Satunnaiset kuvat

Sininen valo

Uusimmat

Blogin arkisto

072 Koronavirus ja umpitollot

Keskiviikko 22.4.2020 klo 14:09 - yrjöpoeka

Korona virus on siitä armelias, että se tarttuu kehen haluaa. Samoin se tappaa ketä tahansa. Niin köyhän kuin rikkaankin. Rikkailla on hieman paremmat mahdollisuudet hoitoon, mutta kaikkea ei hoitokaan estä. Voiko olla jokinvielä  pahempi uhka ihmiskunnalle kuin virus?

Vastaus on selvä. Yksi pahimmista elää ja asustaa Suomen itäpuolella. Tämä vihollinen on Putin. Venäjä on aina ahdingossaan keksinyt vihollisia ja uhkia ulkopuolelta. Öljyn hinnan romahtaminen iskee suoraan Venäjän tärkeimpään kauppatavaraan öljyyn. Koronaviruksen ansiosta teollisuus pysähtyy hiljalleen ja ihmiset istuvat kotonaan. Pumput työntävät raakaöljyä jatkuvasti entisen kulutuksen ja tarpeen mukaisesti. USA koki jo negatiivisen hinnan kirot. Tuottaja maksaa, että joku ostaisi öljyä.

Tilanne on hullunkurinen, mutta samalla kuoleman vaarallinen. Siitä saimme esimakua paripäivää sitten. Venäjä aikoi aloittaa tutkimuksen suomalaisten suorittamasta kansanmurhasta Itä-Karjalassa sodan aikana. Pariisin rauhansopimuksessa kaikki sodan ajan teot kuitattiin ja Suomi maksoi Venäjälle heidän vaatimansa korvaukset. Nyt Venäjä ja Putin on ahdingossa. Öljytulot ovat romahtaneet ja koronavirus kurmottaa väestöä. Venäjän johto hakee nyt syyllisiä. Selkkauksilla Venäjä voi kuitata koronakuolemat ja aloittaa öljyn polttamisen sotakoneissa.

Onneksi Venäjä itse löi läntisen rajan kiinni. Se ei päästä enää ulos kaksoiskansalaisiakaan. Venäjän johdolle he ovat pelkkiä venäläisiä. Voisin esittää vielä toiveen, että Venäjä pyytäisi takaisin kaikki Suomeen tulleet kymmenet tuhannet kansalaisensa. Hyöty olisi molöemmin puolinen. Venäjän ei enää tarvitsisi pelätä kansalaistensa huonoa kohtelua Suomessa. Suomi pääsisi eroon sellaisesta väestä, joka tunnustaa vain Venäjän oikeuden. Suomi on heille vain elintasoan parantamista varten. Venäjä on itse ilmoittanut, että muualla asuvat venäläiset ovat alisteisia äiti venäjälle. Tämä joukko on vaaraksi Suomelle, mikäli Venäjä jatkaa syyllisten etsintää. Aloittaessaan tutkimukset, he myös ilmoittivat Venäjän oikeuslaitoksella olevan tuomiovallan. Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi.

Toinen kahjo touhuaa Atlantin takana. Trump on myös vaarallinen ja arvaamaton. Hän kiihottaa kansalaisiaan toisiaan vastaan. Demokraatti kuvernöörien johtamissa osavaltioissa Trumpin kannattajat ovat tulleet kaduille. Siinä ei vielä mitään, mutta he ovat aseistautuneita. He todella uhoavat vaikka ampuvansa erimieltä olevat. Koska Trump toimii kuten Putinkin, hän on nimennyt syyllisen USAn korona ongelmaan. Se on Kiina ja kommunismi. Kaduilla mekkaloivat asemiehet uhkailevat mielenosoittajina oleville sairaanhoidon ammattilaisille heidän olevan kommunisteja ja heidän kotinsa on Kiinassa.

Kaikkialla maailmassa on tänään näitä kahjoja, jotka etsivät ongelmilleen syyllisiä. Heitä on myös Suomessa. Eräs persu kansanedustaja mekkaloi uskovaisuudellaan. Samalla hän kertoo saaneensa ilmeisesti jumalalta tiedon, että 5G-verkko levittää koronavirusta. Euroopassa tähän uskovia on ja siellä poltetaan verkon tukiasemia. Tietysti samaa ilmiö rantautui Suomeenkin.

Esitän toiveen terveysviranomaisille. Sulkekaa kaikki tällaiset kahjot pyöreä kulmaiseen huoneeseen. Ihan loppuelämäkseen. Samalla esitän toiveen koronavirukselle. Tartu aivoihin pehmenneisiin. Sillä on tervehdyttävä vaikutus.

Avainsanat: covid19, itäkarjalankansanmurha, umpitollot, vladimirputin, donaldtrump, mikaniikko

207 Sekoilijat meillä ja muualla

Perjantai 6.9.2019 klo 20:04 - yrjöpoeka

USAn presidentti Trump on tunnett6u twiiteistään, jotka yllättävät kaikki. Niin omat kuin vieraatkin. Hän on tänään ja ollut aina, täysin arvaaamton. Demokratian kehdoksi itseään kutsuvat britit ovat saaneet omat sekopäänsä Boris Johnsonista. Suomessa ilmestyy sarjakuva ”Kiroileva siili” ja Boris tunnetaan nyt palaneista käämeistään ja kiroilustaan. Muuallakin osataan sekoilla.

Suomessa tämä on vielä pienimuotoista, mutta suunta on selvä. Edellisen hallituksen ansiosta media, joka on tänään lyhyt muistinen, ei osaa suhtautua mitenkään Antti Rinteen hallitukseen. Median toimesta "kansa", persut ja kokoomus uskovat, että meillä on historian huonoin hallitus. Vaikka tämä uusi on ollut vallassa vasta 3 kuukautta ja toimeenpannut edellisen hallituksen aloittamia toimia. Vasta seuraavan vuoden budjetti tuo nykyisen hallituksen toimet oikeasti framille. Mutta äänestäjille on se on yksi hailee. Ns. kansan mielestä hallitus kaatuu pian ja sillä on kaikkein surkeimmat ministerit.

