielä pystynyt pitämään sen kurissa. Nationalismi on kuitenkin sellainen tauti, että sen päästyä liikkeelle sitä on vaikea pysäyttää. Tämä sama näkyy tänään erityisesti itäisen Euroopan maissa. Siksi olen pohtinut, kuulummeko oikeasti itäiseen ryhmittymään? Haluamme tukea lännestä, mutta toimimme kuin itäisen pimeyden barbaarit. Näinhän sitä on nimitetty menneinä vuosisatoina. Ilmeisesti mikään ei maailmassa ole muuttunut.

Menneinä aikoina eräs toinen hallitsija toi puoluekokouksiin rutkasti rekvisiittaa. Meininki on sama. Sumutus.

Hänen nimensä oli Adolf.

Avainsanat: keskustaluisuuäärioikealle, santerialkio, pienenihmisenasialla, samikilpeläinen, kansalaispuolue, nationalisminnousu

089 Väyrysen ja Putinin kunnia uhattuna

Lauantai 14.4.2018 klo 20:47 - yrjöpoeka

Talven kestopuheenaihe on ollut Paavo Väyrynen, tuttavallisesti kutsun häntä väykäksi. Väykkä pyrkii tarmokkaasti keskustan puheenjohtajakilpaan ja nyt hän ainakin käynyt Seinäjoella piirikokouksessa kertomassa, että hän on nyt itse eronnut Kansalaispuolueesta. Väykän perustama Kansalaispuolue erotti hänet talvella ja sitä ei väykkä hyväksynyt. Hän haki toimeenpanokieltoa oikeudesta ja myös sai sen.

Jokainen tätä souvia sivusta seurannut on päässyt näkemään, kuinka väykkä kiemurtelee kuin mato koukussa. Pyrkii toisen puolueen puheenjohtajaksi ja häntä ei saa erottaa omasta puolueestaan. Keskustan säännöt estävät toisenpuolueen jäsenen pyrkimisen, mutta ei se väykän menoa hidasta. Kansalaispuolueen puhenjohtaja Sami Kilpeläinen toteaa Maaseudun Tulevaisuus lehdessä, ettei väykän tarvitse ilmoittaa erostaan, koska hänet jo erotettiin talvella. Sami Kilpeläinen on itse eronnut keskustapuolueesta, koska hänestä ei ole sopivaa olla toisessa puolueessa mukana.

Kukaan ei kohta tiedä, missä puolueessa kukin toimii. Väykkä ei varmasti ole sanonut viimeistä sanaansa. Kesäkuun puoluekokouksen jälkeen hän on jo ilmoittanut eroavansa keskustapuolueesta, jos häntä ei valita puheenjohtajaksi. Mikä lienee sitten seuraava puolue, tai perustaako väykkä taas uuden? Sinisten tilanne on niin heikko, että sinne hän olisi mitä sopivin vaihtoehto. Kaikenlisäksi siinä porukassa ei ole nyt kelvollista presidenttiehdokasta. Väykkä on sen verran tomera ja vielä vetreä seuraavissa presidentinvaaleissa. Siniset tarvitsevat nyt pelastajaa ja julkisuudessa viihtyvä väykkä olisi siihen todella sopiva. Heillä on lisäksi sama poliittinen tahto, maahanmuuton on loputtava. Eurostakin voitaisiin erota, ellei löydy hyvää hillotolppaa järjestelmästä.

USA, Englanti ja Ranska laittoivat reilut sata ohjusta Syyriaan. Kaikki oli ennalta sovittua ja Syyrian ja Venäjän sotilaat olivat kaukana pommituspaikoista. Pommeilla purettiin tyhjillään olevia rakennuksia ja nyt samalle tontille voidaan rakentaa uutta. Venäjän uhoilusta huolimatta he eivät tehneet mitään. Siinä olisi voinut käydä niin, että länsi olisi saanut selville kuinka surkeita ovat Venäjän torjuntaohjukset. Mieluimmin jatketaan uhoamista ja pullistellaan Itämerellä.

Venäjän uhoilu voi siirtyä nyt syrjemmälle ja kohdistua sellaisiin osapuoliin jotka ovat sivullisia. Suomi olisi tähän sopiva. Täällä on vielä hengissä Venäjän nuolijoita, Erkki Tuomioja etunenässä. Heitä on kaikissa puolueissa, mutta eniten taitaa olla perussuomalaisissa. Venäjä tietää, että nämä tahot nousevat välittömästi esiin kun lisätään sotilaallista uhoa rajojen tuntumassa. En usko asiantuntijoiden selityksiin, että paine siirtyisi Ukrainaan. Paljon enemmän uskon paineen siirtyvän Itämerelle. Tämä on kiva paikka kertoa pienille valtioille, kuinka suuri ja mahtava on Venäjä.

