Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

073 Kansako kriisin ratkaisijaksi

Torstai 1.10.2015 klo 11:09 - yrjöpoeka

Suomea kohtaan suuntautunut muuttoaalto Irakista ja muualta on saanut ”kansan” tuohduksiin. Sosiaalinen media on täynnä erilaisten tietäjien aivan varmoja tietoja. Väkivaltaa ja raiskauksia levitellään totena, vaikka ne ovat vielä toteutumatta. Puheita ja mielenosoituksia valmistellaan.

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle ja sitä varten järjestetään 4 vuoden välein vaalit. Valittava eduskunta ja sen valitsema hallitus johtavat sitten maata seuraavat 4 vuotta. Ensimmäinen vuosi on kulumassa ja nyt tämä ns.kansa on menettämässä hermonsa. Hallituksen ja virkamieskunnan tekemät toimet eivät tyydytä ”kansaa”.

Maahanmuuttovirasto ja virkamieskunta on suunnitellut ja valmistellut pakkolakeja, joilla vastahakoiset kunnat määrättäisiin ottamaan vastaan pakolaisia. Perussuomalaisten Jussi Niinistö pitää esityksiä virkamiesten ja -naisten kiimana. Näistä pakkolaki esityksistä luin juuri erään kuumentuneen perussuomalaisen facebook päivityksen. Siinä hän kertoo lopuksi näin:

Mielestäni tässä kävellään todella rumasti perustuslain 121 § yli.
Jos työmarkkinoihin kohdistuvat "pakkolait" sai 30 000 ihmistä torille osoittamaan mieltä, niin pahoin pelkään että näiltä osin yhteiskuntarauhaa ei kyetä takaamaan.

Kun demokratian keinot ei ole kansan käytettävissä, niin käyttöön otetaan muut keinot.”

Tämä on suoranainen uhkaus laillisen järjestyksen syrjäyttämiseksi. Suomalainen virkakoneisto on pystynyt todella rauhallisesti ja kuumentumatta hoitamaan eteensä tulleen kaaoksen. Poliisi, vapaaehtoisjärjestöt, kuntien sosiaali- ja terveydenhuolto, eivät ole tukehtuneet taakan alle. Vapaaehtoisia työntekijöitä on tulossa lisää auttamaan taakan selvittelyssä. Hallitus ja sen edustajat tekevät töitä Euroopan ja Lähi-Idän valtioiden välillä, jotta rauha saataisiin kriisialueille ja pakolaistulva asettumaan.

Näköpiirissä ei ole tilannetta, että hallituksen pitäisi pyytää lisäapua. Lisäapu pyydettäisiin tarvittaessa puolustusvoimilta, ei ”kansalta”. Rajavartiosto, tulli ja poliisi pystyvät rajoilla hoitamaan akuutin vaiheen. He tarvitsevat työrauhan tässä työssä ja minä tuen tätä toivomusta. Olen demokratiaan uskova perussuomalainen ja tuskin aivan yksin tässä toivomuksessa.

Siihen ei tarvita vauhkoontunutta ”kansaa” heittelemään kiviä ja ilotulitteita.

Avainsanat: hallituksenpakkolaki, kapinanlietsominen, laillinenyhteiskuntajärjestys

004 Pakkasen pauketta

Torstai 7.1.2010 klo 16:52 - yrjöpoeka

Tiistaina oli mahdollisuus saada Ilona loppuviikoksi mummolaan ja niinpä kävin mutkan Kajaanissa. Pakkanen hellitti päivän mittaan -17 ja sen mukana tuli todella kova lumituisku. Lumi lensi kovalla pohjoistuulella vaakatasossa, liikenne oli todella rauhallista. Kukaan ei yrittänyt ohitella, koska mitään näkyväisyyttä ei ollut. Mummolaan päästiin perille ja juttua on siitä lähtien piisannut. Loppiainen oli oikein mukavaa yhdessä oloa ja keli ei haitannut ulkona käyntiä. Kävimme luistelemassa koulun kentällä ja sen jälkeen maistui kuuma kaakao hyvälle.

Tänään on pakkanen ollut jo aika kova, vaihtelee -32 -35 välillä. Pirtin uuni on lämmin ja sisällä tarkenee hyvin. Pieniä leipomuksia välillä ja tietysti joitakin sopivia leikkejä, ei liian vaativia ukille. Pakkasesta huolimatta käväisimme Ilonan kanssa kuntakeskuksessa asioilla ja nyt odotellaan mummoa töistä. Lämmitetään sauna ja tänään on vuorossa tukanleikkuu ilta, mummo tuo saksit ja koneet työpaikalta. Sitten ollaan taas siistejä ja myös pipo sopii päähän paremmin.

Kansalaisten maksukykyä tullaan taas tulevaisuudessa koettelemaan, Yle-maksu on siitä hyvä osoitus. Jokainen kansalainen aiotaan laittaa ja myös laitetaan maksamaan tyhjästä. Sitä olen kummeksunut kuinka yritykset maksavat myös samaa maksua, vaikka yrityksissä ei voi katsella televisiota, kun siellä tehdään töitä. Samoin kaikki ne ihmisryhmät, joilla ei ole edes koskaan ollutkaan televisiota. Maksu leivotaan media maksu nimikkeen alle, eli sillä sitten peritään myös tietokoneen käytöstä uutta maksua. Nyt jo jokainen koneen käyttäjä joutuu maksamaan operaattoreille sikamaisia maksuja ja nyt vielä YLE tulee samalle rahapussille. Kaiken lisäksi on todella mahdollista, että maksu nostetaan todella korkeaksi, jotta ylipöhöttynyt entinen valtion suojatyöpaikka saa pidettyä tyhjänä kolisevat kulissit pystyssä. Kohta on kansalaisten aika nousta kapinoimaan ja en tiedä riittääkö siinä enää entiseen tapaan aidanseipäät?

Sitä paitsi näihin tarvitaan vielä täytettä, eli lisää rahaa. Kaiken maailman nuorisosäätiöitä on kehitelty kuppaamaan kansalaisten veroeuroja. Kaiken huipuksi kohta on uudet vaalit ja nämä samat veikkoset menevät sinne uudelleen. Maan tavalla on ilmeisesti vuosikymmeniä ollut myös kansalaisten, eli äänestäjien kannatus.

Onneksi pakkanen paukkuu ja luonto putsaa itseään. Ihmisreppanalla on siinä sivussa pieni rooli, saa pelotella muita kaikenlaisilla uhkatekijöillä. Saa nähdä milloin minun uunin lämmitystä tulee valvomaan joku viherpiipertäjien valvontakomissio. Tämä kylmä keli tekee hyvää, niiden on pysyteltävä hyvin lämmitetyissä kaupunkikodeissaan. Toisin sanoen hiukkasia nousee vielä pakkas taivaalle ylävesillä!

Avainsanat: yhdessäolo, mediamaksu, kapina, vaalirahoitus, ilmastonmuutos, valvontakomissio