Tässä on hyvä aasinsilta ministeri Paateroon. Oikeastaan ensimmäisenä virkatoimenaan hän potki kansanedustajia ulos Postin hallituksesta. Siinä ovat huuli pyöreinä ikuisuustuolilla istuneet vanhat pierut. Median mukaan Paatero ei edes ilmoittanut etukäteen kansanedustajille, että nyt loppui rahantulo joutavasta. Paatero teki aivan oikein. Mikäli olisi ilmoittanut, vanhat kahjot olisivat aloittaneet julkisen itkun ja Antti Rinne olisi joutunut perumaan ministerin aikeet. Paatero on osoittanut heti olevansa oikea mies Rinteen hallituksessa. Tekoja, eikä puheita.

Posti on ollut myrskyn silmässä ja ei vähiten pääjohtajan tolkuttomista palkkioista. Politiikot ovat pitäneet kaverinsa puolta ja huolehtineet, etteivät ansiot putoa. Posti ilmoitti leikkaavansa kulurakennettaan ja se tarkoitti työntekijöiden palkkojen leikkausta. Siitä hermostui tietysti ammattijärjestö ja lakkoilu alkoi heti. Koska meillä myös osataan sekoilla, niin kokoomuksen ihme kansanedustaja Juhana Vartiainen ilmoitti televisiossa, että eipä leikatakaan.

Siinä olivat huuli pyöreänä ay-väki ja muut osalliset politiikoista lähtien. Ketä pitäisi uskoa. Postin omaa ilmoitusta, vai Vartiaisen ilmoitusta. Posti pysyy kannassaan, että kyllä leikataan. Nyt näyttää siltä, ettei Postin toimintaa oikeasti johda kukaan. Pääjohtaja Malinen ei sitä ehdi tekemään. Hänellä riittää tekemistä Suomen kalleimmalla golf kentällä. Politiikoista koostuva hallitus hyväksyi hänen ehdotuksensa, että ostaa humautetaan pääjohtajalle oma osake golf-kentälle. Kyseesä oli niin vähäpätöinen 30 000 euron summa, että oli melkein häpeällistä ostaa niin halpa osake kunnioitetulle pääjohtajalle.

Yleisradion Pohjois-Suomen maakunnalliset toimittajat ovat tänään häpeilemättä käyttäneet aikaansa Keskustan puheenjohtajapelin puolesta. Melkoista nuoleskelua on ollut ja en tiedä, johtuuko se Aki Karjalaisesta, joka Kainuun kepussa toimi aikoinaan. Hän siirtyi YLEn palvelukseen ja toimi aluksi YLEn Pohjois-Suomen aluepäällikkönä. Nohevana miehenä hän on tänään Jyväskylän ja Mikkelin vastaavassa tehtävässä. Toimittajat tietävät, että kepuvaltaisessa maakunnassa pitää nuolla kepu-satraappeja. Se on hyväksi työntekijälle ja erityisesti bonuksille. Niistä vastaavat pomot.

Nuolemisella ei ole mitään merkitystä arkipäivään. YLEn uusin gallup kertoi suorasukaisesti sen mitä olen ennustanut. Persut vie loputkin kannattajat ja kepu saa kääpiöityä entisen SKDLn kaveriksi. Se on hyväksi Suomelle.

Avainsanat: kiroilevasiili, antti rinne, juhanavartiainen, postinpääjohtajamalinen, ministerisirpapaatero, akikarjalainen

250 Karjala takaisin

Tiistai 20.11.2018 klo 19:26 - yrjöpoeka

Olin jo kuvitellut kaiken olevan menetettyä perussuomalaisten osalta. Nyt sain lukea persunuorten esityksestä, että Suomen olisi aloitettava neuvottelut sodissa menetettyjen alueiden palauttamiseksi. Kerrankin nuoriso osoittaa, että heillä riittää halua ja uskallusta lähteä persujen Venäjä mielistä joukkoa vastaan. Persujen joukkoon liittyi ennen viime vaaleja vanhoja kommari änkyröitä, joille Neuvostoliitto oli pyhää ja YYA-sopimus haluttiin takaisin. Erityisen kiivaasti nämä tahot hyökkäsivät niitä vastaan, joiden mielestä Suomen tulisi liittoutua länteen. Suomeksi sanottuna Natoon.

Suomen viralliset tahot tietysti yrittävät tämän vaientaa, mutta se ei enää onnistu. Venäjän ns. viralliset mediat ovat jo heränneet. Kohta ilmeisesti Moskovassa kutsutaan Suomen edustaja kuultavaksi. Pian vanhat keskustalaiset idän vartijat ja kokoomuksen Kanerva aloittavat idän nuolemisen. Paljon on vielä vallassa sellaista dementoituvaa joukkoa, joiden paikka olisi jossakin muualla. Muutoin on vaarana, että heidän muistiinsa palaa vanha kunnon YYA. Dementikot elävät menneessä ja sen näkee kyllä hyvin eduskunnasta. Onneksi joitakin ovat omat suvut ja läheiset saaneet palaamaan takaisin kotiin.

Kuin pisteenä nuorten jutuille tuli heti uutinen Airiston Helmen omistajien vaatimuksista. Nyt syytetään poliisia ja vaaditaan kaikkien rahojen palauttamista omistajilleen. Kysyä voisi millainen taho Suomessa pitää hallussaan käteisenä miljoonia euroja? Vastauksia ei ole montaa. Ainoana käyttötarkoituksena on tietysti rikollisuus ja rahanpesu. Hyvänä vaihtoehtona käteisellä rahalla ostetaan hyväntahtoisia hölmöjä suorittamaan heidän tarvitsemiaan tehtäviä. Poliisi ja Supo ilmeisesti tiesivät sellaista, mitä ei yksikään tahoa halua julkisuuteen. Aseistettujen kasvot peitettyjen joukkojen käyttö oli viesti. Idässä tämä viesti varmasti ymmärrettiin. Siellä tämä keino on valtion koneiston käytösssä. Nyt on loppupesun paikka. Kari Uoti on valmis myymään maansa puhtaaksi pestyillä rahoilla.

Uutispäivä on täydellinen. Sen päättää sinisten ilmoitus vaaliliitoista Oulun- ja Vaasan-vaalipiireissä tulevissa eduskuntavaaleissa. Siniset tietävät, että molemmissa vaalipiireissä he menttävät kaikki paikkansa. Samoin sen tekevät myös persut. Kansalaispuolueella ei ole sellaisia kannattaja joukkoja, että heillä olisi yksin tai yhdessä mitään mahdollisuuksia eduskuntaan. Ei heistä kyllä ole mitään apua sinisten läpimenon turvaamiseksi. Ministerin titteliä vielä hetken kantava Pirkko Mattila on vielä toivorikas. Aivan turhaan, koska kyllä kansa tietää mihin hän on pystynyt. Tilanne jossa omat äänestäjät ovat joutuneet häpeämään valintaansa kertonee paljon. Nämä viestit olen saanut ystäviltäni ja tuttaviltani entisiltä vaalikentiltä.

