Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

177 Ei koskaan enää

Sunnuntai 11.12.2016 klo 13:46 - yrjöpoeka

Vietimme eilen yhtä ihmiskunnan tärkeimpänä pidettävää päivää. 10 joulukuuta 1948 YK:n yleiskokous hyväksyi ihmisoikeuksien julistuksen. Silloinen Neuvostoliitto Itäeuroopan liittolaisineen pidättyi äänestyksestä, eli ei hyväksynyt sitä. Nykyisen Venäjän ihmisoikeudet ovat tänään aika heppoista tavaraa. Järjestöjä kielletään takaistuilla syytteillä. Näissä syytteissä on sama kaiku, kuin oli Neuvostoliitolla.

Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” Tämä ihmisoikeuksien julistuksen sanoma on tänään erittäin ajankohtainen. Juuri tänään olisi kaikkien ihmisten tutustuttava tähän julistukseen. Euroopalle tämä on elintärkeätä oman historiansa takia. Tämä julistus on syntynyt toisen maailmansodan voittajavaltojen aloitteesta ja useimmat maailman valtiot ovat sen hyväksyneet.

Tänään Euroopassa kaikuu samankaltaiset äänenpainot kuin 1930-luvulla. Muualta tulleita ihmisiä syytetään kaikesta mahdollisesta ja heistä halutaan eroon. Avautunut EU-Eurooppa on ravistumassa raja-aitoja pystytteleviksi kansallisvaltioiksi. Muualta sotaa paenneita ihmisiä halutaan laittaa leireihin, joissa olisi ympärillä piikkilangat. Kaikki Euroopan valtiot tiukentavat maahantulon edellytyksiä. Myös Suomi on tekemässä samaa.

Eurooppa ja Suomi sen mukana on unohtanut sotien ajan historian. Kaikille tekisi hyvää googlettaa sana, keskitysleirit. Sen kertoma sanoma on vavahduttava. Itse koen sen sanoman ajankohtaiseksi. Jokaisen olisi sanottava ääneen, ei koskaan enää. Tämä olisi toistettava niin kauan ja niin suurella äänellä, että jokainen sen kuulisi. Tämän historian takia ihmisoikeuksien julistus on annettu.

Tietoa ihmisoikeuksista on runsaasti tarjolla. Erilaiset hakupalvelut antavat siitä tietoa. Kuitenkin juuri nyt tuntuu siltä, etteivät ihmisten silmät näe ja korvat kuule tätä viestiä. Osa ihmisistä näkee ja kuulee vain oman totuutensa. Toisten oikeuksista ei olla kiinnostuneita. Media omalla toiminnallaan on vahvistanut tämän äänekkään joukon sanomaa. Sanomaa, joka on karmeaa kuultavaa. Tämän äänekkään joukon ydinsanoma on, että ihmisoikeudet kuuluvat vain valitulle kansalle. Siinä on peloittavan tutun kuuloinen kaiku.

Hitler kansallissosialismineen teki sen meille tiettäväksi. Valitun kansan ansiosta syntyivät keskitysleirit. Miljoonittain ihmisiä tuhottiin. Nyt meillä suomessakin marssitaan kaduilla ja vannotaan avoimesti kansallissosialismin nimeen. Me olemme hiljaa hyväksyneet tämän ja media kertoo sen kuuluvan sanavapauteen. Juuri näin tapahtui 1930-luvulla Saksassa. Marssit hyväksyttiin ja sen tuloksena lopulta marssi koko Eurooppa.

Nyt on aika näiden marssien tuomitsemiseen. Ihmisten on lähdettävä marssille ihmisoikeuksien puolesta. Mikä tai mitkä järjestöt aloittavat sellaisen marssin valmistelun, joka marsittaisiin toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vapun päivänä. Marssi suoritettaisiin Helsingissä. Sen pääsanoman pitäisi olla ihmisoikeuksissa. Tämä marssi olisi myös osoituksena poliittiselle johdolle siitä, ettemme hyväksy väkivaltaisen natsijärjestön marsseja kaduillamme.

