Satunnaiset kuvat

Sorro siimoissa

Uusimmat

Blogin arkisto

158 Jytkyjä riittää

Maanantai 21.11.2016 klo 11:48 - yrjöpoeka

Perussuomalainen puolue tunnetaan jytkyistään. Nyt näyttää todella siltä, että puolueemme on sitä täynnä. Uutisviikonloppu kertoo sen selkeästi. Perussuomalaiset nuoret pitivät oman kokouksensa ja valitsivat uuden puheenjohtajan. Tämä sinänsä on oikein hyvä asia. Nuorilla on oltava nuori puheenjohtaja. Valitettavasti näyttävät aivan täysiaikaisilta uroilta. Kenties mallia on otettu viimetalven nuorista maahantulijoista. Niiden ikää oli vaikea määritellä. Parta kasvaa molemmilla nuorisoryhmillä.

Nuoret uhosivat kokouksensa päätteeksi, että nyt voitetaan kevään kunnallisvaalit. Ajatus hyvä, mutta ne jytkyt! Syrjäytetty edellinen puheenjohtaja on haastettu oikeuden kuultavaksi. Sama odottaa Tamperelaista Kiemunkia. Kansanedustaja Hakkarainen on saman tilanteen edessä. Kyllä tässä on sellaiset jytkyn ainekset, ettei paremmasta väliä. Nuoret eivät siis ota näitä jytkyjä vakavasti. Vakavasti ei ota myöskään puoluesihteeri. Hänen arvionsa on, etteivät nämä jytkyt horjuta äänestäjien luottamusta.

Olen ehkä huono ennustaja, mutta minä mielestäni omaan todellisuuden tajun. Minun varovainen arvioni on, puolue menettää kunnallisvaaleissa yli puolet viimejytkyn tuloksesta. Me voitimme edellisissä oikeissa jytkyissä kannattajia sosiaalidemokraateilta ja keskustalta. Myös kokoomus oli menettäjä joillakin paikoin. Nyt parin vuoden aikana nämä kannattajat ovat nähneet, millaiseksi jytkytykseksi meno on muuttunut. Nämä kannattajat eivät palaa enää. Uusia on nykymenolla vaikea voittaa puolellemme.

Kulunut vuosi on ollut näiden jytkyjen takia kammottava. Millä ja miten voin perustella näkyvien edustajiemme käyttäytymisen? En voi puolustella mitenkään. En edes halua, koska minua hävettää tämä meno. Minulta odotetaan itseltäni vastauksia siihen aionko olla mukana seuraavissa kuntavaaleissa. En ole pystynyt siihen vastaamaan. Tulen ratkaisuni kertomaan ensivuoden puolella.

Puolueemme peruspilarina olemme pitäneet sitä, että olemme kristillissosiaalinen puolue. Näitä jytkyjä seuratessa en voi välttyä ajatukselta, että jytkyjen aiheuttajat ovat aivan väärässä puolueessa. Julkisuudessa on monia muita puoluettamme edustavia, joilla on aivan sama ongelma. Joko he ovat väärässä puolueessa, tai sitten he eivät ole sisäistäneet/lukeneet puolueemme peruslinjauksia.

Savon Sanomat haastatteli eduskuntaryhmämme puheenjohtajaa Sampo Terhoa. Hänen kristillissosiaalinen näkemyksensä oli, että Suomen pitää lopettaa kehitysapu kokonaan. En ole hyväksynyt edellistäkään leikkausta kehitysavusta ja pidän tätä lausumaa todellisena pohjanoteerauksena. Puheet siitä, ettemme olisi mukana kansainvälisessä verkostossa auttamassa heikoimpia, ovat mielestäni poskettomia. Eivät kristillisiä.

Jotta jytkytys ei vielä tähän päättyisi, meille on kerrotu mitä muut ovat puuhanneet. Ministeri Mattila on uutisten mukaan harjoitellut ja kokeillut, miltä viina maistuu kun valtio maksaa kulut. Vastuullisena ministerinä hän nyt tietää, että se minkä taakseen jätti, tulla tupsahtaa jytkynä takaisin.

Väinö Linna totesi kirjassaan näi: On ne aika velikultia.

Miten sitten meillä: Nyt jytkytetään!