Lavrovin ja muiden satraappien mukaan, Putinia on loukattu. Venäjä ei kuulemma tällaista rankaisematta hyväksy. Koska he eivät uskalla tehdä mitään USAlle, heidän on nyt pelastettava Putinin kunnia. Siksi on odotettavissa, että kunnia palautetaan pieniä maita kurmottamalla.

Saakohan Niinistö nyt kutsun Moskovaan kahdenvälisiin neuvotteluihin.

Avainsanat: kansalaispuolue, paavoväyrynen, keskustanpuheenjohtajakilpa, syyrianohjusisku, putininkunnia, kahdenvälisetneuvottelutmoskovassa

057 Paavo ja Berlusconi

Sunnuntai 4.3.2018 klo 17:49 - yrjöpoeka

Italiassa on kaikki mahdollista. Siellä voi päästä takaisin valtaa sellainen ihminen joka ei ole koskaan väärässä. Meillä on oma vastaava Berlusconi Keminmaalla. Hän ei ole koskaan väärässä. Eilisen erottamisen jälkeen olen nyt saanut lukea Väyrysen omasta blogista hänen ”puolueettoman” arvionsa tilanteesta. Tämän analyysin mukaan rikollisia ovatkin puoluetta nyt johtavat henkilöt. Meidän ikioma berlusconimme antaa puolueettomia lausuntoja aivan samoin kuin esikuvansa. Itse hän uskoo kaiken olevan kunnossa. Me muut voimme jo nähdä iästä johtuvaa sekavuutta.

Hupaisinta oli lueskella kuinka hänelle ovat mukit edelleen tärkeitä. Pihinä miehenä tunnettu Paavo myy muutamia kymmeniä mukeja ja vahtii niiden tilityksiä haukan silmillään. Kuten jokainen on havainnut hänen silmänsä olevan kasvojen reunoilla, joten hänen näkökenttänsä on enemmän kuin 180 astetta. Tällaisella näöllä varustettuna voi havaita jokaisen euron joka ulkopuolella liikuskelee ilman valvontaa. Alkuperäinen berlusconi ei myy mukeja. Hän on pystynyt hallinnoimaan maansa sisäisiä rahavirtoja kuten kaikki oikeat mafiosot. Muutamista euroista ei tarvitse kitistä. Italian köyhät vielä kaiken hyvän lisäksi äänestävät häntä.

Huomenna olemme viisaampia Italian ja alkuperäisen Berlusconin tilanteesta. Samoin voimme saada lisää tietoa omasta mukinmyyjästämme. Ainakin hän työllistää Helsingin käräjäoikeutta tästälähin. Vanhana jarrumiehenä tunnettu Väyrynen osaa kaikki metkut, jolla huomio siirretään toisaalle. Voisin olettaa, että kansalaispuolueen toiminnantarkastajan lausuma otettaneen käräjillä myös vakavasti. Toiminnantarkastajan mukaan epäselvyydet ovat sitä luokkaa, että käräjillä tavataan. Oikeus antanee sitten tasapuolisen lausunnon tutustuttuaan puolueen kirjanpitoon ja rahaliikenteeseen. Paavo voi joutua myymään mukeja vielä silloin kun hänen 100-vuotis juhliaan pidetään.

Paavo ja Berlusconi ovat molemmat iättömiä. Se on erona, että Paavo ei ole vielä kiristänyt naamaansa ja tukkakin on vielä oma vaikka harvanlainen. Pienenä vinkkinä Paavolle sanoisin, että ota yhteyttä alkuperäiseen Berlusconiin. Hän voi opettaa sellaisia kikkoja, millä kumotaan väärien tuomarien tuomiot. Italiassa tuomarit eivät ole ikuisia. Siellä tuomareita avustetaan pommien avulla taivasmatkalle. Meillä riittänee kun ryhtyy syyttämään tuomareita mistä tahansa. Nykyinen some-aika antaa hyvin paljon mahdollisuuksia ihmisten mollaamiseen. Kaiken lisäksi tavalliset kansalaiset uskovat nykyisin melkein kaiken mahdollisen mitä sille tarjoaa.

