Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

073 Onko tämä pelkkä kupla

Torstai 27.11.2014 klo 19:07 - yrjöpoeka

Jyrki Katainen oli eilen tomerana esittelemässä vivutuspakettiaan. Tällä satojen miljardien paketilla laitetaisiin Euroopan rattaat rullaamaan. Jostakin syystä markkinat eivät innostuneet, asiantuntijoista puhumattakaan. Rahoituksella laitettaisiin liikkeelle työllistäviä investointeja. Uutisissa nostettiin yhdeksi rahoituskohteeksi Soklin kaivosradan rakentaminen. Mikäli tuo rahoitushanke onnistuisi ja ratahanke pääsisi mukaan, se olisi Pohjois-Suomelle oikea onnenpotku.

Koska maakunnissa olisi oltava nyt ketteränä kaiken irtorahan perään, toivoisin Kainuun-liitolta nyt nopeita esityksiä hankkeista. Yksi erinomainen työllistävä ja elinkeinoja palveleva hanke olisi ratayhteyden kunnostaminen välillä Kontiomäki – Suomussalmi – Taivalkoski – Mustavaara. Ja jos rahaa vielä riittäisi, niin rata suoraan Soklille asti.

Tuon radan toteutuessa tulisi Mustavaarassa sellainen tohina päälle, että Taivalkoskelta loppuisivat työttömät. Radan varrelle rakennettavat puutavaraterminaalit Suomussalmelle ja Taivalkoskelle, saisivat puun liikkeelle ja metsänomistajien lompakot pullistuisivat kantorahoista. Päätalon pitäjässä päästeltäisiin selkäkeikka nauruja ja unohdettaisiin kunnanjohtajan kurmuuttaminen.

Ratatyömaa tarjoaisi runsaasti työtä kaikenlaisille maansiirtourakoitsijoille. Aluetalouden rattaat nytkähtäisivät kitisten liikkeelle. Alueelle virtaisi työnperässä muuttajia muualta suomesta. Saattaisi joukkoon eksyä joku ulkomaan eläväkin. 70-vuotta sitten oli runsaasti saksalaisia, sen jälkeen ulkomaan elävät ovat pysytelleet selkosilta poissa.

Luekelin uutisia ensin toivorikkaana ja sitten lopuksi kyynisyys alkoi löytymään uutisvirrasta. Liianko hyvää ollakseen totta. Timo Harakka puhkaisi sitten minun unelmointini.

Mutta entä jos? Pitäisikö Pentti Malisen soittaa Brysseliin ja kysellä vivutuksen perään?

Avainsanat: katainenlupasieurahoitusta, mustavaarankaivos, sokli