Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Joululoma päättyi

Keskiviikko 3.2.2016 klo 20:35 - yrjöpoeka

Suomen kansan valitsema eduskunta on pitänyt joululomansa. Kaksi kuukautta on kivasti mennyt. Palkka on juossut ja on voinut harrastaa. Ai niin, joitakin edustuksia on ollut. Kunnat ja maakunnat ovat porsaansa syöttäneet ja toivomuksiaan esittäneet. Onneksi kohta alkaa kesäloma. Siinä kulahtaa supsikkaasti kesä. On se raskasta päättäjän osa. Mutta jokainen kantaa ahtaina aikoina kortensa kekoon.

Nyt loman jälkeen voi alkaa pohtimaan porukalla hallituksessa, että kuinka noilta pienempi palkkaisilta saisi muutaman lomapäivän nipsaistua. Valtakunnan etu vaatii sitä. Ainakin se kerrotaan vakavalla naamalla kansalle, tiedoitusvälineille ja muulle medialle. Sivukuluja on leikattava ja työn tuottavuutta nostettava. Tämä on veikeää puuhaa, sitä tehdessä voi haaveilla, millaisia roposia tästä raskaasta työstä eduskunnan palkkiotoimikunta on kehitellyt.

Kansalle keppiä ja lomia pois. Eduskunnalle reilusti täysiä satasia ja sitä lomaa olisi hyvä saada lisää. Muutama pikkujuttu häiritsee. On löytynyt rajoilta ylimääräisiä tulijoita ja niistä pitäisi päästä. Annetaan poliisille lisää varoja. Niillä he voivat hankkia lisää mellakkavarusteita. Supolle reilusti lisää, ettei vaan kukaan ”cokis olli” pääse roiskimaan liemiä ministereiden niskaan.

Kyllä se ahistaa, kun tämän kiireen keskellä pitäisi ehtiä päättämään sote-asioista. Kansanedustajan työvuosi on niin lyhyt, ettei siinä kummoisia juttuja ehdi väkertää. Onneksi on noita päteviä apulaisia tekemään hommia kansan puolesta. Kansa ei tietysti puoluesihteereitä ole valinnut mihinkään, mutta heillä on pätevyys pohtia tulevien vaalien kohtaloita. Muitakaan pienempi hommia unohtamatta.

Nyt tämä edustuksellinen elin on sopinut (päättänyt) eduskunnan puolesta seuraavien kuntavaalien ajankohdan. Koska homma ei rulettanut kunnolla ja vaalien ajankohtaa oli jo päätetty jatkaa, niin nyt jatkettiin vielä lisää. Nyt vaalit sopivat oikein mallikkaasti kohdilleen. Vaalilakien mukaan vaalikausi on neljä (4) vuotta. Puoluesihteereiden avustuksella tämä vaalikausi on nyt viisi (5) vuotta.

Minulle tuli mieleen tätä touhua seuratessa, että pitäisikö eduskunnan sijasta valita päättäjiksi pelkät puoluesihteerit? Saataisiin kertaheitolla kunnon säästöt aikaiseksi! Gallupeilla mitattaisiin puolueiden kannatuksia ja jokaisen puolueen tulisi saada vähintään viiden (5) prosentin kannatus. Sitten puolueet kävisivät sisällään kipakat vaalit ja valitsisivat ikiomat puoluesihteerit. Näistä veitikoista sitten kansa äänestää rytkäyttäisi. Nokkamies olisi eniten saanut. Hänen arvonimekseen voisi laittaa vaikka ajatollah.

Eduskunnan työ on muuttunut omien etujen haalimiseksi, että jokainen muu tapa olisi parempi. Parhaat pellet ovat keksineet, että arvovaltta voi nakertaa parhaiten tekemällä kansalaisaloitteen. Tämän lain tarkoitus ei varmasti alunperin ollut tällainen. Aloitteen tarkoituksena oli lisätä kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia. Aikaisemmin ahkerat edustajat väkersivät aloitteita talon sisällä. Parhaat tekivät tuhansia aloitteita edustaja kaudellaan.

Aikaisemmin he arastellen nostivat palkkojaan. Onneksi keksittiin palkkiotoimikunta. Nyt on otettava vastaan muiden tekemät päätökset rutisematta. Kuten muutkin työläiset.

Minä kyllä nimitän kansanedustajia kuhnureiksi.

Avainsanat: kansanedustajanjoululoma, puoluesihteeritsopivatkuntavaaleista, kuhnurit