Satunnaiset kuvat

Sorro siimoissa

Uusimmat

Blogin arkisto

049 Ahdistusta kotitarpeiksi

Tiistai 19.6.2012 klo 10:19 - yrjöpoeka

Viimeiset kolmeviikkoa ovat olleet itselleni todella ahdistavat. Poikani raskas sairaalakiertue on saanut menneisyyden palaamaan takaisin. Luulin päässeeni eroon ensimmäisen poikani kuoleman aiheuttamasta ahdistuksesta, mutta nyt menneisyys on vyörynyt päälleni. Isänä en toivoisi tätä, että lapseni ovat sairaalassa ja raskaissa hoidoissa. Menettäminen ja menettämisen pelko ovat pysäyttäneet kaiken tekemisen. Kirjoittamisen taito on ollut todella hukassa. Ajatukset kiertelevät päättymätöntä kehää ilman päämäärää.

Eilinen oli jo lupausta vailla ja ajoin Kajaaniin toivossa, että poikani pääsee edes juhannuksen ajaksi kotiin. Ei onnistanut ja nyt odottelen antavatko Oyks:n lääkärit tänään luvan kotiuttamiseen.

Viikonlopun aikana sain viettää Kajaanissa hyvässä seurassa Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa. Tuttujen ihmisten tapaaminen ympäri suomea olivat oikein hyvää terapiaa. Maakunnan lehti avasi lauantai päivän todellisella anti perussuomalaisuutta koskevilla uutisilla. Toimittajat olivat laittaneet todella kaunakirjoittimet päälle. Onneksi Kajaanin kauppatorilla totuus valkeni myös kainarin toimittajille. Tori oli täynnä väkeä! Sunnuntain paperilehti kainarista näytti oikein kuvan kera, että väki ei lehtien tekemistä gallupeista piittaa.

Aurinkoinen sää näytti kokousväelle Kainuun parhaat puolet. Vehreyden ja rauhallisen ympäristön lisäksi, lähes yöttömän yön. Kaukametsän kokousympäristö sai väeltä runsaasti kehuja. Kaikki toimi sujuvasti ja siinä oli ilo kuunnella puheita, joissa oli usko tulevaisuuteen. Kahden päivän aikana en nähnyt happamia ilmeitä kokousväellä. Ainoastaan muutamilla toimittajilla oli ajoittain vaikeata kuunnella perussuomalaisia puheita. Sitä oli mukava seurata ja se toi lievitystä ahdistuneeseen mieleeni. Hyvä viikonloppu kaikenkaikkiaan.

Viimepäivien rankat sateet ovat räjäyttäneet luonnon täyteen kukkaan. Ensimmäiset perunat aloittavat kukinnan, eivät aivan ehtineet juhannuspöytään. Ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja lisää on luvassa. Mikä on ihmisen ollessa, kun aamusella avaa oven ja astuu pihalle. Linnut karjuvat kuorossa ja luonnon aamukasteinen tuoksu täyttää ilman. Kyllä siinä kelpaa aamukahvit juoda.

Vaikeuksien keskellä on kuitenkin toivo.

Elämä on elämistä varten.

Avainsanat: ahdistunutmieli, menettämisenpelko, perussuomalaistenpuolueneuvosto, antiuutiset, kaunakirjoitukset, kaukametsä, elämäon

164 Takki tyhjenee

Torstai 1.10.2009 klo 18:08 - yrjöpoeka

Tänään sain kaksi soittoa ja niissä molemmissa kysyttiin samaa asiaa, miksi ei kirjoituksia löydy uusia? Viikko on ollut yhtä matalalentoa ja jatkuu vielä huomenna ylimääräisellä lautakunnan kokouksella. Tämän viikon aikan on puserrettu loppuun terveysasema kierrokset ja nyt on sitten aika pohtia sen antamaa antia. Tulen kirjoittamaan terveysasema kierroksen annista tulevina viikkoina tuohon sote-osioon.

Viikonlopun aion rauhoittaa kotona olemiseen ja kahdestaan vaimoni kanssa. Nyt olen kerinnyt hätäisesti käymään yön aikana kotona ja yhteistä aikaa ei ole ollut liikaa.

Lyhyesti tuosta kierroksesta on tiivistettävä se, että maakunnan etäisyydet ovat todella suuret. Päivittäin joutuu istumaan yli neljä tuntia autossa, kaiken muun istumisen lisäksi. Lääkäreistä on puhuttu liiankin paljon ja erityisesti niitten puutteesta. Paljon suurempi osuus on sosiaalipuolen asioilla ihmisten elämään, mutta niistä ei julkisuudessa puhuta samoissa määrin kuin lääkäripulasta. Kajaanissa voi kysellä ihmisiltä mitä mieltä he ovat kaupunkinsa lääkäri tilanteesta ja kaikki ovat yhtä mieltä, niitä on liian vähän. Juttu on kuitenkin niin, että tällä hetkellä Kajaanissa on oikein hyvä lääkäritilanne, mutta se ei pääse julkisuuteen.

Viikon lehdet ovat lukematta ja sähköposti siivoamatta. Vaalirahoituksen osalta meno vain paranee ja paljon asioita on ruodittu erilaisissa aviiseissa, tässä lehdessä on mielestäni satiirin keinoin osuttu asian ytimeen. Naurua kyllä piisaa näitä juttuja lukiessa.

Tiistaina olin Kaukametsässä ”Tervein mielin Pohjois-Suomessa” Kainuun tilaisuudessa, päivä oli pitkä ja sen päätteeksi ajoin vielä Kuhmon kautta kotiin. Eilinen päivä oli taas samassa paikassa Kaukametsässä ja nyt aiheena oli Kainuun ensimmäinen sosiaalifoorumi, päivä oli oikein mielenkiintoinen, erityisesti iltapäivän osalta. Loppu illan ajaksi ohjelmaa löytyi Kajaanin sote-palvelut tutuksi tilaisuudesta. Kajaani sai kunnian olla kierroksen päätepiste ja juuri isoimmassa paikassa oli kaikkein vähiten palvelujen käyttäjiä paikalla. Ovatko Kajaanilaiset niin masentuneita talouden tilanteesta, etteivät he enää jaksa tulla pohtimaan oman kaupunkinsa palveluista? Valtuuston puheenjohtaja Eero Suutari käytti kaupungin puheenvuoron ja se oli ehdottomasti koko kierroksen paras puheenvuoro! Puolanka oli hyvänä kakkosena, muut sitten sitä sun tätä!

Nyt laitan astiat pöytään ja odotan vaimoa töistä kotiin. Ensimmäinen kerta tällä viikolla, että saamme syödä yhtä aikaa.

Avainsanat: terveysasema, kajaani, kaukametsä