Satunnaiset kuvat

Sorro siimoissa

Uusimmat

Blogin arkisto

026 Upseerin arvostus

Torstai 17.1.2019 klo 11:15 - yrjöpoeka

Lueskelin mediaa ja erityisesti sen kommentointeja. Lappilainen varakansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) tunnetaan kiihkomielisenä aloitteiden tekijänä. Samoin hän polkaisee juttuja julkisuuteen sosiaalisessa mediassa. Hän hakee julkisuutta kärjekkäillä aloituksillaan. Tänään hänellä olikin vuorossa astuminen perussuomalaisten kuumottamalle tontille. Hän halusi muuttaa Suomen hyväksymiä lakeja turvapaikanhakijoista ja tiukentaa Suomeen pääsyä. Värikkään keskustelun seasta löysin sitten todellisen helmen. Suomalaiset ovat osoittautuneet kirjoittelussaan verbaaliseksi kansaksi. Päätin ketjun lukemisen tähän helmeen.

Kirjoittaja totesi Mikko Kärnälle, että kuinka voit upseerimiehenä kirjoittaa tuollaista. Ilmeisesti kirjoittajan mielestä upseerin arvo on jotakin sellaista, joka estää kirjoittamasta kaikenlaista. Kärnä on tänään upseeri reservissä ja hänellä on oikeus kirjoittaa melkolailla kaikesta omantuntonsa mukaan. Itse en pidä upseerin arvoa selaisena joka toisi kirjoitteluun ja ihmisen puheisiin jotakin erityistä. Aktiivi upseerilta edellytetään virkaan liitttyen tietynlaisia käytöstapoja puheissaan ja kirjoituksissaan. Sanavapautta se ei kuitenkaan estä. Kaiken lisäksi upseeri voi olla arvostaan huolimatta todellinen tollo. Upseerin arvo ei itsessään tuo ihmiselle arvostusta ja karismaa.

Viimeisten vuosien aikana olemme saaneet nähdä millaiseen syöveriin ovat syöksyneet poliisien ylimmät komentajat. Heihin on nyt lyöty pysyvästi rikollinen leima ja kavereitten suojelu. Samaan aallonpohjaan ovat nyt syöksymässä ilmavoimien ylimmät upseerit. Samaan sotkuun pyritään sotkemaan myös puolustusvoimien komentaja. Vapaaehtoisesta kertausharjoituksesta alkanut sekoilu näyttäytyy tavalliselle ihmiselle ylemmän tason peittely yrityksenä. Vuosittain asevoimissa tutkitaan useita palvelus rikoksia ja tutkitaan muita sotilaiden tekemiä hölmöyksiä palveluksessa. Ne tutkitaan ylempien komentajien toimesta ja tuomiot tulevat kuin manulle illallinen.

Tässä tapauksessa oli kyseessä komentaja tason upseeri ja alkoholi. Lisukkeena tuntuu löytyvän myös muuta sitä mukaan kuin paikalla olleiden kertomukset täsmentyvät. Tapaus osoittaa erityisesti sen, että ylemmät upseerit pyrkivät suojelemaan kavereitaan. Eversti ja kenraalikunta kokee olevansa muun sotilashenkilöstön yläpuolella. Näin sotilahenkilöstö on toiminut koko itsenäisyyden ajan. Mikäli ilmavoimien komentaja olisi välittömästi ottanut alaisensa puhutteluun, tutkinut tapauksen ja antanut tuomion eivät puolustusvoimat olisi tässä tilanteessa.

Kysymys kuuluu mitä pitäisi tehdä ylemmän poliisijohdon ja ylemmän upseerijohdon tilanteelle? Nyt ollaan tilanteessa jossa omat voimat tutkivat omia kavereitaan. Se ei esille tulleiden tapausten näkökulmassa toimi ja ei ole toiminut koskaan. Valtion tulisi perustaa poliisista ja puolustusvoimista erillään oleva tutkimuselin. Siellä tutkinnan toimittaisivat siviilit, joille Suomen laki olisi johtotähtenä. Sotilas- ja poliisirikosten tutkinnassa tulisi pitää huoli siitä, etteivät tutkijat olisi sidoksissa millään tavalla tutkittaviin. Uskoisin sen helpottavan tämän päivän sotilasjohtoa siinä, ettei tarvitse itse miettiä upseeriveljen kunniaa. Sama koskee myös poliisia.

