Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

028 EU-vaalit ja media

Keskiviikko 16.4.2014 klo 11:09 - yrjöpoeka

EU:n kehittyminen liittovaltion suuntaan ei ole oikea suunta. Ei etenkään juuri nyt, kun maailman myllerrykset siirtyvät kokoajan lähemmäksi. Mikäli budjettivalta siirtyy Brysseliin, emme pääse itse edes päättämään tulevista tukipaketeista. Nyt hallitus on päässyt päättämään Kreikan vakuuksista ihan itse. Vakuuksista jotka ovat aika kyseenalaisia. Hallitus on nimittänyt niitä vakuuksiksi ja hallituksen mainostamana vakuutena on tosiasiallisesti ollut suomalainen veronmaksaja.

Jokaisen on syytä muistaa, kuka henkilö ja mikä puolue, on voimallisimmin ajanut liittovaltio kehitystä. Nyt kun ehdokkaat on nimetty, juuri nämä asian voimakkaimmat tukimiehet ovat muuttuneet ärhäköiksi vastustajiksi. Kyseessä on reilu kansalaisten kusettaminen. Kusettamisen ja mielenmuuttamisen mestarina on tähän asti pidetty Paavo Väyrystä. Paavo jää nyt hopealle. Talouskomissaari Olli Rehn on ehdokkaaksi nimittämisen jälkeen muuttanut mielipiteensä EU:n tulevaisuudesta täysin toiseksi.

Vastuulliseksi itseään nimittävä puolue on näiden kahden miehen avulla aloittanut kansan muistin aliarvioimisen. Gallup huuma on nyt muuttumassa ja Olli Rehn on tämän muutoksen takuumies. Suomelle ja erityisesti perussuomalaisille tämä talouskomissaari on taivaan lahja. Nyt on helppoa lähteä vaalikentille ja muistuttaa jokaista näiden takuumiesten toimista. Rehnin ja Väyrysen puolue on lähtenyt kaksilla korteilla peliin, jonka se tulee häviämään. Ja ilman vakuuksia.

Edellisten kunta- ja eduskuntavaalien aikaan tiedoitusvälineet suhtautuivat meihin vähättelevästi. Nyt media on ottanut kokonaan toisenlaisen asenteen. Vaikenemisen. Parhaiten se näkyy maakunnallisten Alma-median julkaisujen sivuilla. Jokainen maakunnassa käyskentelevä muiden puolueiden EU-vaaliehdokas saa palstatilaa jokaisesta risahduksesta. Perussuomalaisten tulo alueelle vaietaan. Maksetut ilmoitukset kyllä julkaistaan, raha ei haise. Muiden puolueiden mummukerhojenkin jutut julkaistaan. Perussuomalaisten tiedotteet siirretään suoraan roskakoriin.

Perussuomalaiset ovat nyt maakunnan toiseksi suurin puolue ja tämä diskrimisointi tullaan jatkossa muistamaan. Olen itse jo useita vuosia sitten lopettanut keskustalaisen (puolueettoman) maakuntalehden tilaamisen jatkuvan paskakirjoittamisen takia. Puolueettomien paikallislehtien toimittajat ovat toimineet samoissa toimituksissa kymmeniä vuosia. Heidät on valittu Kekkosen aikaan ja silloin piti olla taskussa oikea jäsenkirja, päästäkseen toimittajiksi. Nämä toimittajat elävät edelleen Kekkosen aikaa ja toimivat sen mukaisesti. Silloin oli haukuttavana SMP. Nyt kohteena on sen perillinen Perussuomalaiset.

Viime viikkoina on ihmetelty Venäjän toimia. On ihmetelty suurvallan paluuta aikaan ennen toista maailmasotaa ja sen ajan propagandaa. Ei pitäisi ihmetellä. Täälläkin elävät toimittajat mennyttä aikaa. Oman maan kansalaisista etsitään vikoja ja syitä. Sitten toimittajat antavat inhonsa näkyä ns. vapaassa lehdistössä. Olemassa olevan vallan kritisoija on näiden mielestä itsestään suuresta saatanasta.

No. Vaaleja on tulossa. Maailma on murroksessa, mutta paluuta Kekkosen aikaan ei tule.

Ryhdyn miettimään ehdokkuuttani seuraavissa eduskuntavaaleissa. On muutoksen aika.

Avainsanat: euroopanliittovaltio, takuumiesollirehn, kansalaistenkusettaminen, rahaeihaise, mennytmaailma, kekkosenaika