Tässä tuli kolme pointtia kuin Stubbilta ikään. Karjala takaisin. Pestyt miljoonat. Sinisten vaaliliitot.

Avainsanat: perusnuoretvaativatkarjalaatakaisin, yyasopimuksenvartijat, keskustakonkarit, ilkkakanerva, airistonhelmi, sinistenvaaliliitot

210 Porvarihallitus vs. ay-liike

Tiistai 9.10.2018 klo 9:55 - yrjöpoeka

Nykyinen puhelimeni ja erityisesti liittymäni on oikutellut viimeisten viikkojen aikana. Pystyn sillä soittamaan, mutta minun suuntaani on todella vaikea saada yhteyttä. Toisinaan joku puhelu tulee normaalisti lävitse. Hyvää on ollut se, että puhelinmyyjät ovat melkein sataprosenttisesti kadonneet. Olin operaattoriin kahdesti yhteydessä ja lopulta kävin liikkeessä asioimassa. Käynnin yhteydessä todettiin vikaa kortissa ja se vaihdettiin. Yhteyden saanti liikkeessä kyllä onnistui hyvin. Palattuani kotiin laitoin viestin veljelleni kokeilla toimiiko puhelin. Kolme kertaa kokeiltuaan hän uskoi, ettei se toimi. Eikä se todellakaan toimi kun vaimoni yrittää soittaa. Operaattori on sanonut, ettei linjoissa voi olla vikaa, mutta epäilen sitä suuresti. Onneksi minulla on toinen prepaid yhteys rajatun piirin tiedossa.

Tänä aamuna puhelimeni päätti toimia, kun toisessa päässä oli riittävän tulisieluinen ja rikinkatkuinen soittaja. Eilinen kirjoitukseni oli aiheuttanut suuren närkästyksen. Minulla ei olisi oikeutta arvostella yksittäistä mielipidekirjoitusta ja levitellä sitä julkisesti. Yritin kertoa, että kirjoitus oli tarkoitettu julkisuuteen ja haluttu painettuna lehden palstoille. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, minä sain kuulla olevani uskonnonvastainen. Kirjoituksessani ei ollut uskonnonvastaisuutta, enemmänkin ihmettelyä siitä, kuinka uskonto ja politiikka on Kuusamossa kietoutunut yhteen. Pidän mielipidekirjoituksen allekirjoitusta erityisesti arveluttavana, koska siinä kirjoittaja alleviivaa minkä yhteisön puheenjohtajana hän on asian ottanut esille. Suomeksi sanottuna vaalilampaille kerrotaan, että vain kepulaiset ovat hyviksiä. Vastustajat itsestään perkeleestä. Ja tämä kaikki seurakuntavaaleissa?

Päätoimittaja Petri Karjalainen on nyt ottanut pääkirjoituksessaan kantaa ay-liikkeen rooliin. Kirjoituksesta sain selville, että mikäli vaaleissa on valittu porvarihallitus ay-liikkeellä ei ole siihen sanomista. Tässä hän on oikeassa. Nykyinen hallitus on todella tehnyt porvarillista politiikkaa. Sitä ei ole ay-liike pystynyt, eikä voinut estää. Toinen asia on se, että ay-liike ei nielemättä sulata hallituksen puuttumista lakialoitteilla työelämän pelisääntöihin. Koska sananvaltaa ei ole hallituksen päätöksiin, on ainoa keino käyttää järjestöjen oikeutta lakkoilla. Porvarihallitus ei suinkaan tarkoittane sitä, että aikaisemmat sopimukset ay-liikkeen kanssa vedetään vessanpöntöstä? Sipilän vetämä hallitus on tätä kovasti yrittänyt tehdä ja nyt hallitus viimetöikseen päätti puuttua irtisanomisoikeuteen. Siitä syystä ay-liike sanoi, kiitti minulle riitti.

Sitä kyllä kummastelen, miksi halllitus saisi tehdä mitä tahansa ja ay-liikken pitäis hyväksyä kaikki kurmotus? Minusta tässä haisee vanha patruunain henki. Työnantaja on jumala ja työläisen osa on olla lakki kourassa portinpielessä. Kyllä suomalaisessa demokratiassa ay-liike toimii pitkäjänteiseti ja puolustaa omien jäsentensä etuja. Hallitus on ihan omilla toimillaan ajanut itsensä nurkkaan ja kun ei muuta voida uhriudutaan. Kukaan aikaisempi hallitus ei ole näin voimallisesti halunnut kokeilla mitä ay-liike sietää.

Kuten Timo Soini on sanonut: Saat mitä tilaat.

Avainsanat: koillissanomat, pääkirjoitus9.10.2018, seurakuntavaalienpolitisoiminenkuusamossa, vaalilampaat, petrikarjalainen, timosoini, saatmitätilaat

135 Ihana tulevaisuus

Keskiviikko 13.6.2018 klo 14:21 - yrjöpoeka

Sain mahdollisuuden toimia luottamustehtävissä vuosituhannen alussa Kainuun maakunnassa. Ensin olin yhden kauden Kainuun hallintokokeilussa ja toisen nelivuotiskauden perinteisemmässä maakuntavaltuustossa. Molemmissa toimin myös sote-lautakunnassa. Sen aikana ehdin nähdä ja kokea paljon keskittämisen ihanuudesta. Kainuun hallintokokeilua on kehuttu ja sitä on sanottu mahdollisen tulevan maakuntamallin isäksi ja emoksi. Pohjois-Karjalan Siun-sote on toinen, jonka on kehuttu tuovan valtavia säästöjä.

Oma kokemukseni Kainuusta on, että jatkuvasti kamppailimme alimitoitettujen budjettien kanssa. Kunnilla oli sopimukset ja lisää rahaa pumpattiin aika ajoin vuotavaan veneeseen. Siun-sotea on kehuttu, mutta viimeisimmät uutiset kertovat pumppaamisen tulleen tiensä päähän. Kainuussa eivät kunnalliset luottamushenkilöt, samat jotka istuivat maakuntavaltuustossa, uskaltaneet rajusti leikata toimipaikkojen verkostoa osana säästöjä. Menojen kasvu oli jatkuvasti yli maan keskiarvojen, eli huiteli molemmin puolin 5%.

