Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

152 Trollien mieli mustana

Tiistai 24.11.2020 klo 17:50 - yrjöpoeka

IsoBritannian yleisradioyhtiö BBC nimesi Sanna Marinin yhdeksi sadasta maailman vaikutusvaltaisemmista naisista. Kaiken hyvän päälle Sanna Marin mainittiin jutussa aivan ensimmäiseksi. Kyllä nyt luulisi Suomi poikien rintojen pörhistyvän ja uhon nousevan kohti Ruotsia. Siellä ei ole näin vaikutusvaltaista naista. Erityisesti politiikkoa, puolueen puheenjohtajaa ja samalla pääministeriä. Ei kyllä ole monessa muussakaan maassa. Hallituksen tukijoiden joukossa tämä tietysti noteerattiin korkealle.

Tästä on tietysti poikkeuksena keskustan Annika Saarikko. Kepu kulkee edelleenkin syvällä ja sitä ei auta vahvoilla alueilla tapahtuva väestökato. Toisaalta sekään ei selitä sitä, että makkaroita paistellaan vielä entiseen malliin ja sitten ihmetellään mitä kuivuneilla makkaroilla oikein tehtäisiin. Luulen kyllä satraappien pian huomaavan tämän ja ostavat vähemmän tarjousmakkaroita kepukauppiailta. Tästä syystä keskustan onnitteluissa on kitkeryyttä ja aimo annos tervettä kateutta.

Sanna Marininn nimen nousu tänään esille nosti verenpainetta persuhenkisessä trolliarmaijassa. Lueskelin muutamia lehtykäisiä joissa oli aiheesta artikkeli. Juttujen alla olevat kommentoinnit kertoivat selvää kieltä. Vielä enemmän mielet olivat murheisia ja katkeria facebookin seinille jaetuissa jutuissa. Kyllä nyt persutrolleja ahdistaa. Jostakin kumman syystä eniten näitä ressukoita ahdistaa se, että Marin on ollut oikeissa töissä kaupan kassalla. Pidän tätä omituisena seikkana. Kyllä minä pidän politiikosta joka on tehnyt nuorempana aivan tavallista arkista työtä. Jokaiselle tekee hyvää kokea miltä arki pienellä palkalla maistuu.

Trollien kirjoituksia lukiessa tulee tunne, että pitäisikö kaikkien politiikkojen olla tohtoriksi koulutettuja? Kun tutkii eduskunnan ja erityisesti persujen CV:tä, niin näkee että monenmoisia sutkeja sitä joukosta löytyy. Kaiken hyvän päälle, useimmat eivät osaa lukea muita kuin iltapäivälehtien otsikoita. Myös artikuloinneissa on vajavuutta. Voisivat ottaa Sanna Marinilta muutaman opetustunnin siitä, kuinka artikuloidaan ja esiinnytään. Mutta se ei käy näille reppanoille, koska he haluavat sanoa kaiken mahdollisimman loukkaavasti. Ilmeisesti useimmat tuntevat nuorten osaavien naisten parissa todella pahaa alemmuuden tunnetta.

Erittäin hieno tunnustus suomalaiselle nuorelle naiselle. Naiselle, joka on ehtinyt tehdä normaalia palkkatyötä ennen politiikon uralle lähtemistä. Yleisemminkin kaikille Suomen naisille. Suomi tarvitsee juuri tänään naisten empatia nkykyä selvitäkseen. Naiset ovat vastaus älämölöä pitävälle äärioikeistolle. Jotakin kertoo tästä myös se, että Suomen hallituksessa olevia puolueita johtavat naiset. Tämä on huomioitu kaikkialla maailmassa.

Minä olen erittäin ylpeä tästä naisenergiasta. Kaikki he tarvitsevat tukea, vaikka heillä takuuvarmasti on myös kivikovat kyynärpäät. Politiikassa ei mitään saa olemalla vain kiva ja kiltti. Ehkäpä juuri tämä risoo osaa kansanedustajia. He eivät pärjää näille naisille edes politiikassa. Orpo rukka on tästä elävä esimerkki. Hän haluaa kokoomuksen kaatavan Marinin hallituksen vain siksi, että sitä johtaa Sanna Marin.

Mikäpä meidän on ollessa. Sanna Marin tuo toisille iloa ja toisille sappea.