Hyväuskoinen kansa esimerkiksi vuodesta toiseen äänestää mukimies Paavon takaisin valtaan. Samoin Berlusconin. Kaikki on siis mahdollista. Paavo voikin myydä nyt mukejaan kokonaan uudelle väestölle, kun käräjäsalissa myy aivan ensimmäiseksi tuomareille mukit ja lautamiehille myös. Vielä kun räppää nimmarin mukin kylkeen niin johan alkoi eurot kilistä mukimiehen kassaan.

Avainsanat: ikinuoriberlusconi, kansalaispuolueentoiminnantarkastajaurpolohi, eunjarrutuskeskusteluteduskunnassa1994, mukienmyyjäkeminmaalta

056 Mölinää rannoilla

Lauantai 3.3.2018 klo 21:46 - yrjöpoeka

Tänään oli loistava uutispäivä, mutta kiireet ovat vieneet aikaani niin ettei koneelle ole ehtinyt. Nyt on iltapimeällä on hetki aikaa päivittää uutista meidän ikiomasta Väyrysestämme. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ilmoitti puolueen erottaneen Väyrysen. Paavo Väyrynen itse perusti puolueen ja ei hevin usko puoluejohdon eroilmoitusta. Niinpä hän on jo ehtinyt Oulussa pitää oman kokouksensa. Paavon pitämä kokous valitsi Väykän ja muut osallistujat kansalaispuolueen hallitukseen. Paavolta tämä onnistuu, muille tekisi vaikeampaa.

Sami Kilpeläinen on erittäin tiukka ja aina asialinjalla elävä poliitikko. Tunnen hänet vuosien takaa ja arvostan häntä suuresti. Nyt kansalaispuolue on uuden edessä, mutta Väyrynen ei jätä kansalaispuoluetta eikä keskustaa. Hänellä on aina vankat argumentit toiminnalleen. Suomen kansan etu on hänen ohjenuoranaan, sitä on meidän sivustaseuraajien kyllä vaikeata ymmärtää. Täältä katsoen kyse on hänen maanisesta pelaamisestaan. Luovutettuaan aikoinaan vallan Esko Aholle puolueessa alkoi hänen kärsimystensä tie. Paavo on tunnetusti ollut aina oikeassa, mutta Esko Ahon tapausta hän on katunut.

Paavo Väyrysessä ja Keijo Korhosessa on hyvin paljon samaa. Molemmat ovat aina olleet oikeassa ja muut väärässä. Näiden miesten mukaan Suomen etu vaatisi heidän olemistaan vallassa. Tätä nämä lähellä SKPn stalinistista linjaa olevat veikkoset perustelevat heidän oikeilla ja hyvillä suhteilla Neuvostoliittoon. Luit aivan oikein. Paavo ja Keijo elävät edelleenkin sellaisessa unessa, että ikuinen ystävä on edelleen olemassa. Siksi he ovat iänkaikkisesti vailla Suomen johtajuutta, jotta voisivat vannoa ystävyyttä YYA hengessä. Pikaisesti olen yrittänyt etsiä tarkempia tietoja Kansalaispuolueen tilanteesta, mutta kyllä on seurattava vain uutisvirtaa. Sen tiedämme kaikki, että tämä oli vasta alkua. On toisaalta jotenkin surullista seurata Väyrysen marssia kohti vanhainkotia. Onneksi se on hänelle helppoa, kun osti sellaisen Keminmaasta.

Väyrysen touhu meni nyt niin sekaisin, ettei hänen tarvitse enää pohtia Sotkamon puoluekokousta. Keskustan väki nauraa hänet pellolle sieltä. Toisaalta tämä mies ei tunne häveliäisyyttä. Sen me näimme viimeksi presidentin vaaleissa. Paavo oli itseään täynnä ja uskoi oikeasti pääsevänsä toiselle kierrokselle. Vaalitulosten selvittyä näkyi televisiossa, kuinka Väyrysen suu muotoili selkeän V-alkuisen voimasanan.

Jostakin kumman syystä hän on saanut nyt ympärilleen toisia samankaltaisia touhottajia. Toisaalta keväällä ja valon lisääntymisellä on selkeä yhteisvaikutus ihmisten mielen muutoksille. Ennen sanottiin kotipuolessa, että kun vedet sulavat alkavat hullut huutaa. Tämä johtui siitä, että asuttiin järvien rannoilla. Naitiin vastarannoilta serkkuja ja muita sukulaisia. Mölinä kuului kauas kuulakkaina kevätiltoina.