Nyt hallituksen suunnitelmassa tälle on hyvä ja pelastava takaportti. Hallitus antaa vuosittain 0,7% menoihin ja samalla se on käsky leikkauksiin, lisää rahaa ei tule. Olen itse arvioinut, että pienempien kuntien palveluverkko supistuu välittömästi. Tämä koskee niin terveys kuin vanhus/vammaisten asumiseen liittyviä palveluja. Toki jo tällä hetkellä ovat vanhukset ja pysyvästi laitoshoitoa vaativat saaneet siirtyä kokonaan eri kunnan laitokseen. Nyt hyvän hallituksen pelastavien suunnitelmien mukaan matkat pitenevät. Palvelut paranevat ja ovat tasapuolisia kaikille. Näin sanotaan. Minä en ainakaan usko mihinkään satuihin.

Molempien suurten hallituspuolueiden viesti tuli viikonloppuna selväksi. Tällä linjalla jatketaan. Tämä tietää surullista menoa Kainuun kuntien köyhimmälle väelle. Sille väestölle, jolla ei ole rikkauksia turvanaan. He joutuvat keskustan ja kokoomuksen pelastussuunnitelman maksajiksi. Vain sen takia, ettei heillä ole riittävästi maallista hyvää tarjota pelastajilleen. Monen vanhuksen ehtoopuoli painuu iltaan toisella puolella Kainuuta. Vanhusten, jotka eivät useinkaan ole edes käyneet kotikuntaa kauemapana. Ehkä pisin matka heillä on ollut evakkomatka sodan aikana.

Kokoomuslaiset ovat todella röyhkeästi viimeaikoina viestittäneet, että on köyhän oma syy, kun ei ole rahaa ja omaisuutta ja he sairastavat. Pysyvästi sairaita kehoitetaan tekemään edes jotakin työtä. Siitäkin huolimatta, että kukaan ei pysyvästi sairaalle anna työtä. Toiseksi heillä on niin paljon vaivoja, ettei mikään työ luonnistu. Siitä huolimatta näillä kokoomuksen toivoilla on otsaa kertoa, että on oma syysi kun sairastat. Sairaudet ovat heidän mukaansa köyhien oma ongelma ja kokoomus ei halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä.

Samankaltaista henkeä on keskustan isännissä. He hieman korrektimmin kertovat, että se joka ei työtä tee, ei ole oikeutettu kaikkeen hyvään. Keskusta on kaivanut kuuluisasta kellaristaan ne sotaa edeltävien vuosikymmenten ohjeet köyhäinhoidosta. Kerjääminen on jatkossa köyhän oikeus. Kerjäämisen pitää jatkossa olla kuitenkin olla vastikkeellista ja aktivoivaa.

Ihana tulevaisuus. Köyhä ja vastiikkeellinen.

Avainsanat: pohjoiskarjalansiunsote, kainuunhallintokokeilu, alimitoitetutbudjetit,

072 Lapsimorsiamet ja lumityöt

Perjantai 23.3.2018 klo 10:39 - yrjöpoeka

Turvapaikanhakijoista on taas puhuttu viimeaikoina. Ei sitä aviisia, missä ei pohdittaisi heidän tekemisiään ja erityisesti laitonta maassa oleskeluaan. Samaan sarjaan kuuluvat tietysti julkaistut tutkimukset turvapaikkapäätöksistä. Nykyisen hallituksen toimet ihmisten yhdenvertaisuuden poistamiseksi joiltakin kansanryhmiltä tuottavat nyt tulosta. Samalla uutiset tuovat näkyvästi esille sen, miten puhumisen ja julkaisujen kohdalla on käynyt. Hallituksen aloittaessa meillä oli vielä jonkinlainen toleranssi siitä, mitä voi puhua ja julkaista.

Sanomalehti Karjalaisen uutisointi kertoo olennaisen aiheesta. Nyt lehti referoi sellaisenaan Perussuomalaisten Pohjois-Karjalanpiirin puheenjohtajan facebook päivityksen. Sinällään se sopii uutiseen hyvin. Toisaalta facebook on sen jo poistanut sivuiltaan sinne sopimattomana. Lehdelle se sopii vielä erinomaisen hyvin. Muutama vuosi sitten eivät lehdet olisi julkaiseet tällaista tekstiä. Linjan koventuminen ja puhumisen ja julkaisemisen kynnyksen luistaminen anarkistiselle tasolle jopa lehdistössä on nyt näkyvissä.

Turvapaikanhakijat ovat puheissa muuttuneet laittomasti maassa oleskeleviksi ja sellaisista on tietysti päästävä. Media on mennyt tähän hallituksen työstämään ansaan. Tavalliset immeiset eivät enää puhu turvapaikanhakijoista. Kuten tämä piirin puheenjohtaja toteaa, erilaiset ihmiset muuttuvat hänen mielikuvissaan loiseläjiksi. Maanantai aamun ahdingossaan hän haluaa edes joillakin menevän vielä huonommin. Siihen hän istuttaa turvapaikanhakijat. Sellaisen ihmisryhmän, joka on menettänyt kaikki elämisen edellytykset kotimaassaan. Näitäpä on helppo kurmottaa. Kuten hän vielä uhkaa facebook kirjoituksen lopussa, noissa aivoissa ei ole tilaa humanismille.

Piirin puheenjohtaja Marko Koskinen oli vetänyt herneen sieraimeensa, kun hänen lastensa koulussa olivat turvapaikanhakijat vierailleet. Hän pelkäsi terrori tekoa ja toisaalta hänen ajatuksiaan ahdisti, että lapset joutuvat näiden lapsimorsiamiksi. Tästä voitte lukea hänen pelkotiloistaan. Olen tässä pikkuhiljaa ryhtynyt pohtimaan, miksi eräät suomalaiset ihmisryhmät ovat poskettoman kiinnostuneita turvapaikanhakijoiden seksuaalisesta suuntautumisesta. Pelkäävätkö jotkut ryhmät ulkomaan elävien tulevan heidän mestoilleen? Tämän ajatuksen nostan ilkikurisena heittona pohdittavaksi.

