Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

092 Strutsit ja kehitysapu

Tiistai 12.3.2019 klo 10:25 - yrjöpoeka

Euroopassa on jo valtioita jotka sulkevat rajojaan muukalaiskammossaan. Unkari ja Puola ovat tästä parhaat esimerkit. Raja-aitoja rakennellaan ja samaa tekevät myös entisen Jugoslavian raunioille syntyneet valtiot. Tässä on kummallista muukalaiskammoa, kun samaan aikaan halutaan yhdentyä Eurooppan Unioniin. Sielläkin on muukalaisia. Myös Suomessa ovat melkein kaikki puolueet jo kääntyneet perussuomalaisten linjoille. Kansalaiset vaativat lisää rajavalvontaa ja samoin runsaasti poliiseja. Jokapaikassa puhutaan peloista ja kadonneesta turvallisuudentunteesta.

Historiasta meidän pitäisi löytää yhtymäkohtia nykymenoon. Aina kun kansa on lähtenyt vaatimaan lisää turvallisuusjoukkoja, se onkin lisännyt turvattomuutta. Aseistetut ja kurinalaiset joukot eivät ole mitään hymypoikia. He ovat koulutettuja väkivallan ammattilaisia. Siksi tulisikin tarkemmin miettiä mistä kumpuaa turvattomuus. Viime vuosituhannen loppupuolella murtuivat lähiyhteisöt ja sillä on ollut vaikutuksensa tähän päivään. Sotien jälkeen saimme elää useita vuosikymmeniä turvallsissa yhteisöissä. Oma suku ja kyläyhteisöt pitivät huolta siitä, ettei erikseen tavinnut kantaa huolta juuri mistään.

Hyvinvointivaltio kasvoi ja vaati kaikkia työelämään. Nuorimmat muuttivat ympäri maailmaa ja erityisesti kotimaan suurimpiin kaupunkeihin. Sukuyhteisöt hajosivat ja samalla se paras turvallisuuden antaja katosi. Nyt kammoksutaan kaikkia erilaisia ihmisä ja huudetaan, että nyt on yhteiskunnan järjestettävä turvallisuus. Tässä on se kummallisuus, että ensin muutetaan suuriin kansankeskittymiin. Siellä eletään turvattomasti. Lähiyhteisöä ei enää koeta turvaksi. Siihen tarvitaan aseistettuja yhdenmukaisiin pukuihin pukeutuneita joukkoja.

Kaiken huipuksi pelätään kaukaisten maiden ihmisten muuttavan pian tänne. Se lisää huutoja joukkojen perustamisille. Samaan aikaan vaaditaan lopettamaan kaikki kehitysapu köyhille maille. Köyhimmät ja suurimmat väestönkasvun alueet ovat Afrikassa. Tällä hetkellä arvioidaan Afrikassa olevan tulossa työmarkkinoille 800 miljoonaa uutta käsiparia. Väestön raju kasvu on köyhdyttänyt maaperät ja se ei riitä ruokkimaan uusia käsipareja. Siksi on väistämätöntä, että tulemme näkemään vielä suurempia väestönsiirtymiä vehreään pohjoiseen ellemme tee mitään.

Minä näen nyt ihmisten huutojensa lomassa laittavan päänsä hiekkaan kuten strutsi tekee uhan tullessa. Paljon hyödyllisempää olisi satsata reilusti muiden teollistuneiden maiden kanssa etäisten maiden maatalouden rajuun kehittämiseen. Meillä on siitä osaaminen ja meillä on siihen keinot ja välineet. Viljelty maa pitää kansat paikoillaan, koska se antaa heille perusturvallisuuden. Juuri ruoan puute ajaa heidät liikkeelle. Ei heillä ole halua lähteä lämmöstä kaukaiseen Suomeen.

Siksi nyt tulisi jokaisen pelkotiloissa elävän vaatia ehdokkailtaan sitoumuksia kehitysavun rajuun nostamiseen. Se on pieni satsaus meidän tulevaisuutemme kannalta. Sen tulevaisuuden, jossa haluamme yksin asustaa kaukaista maapalastamme. Rajoja vartioiden ja muukalaisia kammoten. Saamme asustella 5,5 miljoonan muun suomalaisen kanssa ja ruuhkaa ei ole. Meitä riittää keskimäärin 16 asukasta neliökilometrille. Suurin osa Suomea on kyllä täysin asumatonta korpea. 1300 kilometriä itärajaa on jo tyhjänä.