Ihan kuin kuulisin mölinän edelleenkin.

Avainsanat: kansalaispuolue, samikilpeläinen, paavoväyrynen, keijokorhonen, lisääntyvävalosekoittaaihmistä

053 Lepomäki löysi nuotit

Keskiviikko 28.2.2018 klo 19:07 - yrjöpoeka

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki piti tiedoitustilaisuuden ja sen viesti oli, että sote-soppa pitää heittää kattilasta tunkiolle. Lepomäen analyysin mukaan sillä ei saavuteta niitä tuloksia, millä sitä on kokoon ajettu. Olen itse ollut samaa mieltä, ettei tällä keitoksella saada muuta aikaiseksi kuin se, että meidän veroeuromme siirtyvät yksityisten miljoonäärien tileille. Kuten Lepomäki toteaa, potilaat eivät saa parempaa hoitoa. Hän on päätynyt samaan tulokseen kuin moni muukin, että kyseessä on julkisen palvelun alasajo ja palvelujen heikkeneminen.

Kokoomuksen sisällä ja myös kepun sisällä om sisäinen oppositio joka etsii oikeaa hetkeä kaataa koko soppa. Sopan mukana lähtisi myös kaksi puoluejohtajaa karmit kaulassa. Väyrynen puolueineen saa tästä hämmentämisestä nyt sellaista käyntivoimaa, että tupailloissa ryhdytään sote hankkeen ajajia toppuuttelemaan. Kepun isännät hyvin tietävät, että heidän toinen laitansa on vänkyröinyt kokoajan vastaan. Useat politiikan seuraajat ja kommentaattorit pitävät Lepomäkeä yksin liian heikkona kaatamaan hallituksen pakettia. Varmaan näin on, mutta Lepomäellä on kokoomuksen sisällä myös omat kannattajansa.

Jan Vapaavuori on se henkilö, jota kokoomuksen kenttä kuuntelee jo huomattavasti paremmin. Vapaavuori on ollut melkolailla samoilla linjoilla Lepomäen kanssa. Vapaavuoren ei tarvitse lausua julkisuudessa mitään, mutta sitä tullaan nyt häneltä tivaamaan. Orpo on nyt kovanpaikan edessä. Hänessä ei ole sellaista särmää, joka paukauttaisi nyrkkiä pöytään ja laittaisi Lepomäen arestiin. Sitä nyrkin pompottelua ei Lepomäki kavahda. Varsinkaan kun hän on harvinaisen oikeassa. Sotesopan ja maakuntamallin kytkeminen toisiinsa oli alun alkaen riski. Nyt toisen kaatuessa myös toinen lähtee.

Saman tien lähtevät ministerit kotiinsa ja hallituksen taival voi olla siinä. Toisaalta tämän hallituksen aikana olemme nähneet sellaisia kiemuroita, ettei mikään ole varmaa. Haliituksen edessä on nyt aivan muuta kuin opposition välikysymys. Sisäiset oppositiot lyövät takuuvarmasti nyt kierroksia puheisiinsa. Kaiken lisäksi koko hanke on ollut myöhässä kuin Ranskalaisen ydinvoimalan rakentaminen. Hätäilyä ja kiirettä. Hyvin epävarmoja oletuksia on heitelty julkisuuteen. Hallituksen aluvaiheessa pääministeri lanseerasi julkisuuteen murresanoja. Oli vatulointia ja jappasemista. Nyt sitä on tulossa lisää.

Jos on kokoomuksella ja keskustalla sisäinen oppositio, sitä on myös sinisten ryhmässä. Siellä ollaan hyvin lähellä keskustan vanhoillisten linjaa ja voi olla, että nämä ryhmät löytävät vaaleissa toisensa. Heittäisinkö sellaisen ennusteen ilmoille, että Väyrysen ja Elon vetämät ryhmät ovat jo aloittaneet hiljaiset keskustelut seuraavien vaalien yhteistyöstä. Muut puolueet eivät halua olla heidän kanssaan tekemisissä. Äänestäjiä heillä kyllä on ja sitä pelkäävät erityisesti keskustalaiset. Mitäpä jos makusteltaisiin uuden ryhmittymän nimeä ihan vain leikillään.

Sininen kansalaispuolue. Tässä olisi rytmiä. Ei paha.

