Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Gramafonin neula

Sunnuntai 9.8.2020 klo 10:30 - yrjöpoeka

Gramafonin neula oli aikoinaan hyvin tärkeä musiikin toistamisen kannalta. Sitten siirryttiin uudenaikaisiin levysoittimiin, mutta neula piti edelleen pintansa. Vanhemmat ihmiset muistavat hyvin, että paljon soitettu levy tahtoi kulua ja neula juuttui jankkaamaan samaa lausetta. Siinä ei auttanut kuin tuupata neulaa seuraavalle uralle. Tämä neula muistui mieleeni kun lueskelin juttuja politiikasta, eri puolueista ja yksittäisitä politiikoista.

On ihan pakko aloittaa keskustasta ja Paavo Väyrysestä. Keskusta on jumittunut paikoilleen toistamaan samoja sanoja kuin tuo gramafonin neulakin teki. Puolueessa aivan tosissaan näytetään uskovan siihen, että kaikki palaa vielä ennalleen. Puolue ei näytä ymmärtävän sitä, ettei vanha kannattajakunta enää palaa haudoistaan äänestämään. Uudempi sukupolvi vierastaa puolueen yrityksiä olla esimerkiksi vihreä. Eivät nuoret ole tyhmiä. He tietävät hyvin mikä puolue Urho Kekkonen johtajanaan ajoi kaikki Suomen joet vesialtaiksi. Tuhoten samalla jokien kalakannat. Velvoite istutuksille nauretaan, koska ne istukkaat eivät lisäänny.

Kepu on kyllä vihreä tänään, mutta se johtuu kateudesta demareita kohtaan. Siksi kepu on lähtenyt uudelleen etsimään naista johtoonsa, joka voisi nostaa puolueen kannatusta. Annika Saarikko on epätoivoinen yritys, koska hän toistaa puolueen vanhoillisten uskovaisten ääntä. Sanon vielä kerran, että nuorempi äänestäjäkunta ei tähän kasvojen pesuun usko. Kepulaiset eivät itse ymmrrä, että tilanne näyttää näin ulkopuolisesta naurettavalta. Juuri hehkutettu Kulmuni heitetään tunkiolle tunteettomasti. Samat uskovaiset jotka vielä talvella hehkuivat onnea valinnastaan, ovat nyt hehkuttamassa Saarikon erinomaisuutta. Kepun levy on todella pahasti kulunut.

Vielä pahemmin on kulunut Paavo Väyrysen levy. Hänestä oli iltapäivälehdessä uutisointi, koska Paavo kokee, että media ei enää haastattele häntä. Uutisessa Paavo kertoi, että hänen kirjoituksiaan eivät lehdet enää julkaise ollenkaan. Eivät ne toimittajat tyhmiä ole. Kymmeniä vuosia samalla uralla junkannut neula kertoo siitä, että Paavo on jo museo tavaraa. Mutta sitä ei Paavo itse huomaa. Hänen ikänsä ei ole vielä este, vaan hänen luonteensa. Jokainen politiikan seuraaja muistaa, kuinka Paavo on itse ilmoittanut olevansa oikeassa ja kaikki muut väärässä. Levy ja neula joutaa jo roskiin.

Pekkaa pahempana eivät halua olla persutkään, eikä mestari Halla-aho. Heidän levynsä on toistanut samaa tarinaa. Ihmeelliseti useat lehdet toistavat sanoman pilkulleen niinkuin puolue ja mestari haluavat. Kun vertaa kepua ja persuja, huomaa yhtäläisyyksiä. Kepulaiset haluavat marssia kaduilla kansallispuku päällä ja muistella entisiä suuruuden aikoja. Persut marssivat soihdut käsissään ja mustat hupparit korvillaan katuja. He haluavat muistelella aikoja, jolloin kaduilla ei näkynyt kuin kantasuomalaisia kansallispuku päällään. Näitä kahta yhdistää myös se, että he eivät huomaa maailman muuttuneen lopullisesti. Heitä yhdistää myös kannattajakunta. Nämä eivät aika ajoin osaa päättää, kumpaa puoluetta äänestäisi.

Kepua ja persuja yhdistää myös vihreys. Demarien nousu suurimmaksi puolueeksi gallupeissa aiheuttaa kateuden vihertymää molemmissa puolueissa. Tästä vihertymästä saa oman osansa myös Vhreä puolue. Myös se on juuttunut kulunella levyllä samalle uralle.

Vihreä Suomi on tosiasia. Tämäkin Sanna Marinin ansiosta. Iso peukku tälle.

Avainsanat: gramafoninneula, kulunutäänilevy, kateuderstavihreä, sannamarin