Täällä suurin pelko on siitä, että jäämme kuolemaan yksin.

Avainsanat: rajojensulkeminen, muukalaiskammo, perheyhteisöjentuki, päänhautaaminenhiekkaan, kehitysapu, suomenpintaala

158 Jytkyjä riittää

Maanantai 21.11.2016 klo 11:48 - yrjöpoeka

Perussuomalainen puolue tunnetaan jytkyistään. Nyt näyttää todella siltä, että puolueemme on sitä täynnä. Uutisviikonloppu kertoo sen selkeästi. Perussuomalaiset nuoret pitivät oman kokouksensa ja valitsivat uuden puheenjohtajan. Tämä sinänsä on oikein hyvä asia. Nuorilla on oltava nuori puheenjohtaja. Valitettavasti näyttävät aivan täysiaikaisilta uroilta. Kenties mallia on otettu viimetalven nuorista maahantulijoista. Niiden ikää oli vaikea määritellä. Parta kasvaa molemmilla nuorisoryhmillä.

Nuoret uhosivat kokouksensa päätteeksi, että nyt voitetaan kevään kunnallisvaalit. Ajatus hyvä, mutta ne jytkyt! Syrjäytetty edellinen puheenjohtaja on haastettu oikeuden kuultavaksi. Sama odottaa Tamperelaista Kiemunkia. Kansanedustaja Hakkarainen on saman tilanteen edessä. Kyllä tässä on sellaiset jytkyn ainekset, ettei paremmasta väliä. Nuoret eivät siis ota näitä jytkyjä vakavasti. Vakavasti ei ota myöskään puoluesihteeri. Hänen arvionsa on, etteivät nämä jytkyt horjuta äänestäjien luottamusta.

Olen ehkä huono ennustaja, mutta minä mielestäni omaan todellisuuden tajun. Minun varovainen arvioni on, puolue menettää kunnallisvaaleissa yli puolet viimejytkyn tuloksesta. Me voitimme edellisissä oikeissa jytkyissä kannattajia sosiaalidemokraateilta ja keskustalta. Myös kokoomus oli menettäjä joillakin paikoin. Nyt parin vuoden aikana nämä kannattajat ovat nähneet, millaiseksi jytkytykseksi meno on muuttunut. Nämä kannattajat eivät palaa enää. Uusia on nykymenolla vaikea voittaa puolellemme.

Kulunut vuosi on ollut näiden jytkyjen takia kammottava. Millä ja miten voin perustella näkyvien edustajiemme käyttäytymisen? En voi puolustella mitenkään. En edes halua, koska minua hävettää tämä meno. Minulta odotetaan itseltäni vastauksia siihen aionko olla mukana seuraavissa kuntavaaleissa. En ole pystynyt siihen vastaamaan. Tulen ratkaisuni kertomaan ensivuoden puolella.

Puolueemme peruspilarina olemme pitäneet sitä, että olemme kristillissosiaalinen puolue. Näitä jytkyjä seuratessa en voi välttyä ajatukselta, että jytkyjen aiheuttajat ovat aivan väärässä puolueessa. Julkisuudessa on monia muita puoluettamme edustavia, joilla on aivan sama ongelma. Joko he ovat väärässä puolueessa, tai sitten he eivät ole sisäistäneet/lukeneet puolueemme peruslinjauksia.

Savon Sanomat haastatteli eduskuntaryhmämme puheenjohtajaa Sampo Terhoa. Hänen kristillissosiaalinen näkemyksensä oli, että Suomen pitää lopettaa kehitysapu kokonaan. En ole hyväksynyt edellistäkään leikkausta kehitysavusta ja pidän tätä lausumaa todellisena pohjanoteerauksena. Puheet siitä, ettemme olisi mukana kansainvälisessä verkostossa auttamassa heikoimpia, ovat mielestäni poskettomia. Eivät kristillisiä.

Jotta jytkytys ei vielä tähän päättyisi, meille on kerrotu mitä muut ovat puuhanneet. Ministeri Mattila on uutisten mukaan harjoitellut ja kokeillut, miltä viina maistuu kun valtio maksaa kulut. Vastuullisena ministerinä hän nyt tietää, että se minkä taakseen jätti, tulla tupsahtaa jytkynä takaisin.

Väinö Linna totesi kirjassaan näi: On ne aika velikultia.

Miten sitten meillä: Nyt jytkytetään!