Nyt riittää. Ei koskaan enää.

Avainsanat: yknihmisoikeuksienjulistus, kansallissosialismi, keskitysleirit, vappumarsiit

174 Poliisi ja kansallissosialismi

Keskiviikko 7.12.2016 klo 11:32 - yrjöpoeka

Helsinki on selviinnyt ilman isompaa kaaosta ja kuka saa kiitoksen kaikesta? Poliisi saa, koska se oli valmistautunut iltaan tuomalla muualta Suomesta valtavasti poliiseja varusteineen paikalle. Poliisi esitteli varusteitaan mediassa etukäteen ja loi kuvan väkivaltaisesta koneistosta. Itsenäisyyspäiväniltana poliisi seurusteli ystävällisen näköisesti Jimi Karttusen katusurmasta syytteen saaneen kansallissosialisti Torniaisen kanssa. Poliisille sopii seurustelu natsihenkisen väkivaltarikollisen kanssa kaduilla, jossa liikkuu muun mielisiä ihmisiä.

Poliisia ei huoleta millaisen kuvan se itsestään muille ihmisille antaa. Poliisi luottaa siihen, että poliittiset vallanpitäjät lisäävät määrärahoja. Poliisijohto osaa juuri nyt markkinoida tarpeensa ulkomaalaisten aiheuttamilla uhilla. Tämä uhkakuva on poliisien ja kansallissosialistien luoma. Poliittiset vallanpitäjät ovat siunanneet tämän epäpyhän liiton poliisin ja kansallissosialistisen liikkeen kanssa. Tämä ei liene enää kenellekään epäselvää, koska poliisi ei toiminut kansalaismielipiteen mukaisesti ja estänyt/lakkauttanut, kansallissosialistien marssia.

Poliisi on tänään jakanut kiitoksia marssien järjestäjille ja erityisesti tälle kansallissosialismin hurmahenkiselle joukkiolle. Moitteita on annettu niille, jotka vastustivat natsien marssia pääkaupungin kaduilla itsenäisyyspäivänä. Nyt ei ole aprillipäivä, vaikka tämä siltä tuntuu. Itsenäinen Suomi on 99-vuotta ja sitä juhlistettiin näyttävillä poliisien ja kansallissosialistien voimannäytteillä. Kaiken lisäksi pääkaupungin kaduilla. Tätä kehuvat poliisien lisäksi myös mediat kansallisen uutislähteemme Ylen johdolla.

Onneksi myös rukoukseni kuultiin ja kaduilla oli liian kylmää, sekä tuulista juoda viinaa ja aiheuttaa häiriöitä.

Toivottavasti seuraavien valtiollisten vaalien yhtenä pääaiheena on kansallissosialismin vastustaminen. Ne puolueet, jotka ottavat sen teemakseen vaaleissa menestyvät. Hiljainen enemmistö tarvitsee nyt suunnan näyttäjiä. Poliittisten puolueiden on oltava nyt tarkkoina, koska maamme ei saa sortua sellaiseen valtaan, joka rajoittaa ihmisoikeuksia. Me emme tarvitse raja-aitojen pystyttäjiä. Meidän nuoremme ovat kansainvälisiä jo nyt ja sellaisina heidän on pysyttävä.

Minua hävettää millaisen kuvan Suomi antaa itsestään juuri nyt, merkkivuoden aattona. Suvaitsemattoman ja samalla antaa suvaitsemattomien kansallissosialistien (natsien) marssia uhkaavina kaduillamme. Me jotka olemme ylpeitä omasta maastamme, joudumme voimattomina katsomaan veteraanien tekemän työn häpäisyä. Juuri niiden veteraanien, jotka ajoivat natsit maastamme 1945.

Poliittinen valta kansallissosialismin tukijoilta häviää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Takiaisella sitä ei ole.

Avainsanat: kansallissosialismi, veteraanienuhraukset, jimikarttunen, uuninpankkopoika