Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

004 Hyvää elämää

Keskiviikko 3.1.2018 klo 15:16 - yrjöpoeka

Kansanedustaja Juhana Vartiainen on kokoomuksen lausuntoautomaatti, kun puhutaan työttömistä. Kuuntelin YLEn Ykkösaamun lähetystä ja sieltä nousi vahvasti esille Vartiaisen lause. ”Onko hyvää elämää elää ikuisesti työttömyysturvalla?” Kansanedustajan suusta tämä on normaalia arkisen elämän tuntemattomuutta.

Kansalainen ei tarvitse työttömyysturvaa kuin väliaikaisesti. Siksi se on alunperin tarkoitettu. Pitkän laman ja alati pysyvän työttömyyden aikana ei enää juuri muuta leivänjuurta ole. Työtön olisi mieluimmin töissä, mutta sitä herkkua ei ole kaikille tarjolla. Työn pitäisi olla sellaista, että siitä maksettaisiin oikeaa palkkaa. Palkkaa jolla työtön elättää itsensä ja perheensä. Vartiaisen ihannoima työttömien aktiivimalli ei sitä tee. Mikäli työtä ei ole, niin sitä ei ole. Hakemisesta huolimatta. Kaiken lisäksi kukaan ei vielä tiedä ennen loppukevättä, miten malli toimii. Näin ”hyvää” työtä voi tehdä vain Suomen eduskunta.

Kaikenamaailman höttökurssitusta ovat Vartiaisen hyvät veljet jakaneet työttömille valtion varoilla. Työtön on saanut päivästä muutaman euron ja kurssittajat elantonsa. Siitä on tullut ikuisuusautomaatti. Valtion varoja käytetään aivan väärin, mutta eduskunnan tilintarkastajat vain myhäilevät. Heidän mielestään työttömyys Suomesta saadaan hallituksen toimesta nujerrettua. Varmaan noin tapahtuu. Työtön heitetään ulos kokonaan työmarkkinoilta. Hänen elämästään ja kuolemastaan saa sen jälkeen päättää tuleva sote ja KELA. Valtio pesee kätensä.

Kaiken hyvän lisäksi valtio odottaa kaikkien muuttuvan yrittäjiksi. Sadat tuhannet työttömät jäävät tulevaisuudessa täysin ilman eläkettä. Pelkän kansaneläkkeen varaan. Jokainen mikroyrittäjäksi lähtevä jää samoin ilman mitään eläketurvaa. Suunnattomat eläkevarallisuudet kasvavat ja elättävät hyväveli verkoston parasiitteja. Kansanedustajia ja sieltä pudonneita, sekä ammattiyhdistysten nokkamiehiä. Kansalaisten selkänahasta kerätyt eläkevarat eivät koskaan kohtaa oikeita omistajiaan.

Vain parasiitit voivat hyvin. Ykkösaamussa oli sellainen äänessä.

Avainsanat: kansanedustajajuhanavartiainen, parasiitti, työttömienaktivointimalli