Avainsanat: elinalepomäki, janvapaavuori, paavoväyrynen, simonelo, sininenkansalaispuolue

200 Väykkä uhoo ja vihreät putoo

Perjantai 20.10.2017 klo 19:42 - yrjöpoeka

Paavo Väyrynen (väykkä) ei anna sammaleiden kasvaa kantapäilleen. Väykkä on nyt tienannut itselleen hyvää vaalirahaa ja eläke-etuutta Euroopan parlamentissa. Siellä ei ole tarvinnut päätään vaivata, vaan pohtia näitä isänmaan asioita. Mikko Kärnä on sinä aikana istunut varapaikalta eduskunnassa ja hänestä on tullut jo pikku-paavo. Ei asiaa mistä hän ei älähtäisi. Hänen on ollut pakko mekkaloida, koska pelko on ollut koko ajan peräpeilissä. Tuleeko väykkä takaisin?

Kyllä tulee. Väykkä paukasi tiedoitustilaisuuden ja ilmoitti lähtevänsä ensihätään pelastamaan isänmaan. Hänen mielestään Sauli Niinistö ei ole riittävällä ponnella nuollut itäisenmaan suuriruhtinasta. Siksi hänen on uhrauduttava. Ilmoituksensa mukaan hän palaa eduskuntaann jos kansa ei älyä äänestää häntä presidentiksi. Seuraavissa eduskuntavaaleissa hän vaatimattomana miehenä aikoo palauttaa Suomen linjan hänen tahtonsa mukaiseksi. Urkki oli aikoinaan väykän oppi-isä ja näytti mallia nuoleskelussa. Väykkä on kuin toisinto muskeli-arskasta. Vuodet ei hänen vauhtiaan ja puheitaan hidasta. Nyt on keskustapuolue hädissään. Siellä tiedetään, että puolueen äärilaidan änkyrät tykkäävät väykästä. Puolueen muukalaiskammoiset (heitä on paljon) lähtevät kansalaispuolueen ehdokasta äänestämään ja se riepoo puoluejohtoa.

Pelko elää myös perussuomalaisissa. Väykkä kokeneena konkarina vetoaa sen puolueen vanhoilliseen SMP-siipeen. Muukalaiskammon lisäksi heitä yhdistää naapurin nuoleskelu. Vanhoillisten lisäksi siihen kuuluu myös heidän oma presidenttiehdokkaansa Laura Huhtasaari. Mikäli väykkä saa nimilistan valmiiksi, hän peittoaa mennen tullen Huhtasaaren ja Vanhasen. Samoin usea muu ehdokas häviää hänelle. Sosiaalidemokraateilla ei ole mitään saumaa nousta Paavo Lipposen äänisaaliseen. Vaikka Päivi on koettanut hankkia tuloja valtion avulla viimevuosina. Hän saa valtion sopeuttamiseläkettä vielä pitkään.

Vihreillä on syksy mennyt tosi hyvin ja siellä jo aloitettiin puheenjohtajan johdolla pääministeri peli. Sen voi sanoa ilman vaalejakin, että se juna meni jo. Vihreitten sekoilu alkaa muistuttaa perussuomalaisten aloitusta ensimmäisen jytkyn jälkeen. Ei päivää, ettei joku sekoa median hypetyksessä. Intomielisinä ja voitonvarmoina lasketellaan tulemaan sellaista potaskaa, että oksat pois. Siinä tyhminkin kannattaja alkaa uudelleen miettimään voiko noihinkaan luottaa. Viimeisin puheenaihe ja vakavissaan tarkoitettu annettiin muutama päivä sitten.

Aloitteen mukaan Stokcmannin Hullut-päivät pitäisi lopettaa. Aloitteen tekijä katsoi, että tämä on suunnattu mieleterveydestä kärsiviä vastaan. Pitäisikö Stokkan sitten muutta nimi, mielenterveyden-päiviksi? Jos persut kärsi juopottelevista rasisteista, niin vihreät sitten vihreätä liimaa impanneista sekoilijoista. Elämme hulluja päiviä ilman stokkan alennusmyyntejäkin. Siellä kyllä hykerrellään. Monta päivää ilmaista mainosta kaikilla kanavilla.

Paavo uhoo. Vihreet putoo. Äänestäjä hulluksi tuloo.

Avainsanat: paavoväyrynenpalaatakaisin, europarlamentineläke, suomettumisenaika, kansalaispuolueenpresidenttiehdokas, väyrynenpalaaeduskuntaan, stokcmanninhullutpäivät, persuillaalkoholivihreillämielenterveys