Samaisessa lehdessä on todella kiinnostava uutinen lapsimorsiamiin liittyen. Siinä oikeuslaitos on mätkinyt rangaistuksia ja uutinen sopi kuin nenä päähän tähän aiheeseen. Juttu löytyy tästä. Uutisessa on mielenkiintoisia kohtia. Syyllinen on jo iäkkäämpi ihminen ja hänen huolensa ovat tekemättömät lumityöt. Hänen rakas vaimonsa ei pärjää jos hänet heitetään ikkunattomaan koppiin. Uutisen sanamuodon perusteella voin olettaa aivan suosiolla, että kyseessä on ihka perisuomalainen tallukka. Väitänkin nyt, että Marko Koskinen on aivan väärän ryhmän kohdalla huolissaan. Pitäisikö persujen kohdistaa huolensa omiin joukkoihin? Tämä on myös ilkikurisena heitän pohdittavaksi.

Nyt piirin puheenjohtaja voi johdattaa joukkonsa ryhdikkäästi kaduille marssimaan suomalaisten oikeudesta lumitöihin.

Avainsanat: tutkimusturvapaikkapäätöksistä, sanomalehtikarjalainen.pohjoiskarjalanpiirinpuheenjohtajamarkokoskinen, lapsimorsiamet, laittomastimaassaoleskelevat, suomalaistenoikeuslumitöihin

179 Maailmanlopun ennustajat

Torstai 14.9.2017 klo 19:19 - yrjöpoeka

Ketkä ovat niitä? Tämä on helppo. Vihreät. Ei sellaista tapahtumaa valtakunnassa jota he eivät vastusta. Ei sellaista asiaa Kainuussa jota he eivät vastusta. Ei sellaista kaivosasiaa jota he eivät vastusta. Ei sellaista metsäasiaa jota he eivät vastusta. Puheenjohtajastaan lähtien he ovat ensimmäiseksi vastustamassa kaikkea mahdollista. Kansanedustajat ja euroedustajat vastustavat kaikkea mistä voi seurata kansantalouden kasvua ja helpotusta pienituloisen kansalaisen verorasitukseen.

Näiden turmanlintujen lisäksi on leegio sellaisia erikoisasiantuntijoita joiden tehtävä on hyökätä sosiaalisessa mediassa kaikkea vastaan. Lähikunnassani Kuusamossa on sellainen yksilö. Suomessa ei ole sellaista asiaa ja aihetta jota hän ei välittömästi vastusta. Kaiken lisäksi hän hallinnoi useita erilaisia keskusteluryhmiä ja välittömästi oman vastustamisensa jälkeen hän linkittää samat asiat omien ryhmiensä sivuille. Kaiken kattavana turman aiheena on säteilevät alkuaineet. Uraani ja sen johdannaiset saavta hänet ekstaasiin. Samat komppaajat ilmestyvät kommentoimaan ja tykkäämään hänen avauksiaan.

Suomessa on samankaltaisia turmatuojia kaikissa maakunnissa. Juuri tänään on Suomen edun mukaisesti päätetty eurostoliitossa, että me saamme hakata metsiämme enemmän kuin nämä maailmanlopun ennustajat ovat luvanneet. Uutispäivä on tuonut eteemme surkeina määkyviä viherpiiperöitä kertomaan, että tuho meidät perii. Pitkin Suomen kaupunkeja vellovat lökäpöksyt voisivat suunnata inhonsa näitä Suomen syöjiä kohtaan. Pakolaiset eivät uhkaa maamme hyvinvointia. Mutta vihreät uhkaavat.

Sipilästä ja kepusta on kohkattu ja uutisissa on tänäänkin kerrottu, kuinka verorasitus kohdentuu joihinkin ihmisryhmiin. Kepu on pelastaja verrattuna siihen, jos äänestäjät päästävät vihreät ja vasemmiston valtaan. Silloin jaetaan maamme verorasitus kaikkein pienituloisimpiin. Vihreät ovat parasiitteja ja haluavat itselleen hyvää ja omalle ryhmälleen. Kansantalouden he haluavat sosialisoida ja siihen heidän joukossaan on oppimestareita kuten eräs Hassi. Kaiken lisäksi he saavat lisävoimaa tämänpäivän vasemmistosta.

Juuri tänään oman kuntani euroedustaja Merja Kyllönen teki omasta mielestään hyvän äänestyspäätöksen. Suomen ja Kainuun kannalta tuo kanta oli tuhoisa, Onneksi järki voitti muualla Euroopassa ja erityisesti Ruotsin vihreissä. Kaikki se työ mitä maakunnassa ja maassamme on tehty uuden teollistamisen nousun eteen torpataan heti, jos nämä tahot pääsevät valtaan. Jokainen tilannetta seuraava tietää kuka on maksaja. Se on pienituloinen suomalainen. Sitä perustellaan maailman ilmaston pelastamisella. Suomi on hyttysenpaskan kokoinen läntti ja äänestäjien olisi syytä ymmärtää tämä kokonaisuus.

Valitettavasti äänestäjä haluaa hakata ensin päätänsä aitosuomalaiseen mäntyyn. Nyt ei tarvita Karjalanmäntyä. Siitäkin nämä samaiset tahot kertovat uhkakuvia ja ovat varsinaisia Suomen syöjiä. Samaiset tahot nuolevat Putinin per... tai esityksiä ja ovat valmiita myymään maamme heti kun on mahdollista. Talvisodan jälkeen puhuttiin paljon malli Cajanderista. Vihreät ja vasemmisto vahvistettuina kepun Vanhasella ja persujen nuolijoilla ovat valmiina tekemään vielä enemmän myönnytyksiä. Malli Cajander oli hyvä verrattuna näiden ehdottamiin. Olisi edes malli Cajander huokaistaan tulevaisuudessa.

Silloin ei enää tarvitse ennustajia. Maailmanloppu on täällä.

Avainsanat: suomipelastaamaiilmanennustavatvihreät, hiilinielupäätös, neljäsuomalaismeppiä, alkuaineetuhkaavatvihreidenelämänmuotoa, eurostoliittovalinkauhassa, hakataanpäätäkarjalanmäntyyn

024 Palaute kirjallisena

Lauantai 20.2.2016 klo 19:37 - yrjöpoeka

Huomasin keskiviikkona kotisivuillani olevan kohtuullisen vilkasta ja erityisesti sivustoani selattiin ahkerasti. Tämä toistuu säännöllisin väliajoin. Syytä moiseen käyttäytymiseen en tiedä. Nyt eräs sivustoani tutkinut lukija otti minuun yhteyttä ja aiheena oli, yllätys yllätys, maahanmuutto. Lukija oli tutkinut sivustoani pitkältä ajalta ja halusi kuulla, miksi en enää ole maahanmuuttokriittinen. Selvennän vielä kirjoittamalla omia ajatuksiani.