Avainsanat: nytjytkytetään, tynkkynen, kiemunki, sampoterho, kehitysapuleikkaukset, tanssikomattilapöydillä

122 Onko tappio väistämätön

Torstai 29.9.2016 klo 9:58 - yrjöpoeka

Perussuomalaiset tulevat muistamaan vuoden 2016 ainakin kahdesta asiasta. Toinen on ”ylpeilyn” aihe ja toinen surun aihe. ”Ylpeilyä” hehkutetaan ja siitä pidetään messua kaikissa mahdollisissa kanavissa. Surun aihetta vähätellään puoluejohtajaa myöten ja samalla se lakaistaan maton alle. Näillä kahdella asialla on hyvin paljon yhteistä. Vaikka sitä ei ilmeisesti kukaan puolue aktiivi tunnusta.

Seuratessani puolueen ja jäsenten maahanmuutto keskustelua mediassa, voi nähdä, kuinka kaikkia kiristyksiä pidetään onnistuneina. Hallituksen toimia maahanmuuton pysäyttämiseksi pidetään puolueen omina ansioina. Kaikille osapuolille kerrotaan, että ilman perussuomalaisia maahanmuutto vain paheneisi. Kaikesta keskustelusta jää mielikuva, että tämä on puolueen pääteema ja jäsenet eivät muuta kaipaa.

Maahanmuutto hallitsee erittäin näkyvästi kaikkea uutisointia Perussuomalaiset.fi sivustolla. Minun mielestäni se on saanut puolueen piirissä suhteettoman suuren tilan. Tätä aihetta rummuttamalla jäsenistö on saatu uskomaan, että tämän ratkaisemalla kaikki paha maastamme poistuu ja mannaa sataa taivaasta. Tätä käsitystä ruokitaan myös muun median taholta. Media on jäänyt erilaisten ääriliikkeiden vangiksi ja tuo jokainen päivä uutisia maahanmuutton liittyen. Tämä vahvistaa jäsenistön käsitystä ongelman mittakaavasta.

Ongelma on mittava, sen myönnän itsekin. Samalla pitäisi puhua kokoajan, mihin sitä suhteutetaan? Minun mielestäni pitäisi puhua Suomen valtion budjetista ja maahanmuuton osuudesta siihen. Samaan aikaan pitäisi nostaa esille puolueen vaatimat ja saadut leikkaukset kehitysapuun. Näillä leikkauksilla ei helpotettu pakolaisten ja hädänalaisten asemaa. Käy juuri päinvastoin, saamme kustannukset moninverroin kalliimpina takaisin. Pakolaisten on pakko lähteä liikkeelle lähialueillaan olevista väliaikaisista leireistä. Me maksamme nyt siitä.

Surun aihe ovat laskevat kannatusluvut. Puolue ja puoluejohtaja vähättelevät mittauksia ja kertovat kaiken menevän hyvin. Hiipuva kannattajakunta ja kuihtuva jäsenistö, yrittävät edelleen valaa uskoa toisiinsa. Itse olen nähnyt, kuullut ja kokenut sen, että tukijat ja äänestäjät ovat lähteneet. Jäljellä on vielä väkeä, mutta sen määrä on romahtanut. Kentällä liikkuvat aktiivit kertovat johtajalle ja omalle väelle, että tilanne on hallinnassa, koska he haluavat kuulla vain sen.

Tästä kaikesta nousee mieleeni satu keisarista ilman vaatteita. Tämä satu kannattaisi jokaisen palauttaa mieliinsä. Puolue ei tule pärjäämään tulevissa kuntavaaleissa nykymenolla. Tarvitaan rajumuutos. Muutos tarkoittaa sitä, että puolueen puheenjohtaja on vaihdettava ennen vaaleja. Timo Soini on tehnyt hyvää työtä ja siitä hänelle kunnia ja kiitos. Maailma on nyt muuttunut ja aikaisemmat opit eivät nyt päde.

Nyt tarvitaan selkeä kasvojen pesu. Puolueen nykyisistä miehistä ei yhdestäkään ole puheenjohtajaksi. Jokaisella on omat vahvuutensa, mutta puolueen uudistajiksi heistä ei minun mielestäni ole. Puolueen äijämäisen ja karkean kuvan muuttamiseksi uudistajaksi tarvitaan nainen. Tarvitaan humaanimpi kuva puolueesta ja sen kannattajista.

Siksi. Maria Lohela.

Avainsanat: kehitysapuleikkaukset, maahanmuutonkustannukset, marialohela