Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

037 Olemattomat eväät

Tiistai 14.4.2015 klo 10:14 - yrjöpoeka

Olen tietoisesti jättänyt seuraamatta kaikki vaalikeskustelut ja en myöskään ole katsonut yhtään ehdokas videointia. Kaikesta kiertelystäni huolimatta olen törmännyt erityisesti näihin haastatteluihin radion välityksellä. Olen aina ollut radio-ohjelmien suurkuluttaja ja radio seuraa minua kaikkialle. Vaalien lähestyessä olen joutunut väkisin kuuntelemaan ehdokkaiden vastauksia toimittajien kysymyksiin. Joko ollessani lenkillä tai touhutessani kotona.

On ollut todella surullista kuultavaa. Erityisesti ensikertalaisten (kainuulaisten) tietämättömyys yleisistä asioista on ollut suoranaista kärsimystä kuunnella. Eräs pyrkijä, jolla on tapa kehua tuttavillaan, oli pohjanoteeraus. Hän ei osannut vastata oikeastaan mitään ja sana kyberuhka löi lopullisesti jauhot suuhun! Aihe on ollut jatkuvasti uutisotsikoissa koko talven. Siitä huolimatta hän ei ymmärtänyt ilmeisesti koko aihetta? Ikääntyminen on kavala tauti. Ei voi muuta sanoa.

Nyt jo todella odottelen seuraavaa viikkoa. Silloin alkaa spekulointi sillä, mikä on seuraavan hallituksen kokoonpano. Spekulointia käydään jonkin aikaa siitä, miksi Kainuu ei enää saanut kuin kaksi edustajaa läpi. Kainuu voi onnitella itseään, että edes sen verran. Asiat hoituvat vähemmilläkin. Mikäli nykyisilläkin edustajilla on höttö sellutehdasluokkaa, ei siitä hätä Kainuusta häviä.

Juhannuksena ei kukaan muista enää näitä pelaajia. Maassa on hallitus, syksyä odotellaan ja sitä leikkausmiljardien määrää. Ensilumien sadellessa maassa on kaikki hyvin. Vaalien aikan miljardien leikkauksista meuhkanneet pyrkijät oppivat yksityisen velallisen opin. Yksityinen maksaa ottamansa velan. Vaalivelka on juuri sellainen.

Ellei sitten satu kuulumaan Kehittyvien maakuntien Suomi nimiseen veljeskuntaan.

Avainsanat: dementia, kehittyvienmaakuntiensuomi