Suomi on pieni maa. Pienet ovat piirit. Poliisin ja upseerin ammatin arvostus lähtee siitä, ettei omien tekemiä rikoksia vaieta ja peitellä.

Avainsanat: varakansanedustajamikkokärnä, upseerinarvostus, sotilaatjaalkoholi, kertausharjoitukset, kaveriaeijätetä

067 Suomi-kakun leivontaohje

Sunnuntai 26.3.2017 klo 18:45 - yrjöpoeka

Ihanan hallituksen toimesta jaetaan Suomi-nimistä kakkua osaaviin käsiin. Verovaroin rakennetut sairaaloiden kiinteistöt ovat menossa kaikessa hiljaisuudessa perustetulle kiinteistöyhtiölle. Täysin julkisuudelta piilossa on valittu isopalkkainen toimitusjohtaja ja muutama muu pienempi johtaja. Lisää väkeä on haussa ja ne ovat johtajien paikkoja. Sihteerit tulevat kaupan päälle.

Sipilän hallituksen ideana oli purkaa turhaa byrokratiaa ja sehän onnistuu näin näppärästi. Uusi kiinteistöyhtiö on osakemallinen ja siten täysin irrallaan kaikesta. Osakkeenomistajien tahto on saada mahdollisimman hyvä tuotto, kiitos Sipilän tuotto on todella muhkea. Valtio kerää kiinteistöt ja velat jäävät kunnille. Kiinteistöyhtiön tavoitteena on saada pikaisesti miljardiluokan tulot itselleen.

Se käy kätevästi, kun kuntien omistamat kiinteistöt otetaan haltuun ja peritään kunnilta sitten käypää vuokraa tilojen käytöstä. Tämä on todella hyvä keksintö. Sama kuin minun taloni otettaisiin valtion haltuun. Kaupan päälle alkaisin maksamaan vuokraa omistamastani talosta. Tämä on kokonaan kokeilematon konsti ja todella hyvä tuottoinen. Omaisuus sosialisoidaan valtiolle ja maksatetaan omistajilla uudelleen ja uudelleen. Tästä mallia ikiliikkujalle!

Kakun jakoa on ilmeisesti mietitty pienissä piireissä. Sipilä, Soini ja Orpo mestareina. Kaikille hyville kavereille kunnonvirkoja jaossa hyvillä palkoilla. Haku on julkinen, kun kaverukset saavat keskenään vatuloida. Kolmeen pekkaan on mukava jakaa, sulle, mulle, sulle ja mulle. Ei ole ihme, että oppositiossa on riemastuttu. Kaikki haluaisivat olla jakamassa näin hyvää diiliä. Pojat ovat poikia ja sinne ei tytöillä ja muilla hippendaaleilla ole mitään asiaa.

Tästä diilistä pitäisi lähettää vinkki Trumpille. Nohevana miehenä hän on jo lähtenyt massia täyttämään, kun lähettämässä laskua Saksalle. Kuivakka 350-miljardin lasku varmasti ilostuttaa rouva Merkeliä. Voi se sanoa, jotta p....e. Suomalainen malli kansan kuppaamisesta on niin pistämätön, että sitä äkkinäinen luulisi Valko-Venäjän Lukasenkon diiliksi. Tai jonkun muun diktatuurivaltion tempaukseksi.

Seuraava kuppauksen kohde on jo tiedossa. Kuntien jalalle laittamat jätehuoltoyhtiöt ja -laitokset ovat jo pelkona nykyisten omistajien otsanahan alla. Hiljaisuudessa värkätään uusi yhtiö jalalle ja johtajiksi palkataan ”avoimella” haulla muutamia hyviä kavereita. Laitokset sosialisoidaan ja maksatetaan kunnilla taas uudelleen. On se kertakaikkiaan kätevää. Työttömyys loppuu ja pian on palkattava johtajia ihan ulkomaita myöten.

Kaveria ei jätetä. Eivätkä nämä vellokset sitä tee. Pian nähdään millaisen diilin ne pukkaavat kesäkuun jälkeen Soinille? Hyvä takuumies on palkkansa ansainnut. Onneksi Soini on itse mukana suunnittelemassa lokoisaa ja hyväpalkkaista virkaa itselleen.

Näin se Suomi-yhtiön kakku jaetaan tasaisesti. Sulle, mulle, sulle ja mulle.

Ja sitten. Otetaan uusiksi. Sulle ja mulle.

Avainsanat: leivontaohje, kakunjako, kuntienomaisuudensosialisoiminen, sipilädiili, kaveriaeijätetä, kerranvielä