Avainsanat: bbc, sannamarin, trololejaahdistaa, kaupankassa

118 Me pelastumme

Maanantai 31.8.2020 klo 18:33 - yrjöpoeka

Sosiaalinen media ja eri medioiden juttujen alla olevat kommenttiosiot kertovat tylyä tarinaa. Trolli armeijat yrittävät keksiä kaiken aikaa uusia tapoja solvata toisia ihmisiä. Jutuissa hyökätään ilman mitään pidäkkeitä ja estoja itselle tuntemattomien ihmisten kimppuun. Usein kommenteista näkee mitä puoluetta kukin edustaa. Persujen trollit ovat täysin pitelemättömiä. Kepulaiset vielä hieman sievistelevät, mutta osalla argumentointi täyttä peruskauraa.

Vielä vuosituhannen taitteessa ei kukaan uskonut, millaista kieltä voidaan käyttää toista solvatakseen. Hyvin lyhyessä ajassa kaikki on muuttunut ja tänään on turha huudella oman kunniansa perään. Sen sijaan nämä trollit pitävät kunniastaan erittäin hyvää huolta. Heille on erittäin tärkeää päästä oikeuteen peräämään kunniaansa. Siellä he saavat pystyttää oman studionsa, jotta he voivat videoida kaiken keskustelun. Tätä materiaalia he sitten jakavat omille tukijoilleen todisteena heitä kohdanneesta vääryydestä.

Kmmallista tässä on se, että poliisi ja tuomioistuin sallii kaiken tämän. Tavallinen tallaaja ei saa mitään oikeutta ja poliisi ei edes lähde tutkimaan tavikseen kohdistunutta kunnianloukkausta. Poliisi tietää kuinka herkästi he joutuvat videoiden tähdiksi ja saavat solvaukset ja uhkailut peräänsä. Tämä johtaa lopulta siihen, että oikeutta saavat vain ne, joiden oikeasti kuuluisi joutua leivättömän pöydän ääreen. Some-aikakausi mullisti oikean ja väärän.

Tämän aasinsillan kautta pääsemme tuohon otsikon sanomaan. Olen todella kiinnostunut politiikasta ja sen lieveilmiöistä. Some on täynnä raakaa poliittista keskustelua. Trollit eri puolueista ovat huomanneet voivansa ohjata keskusteluja missä tahansa. Eri medoiden artikkelit keräävät jopa satoja kommentteja alleen ja usein viestiketjuissa ovat yhdet ja samat tahot. Viime päivinä ei ole ollut yhtään juttua pääministeristä, jonka alle ei ole kirjoitettu solvauksia. Useita tuntemiani persuja ja erittäin runsaasti kepulaisia osallistuu ihan työkseen tähän.

Kepulaisille Sanna Marin on punainen vaate. Samat kepupoliitikon alut pillasstuvat täysin jokaisesta uutisesta. Olen juuri näiden tuntemieni kepulaisten suusta kuullut vuosien varrella kitkerää puhetta poliittisista broilereista. Niistä politiikkaan tulleista, jotka eivät ole päivääkään olleet oikeissa töissä. Nyt en enää tiedä mitkä ovat niitä oikeita töitä. Eräs tuntemani kepulainen oikein pihisee raivoa, kun hän saa suustaan sanotuksi Marinin olleen töissä kaupan kassalla. Sen hän katsoo kertovan siitä, ettei sellainen voi olla pääministerinä.

Nämä kepulaiset arvostavat suurten yhtiöiden patruunoita, joita he pitävät viisaina ihmisinä. Melkein jokainen heistä on aloittanut työuransa jostakin juoksupojan tehtävistä. Miksi siis kaupan kassalla työskennellyt Sanna Marin ei saisi edetä yhteiskunnallisissa portaissa? Näitä kirjoituksia seuratessa ei voi välttyä siltä, että kyse on naisiin kohdisuvasta ylemmyydestä. Kaikki tuntemani kepulaiset ovat itse saaneet omilta vanhemmiltaan perintönä maata ja metsiä. Nyt heillä on pelkona se, että ilmaiseksi saatua omaisuuttaa voivat hallituksen naisministerit joskus vielä verottaa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilästä kertovassa YLEn artikkelissa kehoitti eräs kepulainen pysäyttämään punavihreät.. Hän sanoi:

Kun sen teet me pelastumme ja Suomi pelastuu.”

Avainsanat: trolliarmeija, sannamarin, kaupankassa, oikeattyöt