Jouduin vastaamaan hänelle, että olen edelleenkin Suomen valtion maahanmuuttopolitiikkaan erittäin tyytymätön. Suomella ei ole sellaista maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, kuten esimerkiksi Uudella-Seelannilla. Siellä lähtökohta on maahanmuutolle, että tulijat ovat nuoria, koulutettuja ja kielitaitoisia. Suomi tyytyy ottamaan ketä tahansa. Suomi kuten tuo esimerkkimaa, ovat samankaltaisessa tilanteessa.

Molemmilla mailla on alhainen syntyvyys, ikääntyvä väestö ja korkea koulutustaso. Molemmissa maissa tarvitaan kipeästi koulutettua työvoimaa elintason ylläpitoa varten. Siksi myös Suomen pitää kiinnittää huomiota laatuun tulijoiden suhteen. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät vääristynyttä väestösuhdetta oikaise. Viimeaikainen turvapaikanhakijoiden tulva tuo meille mukanaan myös valtavan määrän rasitteita.

Soittaja oli enemmän ihmeissään, miksi minä kirjoitan niin myönteisessä sävyssä maahanmuuttajista. Turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät ole maahanmuuttajia sinällään. He ovat paossa yleensä sotaa ja terroria. Heillä ei ole enää muuta vaihtoehtoa. Minun kasvatukseni ja elämänkokemukseni ovat muovanneet minua. Jokainen joka apua ja turvaa on hakemassa meiltä, on otettava vastaan. Siitä lähdetään.

Lukijan huoli valtavasta määrästä on perusteltua. Kerroin ja toistan uudelleen. Suomella on sellainen virkakoneisto, että se kyllä siilaa joukosta onnenonkijat pois. Me usein kiroamme omaa virkakoneistoamme, mutta tässä tilanteessa se on kullanarvoinen. Virkakoneistomme on tarkka, se seuraa tarjasti lakia ja sääntöjä. Joskus jopa liiankin tarkkaan.

Muualta tulleet eivät varmasti omassa maassaan ole törmäänneet suomalaisiin verovirkailijoihin. Eivät KELAn sääntöviidakkoon. Eivät sosiaali- ja terveydenhuollon loputtomaan suohon. Siinä vaiheessa kun tämä virkakoneisto kaikkien muiden lisäksi iskee kiinni tulijoihin, he ovat kiipelissä. Me usein pidämme raskasta koneistoa vitsauksena, mutta olen itse huomannut kuinka tärkeä sen rooli on juuri tässä tilanteessa.

Ajattelen usein, kuinka minun vanhemmillani oli vaikeata viime sotien aikana. Piti paeta suurvallan pommituksia ja maahan vyöryvää sotakoneistoa. Jouduttiin evakkoon muualle maahamme. Lapsiamme lähetettiin turvaan etupäässä Ruotsiin yli 70000. Minun äitini joutui muiden mukana vaeltamaan Suomussalmelta toiselle laidalle Suomea. Rinnastan sotaa pakenevat turvapaikanhakijat omiin vanhempiini. Nyt on meidän vuoromme auttaa.

Sodat loppuvat joskus ja paluu takaisin kotiin alkaa. Ihmisillä on aina kaipuu sinne, missä he ovat syntyneet ja asuneet. Hyvänä esimerkkinä ovat olleet Karjalaiset. He eivät ole koskaan lakanneet toivomasta.

Perussuomalaisuus ei estä minua olemasta humaani ja sivistynyt ihminen. Isänmaallisena ihmisenä se on minun velvollisuuteni.

Avainsanat: uudenseelanninmaahanmuutopolitiikka, suomalainenbyrokratia, kaipuukarjalaan

035 Vähättely

Keskiviikko 7.5.2014 klo 17:42 - yrjöpoeka

Sivusta seuraten ei voi tulla muuhun tulokseen, kun seuraan Kainuulaista mediaa. Media elää aivan kuin sen toimintaympäristössä ei olisi tapahtunut minkäänlaista muutosta. Media käyttäytyy aivan kuten suuruutensa aikoina. Huolimatta siitä, että lehtien levikit ovat tipahtaneet dramaattisesti, niiden toiminta on säilynyt samankaltaisena. Maakunnan valtalehti on tästä toiminnasta aivan erinomainen esimerkki.

Kymmenen vuotta sitten lehti oli kaksi kertaa paksumpi ja vähemmillä mainoksilla. Nyt siitä on sukeutunut ohut ja pliisu julkaisu ja melkein pelkkiä mainoksia. Uutiset ovat vanhoja ja kierrätetty saman lehtiyhtiön suuremmissa lehdissä jo muutamia päiviä aikaisemmin. Yhtiön omistamat paikallislehdet Kainuussa elävät aivan samanlaista elämää.

Ympäröivässä yhteisössä on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana kaksi suurta muutosta. Kainuun väestön ikääntyminen ja lehtien levikin lasku kulkevat yhtäjalkaa. Seuraavien kymmenen vuoden aikana levikki romahtaa ja samalla myös konsernin paikallislehdet joutuvat dieetille. Toinen suuri muutos Kainuussa on tapahtunut poliittisella rintamalla. Perussuomalaiset ovat nousseet voimalla Kainuun toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Ja kasvu tulee jatkumaan.

Media ei inhostaan ja vähättelystään huolimatta pysty kasvua estämään. Sosiaalinen media on vapauttanut tiedonvälityksen ja sen avulla myös vähätelty viesti pääsee perille. Sosiaalisen median voima on nähty viimeisten vuosien aikana erityisesti ns. arabi-keväässä. Samalla siinä piilee myös omat vaaransa. Tieto mikä siellä kulkee, ei ole koskaan puolueetonta ja sillä pyritään vaikuttamaan eri toimijoiden omiin tavoitteisiin. Siksi olisi edelleenkin hyvä, että hyvinvointivaltiossa toimisi puolueeton ja tasapuolinen media. Radio on merkittävä media ja myös se on toiminut viime aikoina, aivan kuin poliittisella rintamalla ei olisi tapahtunut yhtään mitään.