Avainsanat: nytjytkytetään, tynkkynen, kiemunki, sampoterho, kehitysapuleikkaukset, tanssikomattilapöydillä

122 Onko tappio väistämätön

Torstai 29.9.2016 klo 9:58 - yrjöpoeka

Perussuomalaiset tulevat muistamaan vuoden 2016 ainakin kahdesta asiasta. Toinen on ”ylpeilyn” aihe ja toinen surun aihe. ”Ylpeilyä” hehkutetaan ja siitä pidetään messua kaikissa mahdollisissa kanavissa. Surun aihetta vähätellään puoluejohtajaa myöten ja samalla se lakaistaan maton alle. Näillä kahdella asialla on hyvin paljon yhteistä. Vaikka sitä ei ilmeisesti kukaan puolue aktiivi tunnusta.

Seuratessani puolueen ja jäsenten maahanmuutto keskustelua mediassa, voi nähdä, kuinka kaikkia kiristyksiä pidetään onnistuneina. Hallituksen toimia maahanmuuton pysäyttämiseksi pidetään puolueen omina ansioina. Kaikille osapuolille kerrotaan, että ilman perussuomalaisia maahanmuutto vain paheneisi. Kaikesta keskustelusta jää mielikuva, että tämä on puolueen pääteema ja jäsenet eivät muuta kaipaa.

Maahanmuutto hallitsee erittäin näkyvästi kaikkea uutisointia Perussuomalaiset.fi sivustolla. Minun mielestäni se on saanut puolueen piirissä suhteettoman suuren tilan. Tätä aihetta rummuttamalla jäsenistö on saatu uskomaan, että tämän ratkaisemalla kaikki paha maastamme poistuu ja mannaa sataa taivaasta. Tätä käsitystä ruokitaan myös muun median taholta. Media on jäänyt erilaisten ääriliikkeiden vangiksi ja tuo jokainen päivä uutisia maahanmuutton liittyen. Tämä vahvistaa jäsenistön käsitystä ongelman mittakaavasta.

Ongelma on mittava, sen myönnän itsekin. Samalla pitäisi puhua kokoajan, mihin sitä suhteutetaan? Minun mielestäni pitäisi puhua Suomen valtion budjetista ja maahanmuuton osuudesta siihen. Samaan aikaan pitäisi nostaa esille puolueen vaatimat ja saadut leikkaukset kehitysapuun. Näillä leikkauksilla ei helpotettu pakolaisten ja hädänalaisten asemaa. Käy juuri päinvastoin, saamme kustannukset moninverroin kalliimpina takaisin. Pakolaisten on pakko lähteä liikkeelle lähialueillaan olevista väliaikaisista leireistä. Me maksamme nyt siitä.

Surun aihe ovat laskevat kannatusluvut. Puolue ja puoluejohtaja vähättelevät mittauksia ja kertovat kaiken menevän hyvin. Hiipuva kannattajakunta ja kuihtuva jäsenistö, yrittävät edelleen valaa uskoa toisiinsa. Itse olen nähnyt, kuullut ja kokenut sen, että tukijat ja äänestäjät ovat lähteneet. Jäljellä on vielä väkeä, mutta sen määrä on romahtanut. Kentällä liikkuvat aktiivit kertovat johtajalle ja omalle väelle, että tilanne on hallinnassa, koska he haluavat kuulla vain sen.

Tästä kaikesta nousee mieleeni satu keisarista ilman vaatteita. Tämä satu kannattaisi jokaisen palauttaa mieliinsä. Puolue ei tule pärjäämään tulevissa kuntavaaleissa nykymenolla. Tarvitaan rajumuutos. Muutos tarkoittaa sitä, että puolueen puheenjohtaja on vaihdettava ennen vaaleja. Timo Soini on tehnyt hyvää työtä ja siitä hänelle kunnia ja kiitos. Maailma on nyt muuttunut ja aikaisemmat opit eivät nyt päde.

Nyt tarvitaan selkeä kasvojen pesu. Puolueen nykyisistä miehistä ei yhdestäkään ole puheenjohtajaksi. Jokaisella on omat vahvuutensa, mutta puolueen uudistajiksi heistä ei minun mielestäni ole. Puolueen äijämäisen ja karkean kuvan muuttamiseksi uudistajaksi tarvitaan nainen. Tarvitaan humaanimpi kuva puolueesta ja sen kannattajista.

Siksi. Maria Lohela.

