Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

020 Lumen siirto päivä

Maanantai 8.2.2010 klo 20:40 - yrjöpoeka

Kuvittelin vielä eilen käyväni tekemässä kuntoilulenkin, mutta siitä tulikin lumensiirto päivä. Lunta oli tullut viikonlopun aikana paljon ja aamulla katsoin talon katolle sillä silmällä, että ne ensin pois. Luulin homman hoituvan helposti, normaalisti laitan sitten Hondan lumilingon toimimaan ja hupsista, siirto sujuu. Tänään sain todeta tekniikan pettämisen, pudotin katolta lumet pihalle ja sitten linko sanoi heti sopimukset yhteistyöstä irti. Siitä alkoi sitten kuntoilu lumen siirtelyn merkeissä. Aloitin aamulla vaimon lähdettyä töihin ja koko päivä meni ulkotöiden parissa. Lämmitin saunan hien poistamiseksi ja kävimme saunomassa oikein kunnolla. Nyt on olo todella rento ja tuntee, että ruumiillista kuntoilua on tehty.

Perussuomalaisten piiritoimikunta kokoontui eilen Paltamon Kontiomäellä ja käsitteli eduskuntavaaleihin liittyviä asioita. Ehdokkaaksi oli ilmoitettu yhdistyksistä yhdeksän ja sopua ei saatu aikaiseksi. Se tietää nyt sitten jäsenvaalin järjestämistä. Jäsenvaalin ongelma on, ettei sillä voi taata alueellista edustavuutta ja sukupuolista jakoa, eikä ikäjakautumaa. Vain kahdella yhdistyksellä oli valmiutta käydä neuvottelua asiasta, mutta enemmistö halusi suoraan jäsenvaaliin. Minulta on ehditty päivän aikaan kysellä nimiä, mutta en voi ilmoittaa muita kuin oman yhdistyksen nimeämät. Hyväksyin enemmistön tekemän päätöksen, että nimiä ei vielä julkisteta. Jostakin syystä yhdistykset ja ehdokkaat eivät halua tulla julkisuuteen ja sen on minun mielestäni todella kummallista. Ensin on pyrkyä ehdokkaaksi kansanedustaja vaaliin ja sitten aloitetaan ujostelu julkisuuden takia. En ymmärrä, itse olen valmis ottamaan julkisuuden vastaan, julkisuutta ehdokkuudella yleensä haetaan. Mielenkiintoisia nimiä oli kyllä ehdotettu ja se voi olla ujostelun syynä, palaan aiheen pariin taatusti vielä myöhemmin.

Viikonlopun aikana sain tavata myös Ilonan, olin sunnuntain vastaisen yön sohvalla nukkumassa. Ikävä jäi nyt molemmille, toivottavasti Ilona pääsee pian useammaksi yöksi mummolaan.


Avainsanat: talviyllätti, kattojenlumikuorma, piilossaperunakellarissa, ujojaperunoita, ukinonnea