Juuri kulunut vapun aika kirvoitti ajatukseni ja sai sormeni syyhyämään. Takavuosina pystyi poliittisissa uutisoinneissa näkemään ryhmien koon. Nyt suurimmat kuvat ja jutut tehdään kääpiösarjaan pudonneista ryhmistä ja heidän tapahtumistaan. Näiden kääpiöiden edustajat kulkevat pitkin maakuntia ja istuvat hotellien baareissa antamassa paikallisille lehdille juttuja. Kukaan tavallinen ihminen ei heistä ole kiinnostunut, eikä saavu heidän juttusilleen.

Kainuun paikallinen media ei mielestäni ollenkaan ymmärrä, millainen muutos näiden toimintapiirissä on tapahtunut. Median ei pidä ihmetellä pieneneviä kuulija- ja levikkilukuja. Eurovaaliehdokkaita kulkee pitkin Kainuuta ja Kainuun media hehkuttaa vain Kyllösestä ja haastattelee takkutukkaisia ovimikkoja. Mutta ei kiinnostu asiasta, kun kyseessä on Perussuomalaiset ehdokkaat. Lehdille kelpaavat vain perussuomalaisten ehdokkaiden ilmoituksiin laittamat eurot.

Media on sokea, mutta yrittäjät ja yritykset eivät ole. Yritykset ymmärtävät toimintaympäristön muutokset välittömästi tuloksissaan. Siksi heillä ei ole varaa esittää median mukana inhoaan ja vastenmielisyyttään yhtä suurta ryhmää kohtaan. Kaiken lisäksi edelleen kasvavaa ryhmää. Tämä uusi poliittinen ryhmä oppii kasvaessaan myös toimimaan ilman näitä medioita. Maailma on muutoksessa ja viestiminen muuttuu. Ihmiset myös oppivat viestimään ja hakemaan viestejä ilman vanhoja medioita.

Kainuun vanhoilla viestimillä ja medioilla ei ole enää paljon etsikkoaikaa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Kainuun-Radio toimii tulevaisuudessa? Uusi päällikkö on nuori ja toiminut yksityisellä puolella, jossa pitää herkästi huomioida muuttuva toimintaympäristö. Samoin on mielenkiintoista nähdä radio Kajauksen tulevaisuus? Lehdistö on mielestäni vanhojen tapojensa ja tukijoidensa orja. Ne mieluimmin kutistuvat kääpiöiksi, kuin toimivat tasapuolisesti Perussuomalaisten kanssa.

Maailma on valintoja täynnä. Tämä on vain yksi niistä.

Perussuomalaiset ovat ryhmä, joka toimii aktiivisesti ja ihmisten keskellä. Perussuomalaiset eivät sulkeudu sisäpiiriksi seinien sisälle.

Avainsanat: kainuunmedia, sisäsiittoinen, toimintaympäristönmuutos, kainuuntoiseksisuurinpuolue, akikarjalainen

056 Kuinka kulttuuri häviää

Keskiviikko 20.11.2013 klo 8:57 - yrjöpoeka

Viime päivien aikana vienankarjalaisen kulttuurin todella harvat rivit ovat tiivistyneet ja käyneet sotajalalle Suomussalmen kunnan päätöksentekoa vastaan. Kunnan suorittamat säästötoimet eivät saisi heidän mukaansa milloinkaan koskettaa heidän vaalimaansa vienalaista kulttuuria. Valitettavasti ei huomioida sitä, ettei kulttuurin vaaliminen vaadi kunnanrahoitusta elävänä pysyäkseen.

Arvostan avointa keskustelua. Hieman voisi pohtia avoimuutta ja puolueettomuutta erityisesti paikallislehden ja sen entisen päätoimittajan osalta. Ex-päätoimittaja toimii Vienan Veräjä ry:n puheenjohtajana. Yhteisymmärrys säilyi siihen asti kunnes selvisi että kunta ehkä myy Domnan Pirtin. Ostaja ehdokkaan ilmaantuminen sekoitti sitten pakan. Kauppaa estämään valjastettiin ”puolueeton” paikallislehti. Masinointia puolustettiin sillä, että tarvitaan avointa pohdintaa eri vaihtoehdoista. Tavoitteena oli kuitenkin estää mahdollinen kauppa.

Suomussalmen kunta on tukenut todella paljon viimeisten 49 vuoden aikana vienakarjalaista kulttuuria. Domnan pirtti on pidetty kunnan rahoituksella lämpimänä ympäri vuodet. Kulttuuri ei ole siitä huolimatta lisääntynyt mitenkään. Pirttiä on kunnosteltu ja vesihuolto ja viemäröinti rakennettu aivan viime vuosina. Vesikatto uusittiin tämän vuoden aikana ja siihen upposi 50000. Vuosittain taloon on syydetty kymmeniä tuhansia euroja. Kunta ei ole saanut kyllä vastineeksi yhtään mitään. Kunta tarjosi pirttiä myös ilmaiseksi yhdistykselle, se ei kelvannut. Talon täyttä satojentuhansien remonttiakin kaavailtiin kunnan tehtäväksi.

Samaan aikaan muualla Suomussalmella on tapahtunut samoja asioita. Kylät ovat autioituneet ja niiden kulttuuri on kuollut väestön loppumiseen. Kukaan ei ole huutanut, että kunnan pitäisi tasapuolisuuden vuoksi tukea myös näitä kyliä. Kantaväestön kulttuuri elää arjessa ja ajassa. Sitä ei tarvitse erikseen vaalia. Puheista ja kirjoituksista päätellen kantaväestön arjen kulttuuria ei pidetä minään oikeana kulttuurina. Viimeisimmät kirjoitukset paikallislehden sivuilla kertovat vain vienankarjalaisen kulttuurin olevan oikeaa elävää kulttuuria. Mutta miten se voi elää ilman ihmisiä? Kenen mielestä jokin on oikeaa kulttuuria?

Kaikesta kritiikistäni huolimatta, uskon elämän soljuvan Kuivajärven maisemissa entistä latuaan. Paikka säilyy ja muistot kulttuurista. Uskon pirtin ostajan pitävän tuvan lämpimänä myös jatkossakin. Ostajan juuret ovat olleet siellä jo pitkään avioliiton kautta. Samoin ostaja on siellä paikallisen metsästyseuran jäsen ja juuri metsästysseurat pitävät kylät viimeisinä elossa ja kulttuurin hengissä. Tietojen mukaan, hän on se taho, joka on tuonnut eniten käyttäjiä taloon omien taustaryhmiensä kautta. Kuriositeettina mainittakoon, että ostaja on kuntaa kohtaan kritiikkiä esittävän Vienan Veräjä ry:n hallituksen jäsen.