Avainsanat: kehitysapuleikkaukset, maahanmuutonkustannukset, marialohela

067 Kotouttamisen pohdintoja

Perjantai 18.9.2015 klo 13:54 - yrjöpoeka

Muutama kuukausi sitten väännettiin kättä pakolaisten ottamisesta Suomeen. Erityisesti Perussuomalaisten vaaliohjelmassa kaikkea mikä liittyi ulkomaalaisiin, vastustettiin aika yleisesti ja jonkinmoisia tiukennuksia hallitusohjelmaan tuli. 1000 yksilön määrä oli useille aivan liikaa. Kehitysapu määrärahan leikkaus koettiin voittona. Nyt nuo keskustelut jäävät pelkäksi kuriositeetiksi. 1000 turvapaikanhakijan päivävauhti alkaa olla todellisuutta. Matti Vanhanen arvioi jo 100 – 200000 ihmisen saapuvan Suomeen. Sovittu määrä pakolaisia vielä kaupantekijäisinä.

Hallituksen pitäisi nimittää nyt virkamies, joka ottaa vastuulleen toiminnan järkeistämisen ja johtamisen. Mallia voi ottaa sodan jälkeiseltä ajalta jolloin Veikko Vennamo asutti siirtoväen muualle maahamme. Nyt elämme ajopuuna ja ihmettelemme, mitä nyt tapahtuu. Tämän virkamiehen tehtävän määritteleisi maan hallitus ja hänelle olisi annettava laajat toimintavaltuudet. Uuden virkamiehen tehtävän tulisi olla toistaiseksi voimassaoleva.

Valtuuksiin kuuluisi määrätä turvapaikanhakijalle asumiskunta ja antaa määräaika siellä asumiselle, esim. 3-vuotta. Tähän koeaikaan kuuluisi pakko osallistua kotouttamiskoulutuksiin. Määräajan jälkeen tarkasteltaisiin, onko turvapaikanhakijalla edellytyksiä saada jatkoa maassa olemiselle. Mikäli turvapaikanhakija ei ole täyttänyt hänelle asetettuja velvoitteita, turvapaikka peruttaisiin. Mikäli kieli olisi hallussa, myönnettäisiin parhaassa tapauksessa Suomen kansalaisuus. Tämä 3-vuotta toimisi myös pontimena opetella ns. maantavat ja kieli.

Tällä hetkellä kotouttaminen ei toimi niinkuin pitäisi. Koulutukseen voivat tulla silloinkun huvittaa ja heille ei tule siitä sanktioita. Tämä koskee osaa koulutettavia. He haluavat toimia hälläväliä tyyliin ja kokevat Suomen tavat vääriksi. Ohjeita kyllä on puuttua tähän ja vähentää heille tulevia taskurahoja. Saamieni tietojen mukaan keneltäkään ei ole vähennetty rahoitusta poissaolojen vuoksi. Opettajat toimivat ohjeiden mukaan ja raportoivat asiasta, mutta virkamiehet eivät toimi ohjeiden mukaan. Tätä ongelmaa ei ole lähialueilta tulleilla.

Tähän olisi puututtava välittömästi ja jaettava kokomaahan yhdenmukaiset ohjeet sanktioiden suhteen. Suomalaisen työttömän ja uudelleen koulutettavan kohdalla sanktiot kyllä laitetaan heti toimeen. Turvapaikanhakijan tulee olla samalla viivalla kohtelun suhteen. Virkamiesten lepsuilun on loputtava. Ely-keskus on tässä avainasemassa.

Koko maahanmuuton hallinta ja kotouttaminen toimii liikaa vapaaehtoisten järjestöjen ja tavallisten kansalaisten varassa. Maassa olisi välittömästi aloitettava pikakoulutus valtion ja kuntien virkakoneistolle, yhtenäisten käytäntöjen ja ohjeiden luomiseksi. Maahanmuutosta vastaavan uuden virkamiehen (Veikko Vennamon) tulisi pikaisesti muun virkamieskunnan kanssa luoda ohjelma ja tavoitteet turvapaikanhakijoiden asuttamiseksi Suomeen.

Nykyinen sisäministeri on liian orpo ja hänen kuuluisi huolehtia sisäisestä turvallisuudesta. Maahanmuutto ja asuttaminen eivät sovi sisäministerin toimenkuvaan.

Sateisen ja myrskyisen päivän mietteitä Alvarin-aamukahvien jälkeen. Käsittelimme siellä kotouttamista.

Avainsanat: kehitysapuleikkaus, siirtoväenasuttaminen, veikkovennamo