Osto ei ilmeisesti miellyttänyt aivan kaikkia yhdistyksessä. Osa olisi halunnut nauttia hamaan tulevaisuuteen ilmaisesta lomailusta.

Näillä mennään.

Avainsanat: vienankarjalainen kultturi, domnanpirtti, eläväkulttuuri, vienanveräjä, suomussalmenkunnanhallitus

094 Mittaukset paranee

Perjantai 16.7.2010 klo 19:53 - yrjöpoeka

YLE:n tekemä puolueiden kannatusmittaus osoittaa suunnan mihin ollaan menossa. Toivottavasti kaikkien maakuntalehtien alueilla julkistettaisiin alueelliset kannatusluvut. Pohjois-Karjalan alueella se tapahtui ja lukema oli kokonaan toinen, kannatus on jo 14.2 %! Uskon muidenkin maakuntalehtien tehneen kannatuskyselyn, mutta sitä ei tohdita julkaista. Keskustan hallinnoimissa maakunnissa tiedotus on edelleenkin yksipuoleista. Muutos tulee joka tapauksessa ja sitä ei enää pysty kahlitsemaan. Kajaanin markkina kadulla kävi päähallituspuolueen varapuheenjohtaja ja heti seuraavana päivänä maakuntalehti julkaisi raflaavan uutisen. Sen mukaan keskusta tulee voittamaan tulevat vaalit. Lyhyelläkin matematiikalla pystyi kadulla näkemään millä teltalla kävi kansalaisten jatkuva virta. Tein maakuntalehden teltalla ensimmäisenä päivänä "roknoosin". Ennustin lehden edustajalle, että lehti tekee ison jutun vasemmistoliiton julistuksista ja seuraavaksi revitetään keskustan tekemisistä vielä enemmän. Kävi juuri kuten ennustin. Lehti ei löytänyt kokoomuksen ja perussuomalaisten parista mitään uutisoitavaa. Ennusteet kuitenkin kertovat, että juuri nämä viimeksi mainitut puolueet pärjäävät kaikista parhaiten.

Hyvät kannatusmittaukset eivät tee vielä vaalivoittoa, mutta ne kannustavat väkeä entistä uutterampaan vaalityöhön. Kun väki on oikein liikkeellä ja innostunutta, voi vaalituloskin olla hyvä.

Huomenna olen menossa mukana Kuhmon Mobilistien järjestämällä rompetorilla. Toivottavasti sää on parempi kuin tänään. Suomen lyhyt ja muuttuva kesä näytti tänään voimaansa. Tuuli on ollut koillisessa ja vettä on tullut vaakatasossa. Lämpötila on pysytellyt koko päivän +11 ja tällä hetkellä vain +9. Pitkä kerrasto on nyt ollut hyvä asuste ja ilmalämpöpumppu on toiminut kuten pitääkin. Pumppu on tuottanut taloon miellyttävää lämpöä.

Nyt odottelemme vaimon kanssa Ilona tytön tuloa viikonlopuksi mummon luo. Ilona tekee ihmisen pumpulle ja mielelle hyvää.

Avainsanat: puolueidenkannatusmittaus, perussuomalaistenkannatusnousee, pohjoiskarjala, yksipuoluejärjestelmä, hyvävelijärjestelmä, korruptio, vaalityö, kuhmonmobilistit

173 Nyt repee..

Maanantai 12.10.2009 klo 23:02 - yrjöpoeka

Luin uutisen ja tuli heti mieleen, että nyt valtimo rusahtaa. Suomessa syntyy koko ajan työttömiä ja tämä ruotsinkielisten lahja puhuu suomeksi sanottuna sitä ihteään. Missä vaiheessa tämä ä… viedään oikeuteen ja syytetään Suomalaisille vihamielisestä toiminnasta? Maahanmuuttoministeri Astrid Thors haluaa kuntien palkkaavan savimajoista tulleita suoraan kuntien palkkalistoille. Jos ne eivät ole koskaan tehneet mitään muuta työtä, kuin kyyhöttäneet apinanleipäpuun juurella ja ryypänneet paikallista perinne juomaa, työtäkö ne ryhtyisi nyt tekemään? Ministerin mielestä osa tulee jo suoraan valmiiseen työpaikkaan, tuleehan ne, repimään rahaa seinästä!

Missähän maailmassa ne ministerit oikein elää, ilmeisesti omissa lautakasoissaan. Suomessa on aina selvitty omin voimin luottamatta vieraaseen apuun ja nytkin selvitään. Työttömiä tulee juuri näiden herraskaisten ruotsinkielisten ansiosta, heidän on pääoma ja he säätelevät niitä hanoja joilla tänne syntyy työttömiä.

Pikkuisen kotouttamista ja kuntien palkkalistoille voidaan palkata Thorsin lahjoja Suomelle! Miksi ei kotouteta Suomen työttömiä ja anneta töitä heille? Suomen kansalaiset osaavat jo valmiiksi Suomen kielen, tai onko se jutun vitsi juuri siinä? Haalitaan maahan mitä tahansa ja yhdistellään niitten sukuja ja avot, Suomen vanhusten tulevaisuus on turvattu.

Olen yrittänyt hallita mieltäni ja kirjoitella sivuilleni hyvin maltillisesti, mutta nyt kyllä käämit lopulta kärähti. Ruotsinkielinen rannikko alue voitaisiin myydä Venäjälle ja vaihtokaupassa voisimme pyytää menetettyä Karjalaa! Minusta kauppa olisi kannattava molemmille osapuolille. Suomalaiset saisi kaipaamansa Karjalan ja ruotsinkieliset saisi oikean kielikylvyn, sitähän ne ovat aina kaivanneet.

Vedän välillä henkeä…

Ilmojen puolesta keli on pysynyt hyvänä, aamulla -8 ja tuulesta ei tietoakaan. Käsi oli palautunut jo aika hyvin ja kävin ajamassa puita lisää tienvarteen. Huomenna on tiedossa lisää monipuolista kuntoilua moottorisahan ja mönkijän kanssa. Täytyy sanoa, että tästä minä tykkään!

Nyt sain komennon lopettaa ja lähteä yöpuulle. Käskyn antajaa tottelen erittäin mielelläni ja lähden ennen toista komentoa. Kiitoksia tämän päivän yhteyden ottajille, on ollut erittäin mieluisaa saada palautetta.

Avainsanat: maahanmuuttoministeri, apinanleipäpuu, kotouttaminen, karjala, venäjä, palaute