Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

194 Hartiat jumissa

Maanantai 16.11.2009 klo 19:06 - yrjöpoeka

Sen siitä saa, kun riittävästi lumikenkäilee ja puskee sauvojen avulla ylävesien metsissä. Otin eilen asiakseni kokeilla, miten hengityselimet toimivat. Useamman tunnin jälkeen oli todettava, että rasitusastman oireet ovat todellisuutta. Loppuvaiheessa hengitys ei toiminut ja hartioiden ja käsivarsien lihakset oli aika heikolla hapella. Ensiviikolla on onneksi aika lääkärille, nimenomaan astmaan liittyen.

Raisalle tiedoksi, äidin polvikipu on helpottunut. Kova burana kuuri auttoi, nyt on tilanne se, että itsellä täytyy varautua olemaan kuljettaja. Kipeä jalka on oikea ja kipu on kaikkein pahin kaasupolkimella ja sitä ei voi siinä liikutella.

Tänään pohdiskeltiin kehitysvammaisten tulevaisuuden asumisasiaa ja toivottavasti kohta ollaan tilanteessa, että rakennusmiehet aloittavat työnsä. Aikataulullisesti ollaan tilanteessa, että ensi syksynä voi muutto uusiin tiloihin alkaa. Sitä muuttoa odottaa moni, niin asukkaat kuin työntekijätkin. Nostan peukalon ylös, puheista on aika siirtyä tekoihin.

Maakunnan kuljetuspalvelut todella puhuttavat kansaa ja se on oikein, että puhutaan. Kuljetuspalvelujen johdossa on oikeasti asenne ongelma ja kaiken lisäksi sosiaalipalveluissa toimii henkilöitä, jotka ei kirjoita päätöksiä kirjallisena asiakkaille. Ongelmaa oli heti alkuvuodesta ja tilanne ei ilmeisesti ole muuttunut mihinkään. Vanhuksia ja vammaisia pompotellaan ja heille jopa puhelimella ilmoitetaan epäävästä kuljetuspäätöksestä. Asiakas ei siten voi valittaa mihinkään asiasta, vaikka eduskunta on säätänyt aikoinaan lain ja presidentti on allekirjoittanut sitten lain. Vammaispalveluissa on todella aloitettava siivous ja siirrettävä vaikka kortistoon sellaiset työntekijät, jotka eivät toimi lainkirjaimen mukaan. Ei ole ollenkaan ihme, että ihmiset ovat sydämistyneet hallintokokeiluun, huono palvelu on hallintokokeilun kirjanmerkki. Mikäli huonoa palvelua ei saada millään opilla poistettua, on hallintokokeilu lopetettava vuoteen 2012!

Ulkoilusta ja hiihtämisestä olen saanut palautetta ja moni on kateellisena huokaillut kuviani alkutalven keleistä. Olen kertonut kaikille, että ylävesillä on tilaa asua ja elää ja että täällä vuodenajat ovat selkeitä. Kiitos palautteista ja kuvia hiihtomaisemista voin antaa sähköpostin kautta täyskokoisina, niitä on toivottu taustakuviksi koneelle. Itsellä on vuodenkiertoon sopivia kuvia aina oman koneen taustakuvana ja nimenomaan omia kuvia ylävesien luonnosta.

Varjosanomissa on kirjoiteltu myös poliitikoista ja tässä viimeisin tuotos. Hyviä nauruja ja miettimistä, olenhan itsekin maakuntasarjan poliitikko. :)

Avainsanat: hartiat, rasitusastma, polvikipu, kehitysvammainen, asumisasia, kuljetuspalvelut, eduskunta, presidentti, hallintokokeilu, alkutalvi, ylävesi, varjosanomat, poliitikko

176 Halkojen teon teesejä

Sunnuntai 18.10.2009 klo 19:11 - yrjöpoeka

Olen siirtänyt tekemiäni halkoja viikonlopun ajan taloni seinustalle. Puita peräkärryyn lastatessa on ollut aikaa ajatella, mitä kaikkea halontekoon liittyy.

Ensiksi pari kesää sitten, kaadoin ja aisasin metriset halot pinoihin metsään kuivumaan, laitoin kasojen päälle suojat sadetta vastaan. Se oli ensimmäinen kasaus, toinen kasaus oli sitten mönkijän peräkärrylle. Kolmas kasaus tuli maantien varteen pinoon, neljäs kasaus peräkärrylle. Viides kasaus talon seinustalle ja kuudes sitten kun sahaan halot määrämittaan ja siirrän varastoon. Yksinkertainen halon teko on loppujen lopuksi moninkertaista kasailua paikasta toiseen, ennekuin ne ovat päätarkoituksessaan, palamassa uunissa. Lopuksi tuhkat on poistettava uunista ja sitten vasta halkojen kierto päättyy.

On tietenkin helpompiakin tapoja lämmittää talonsa, mutta halkojen kasailu pitää ainakin minut hyvässä kunnossa!

Mielipide kirjoitukseni Ylä-Kainuu paikallislehteen on poikinut useita kommentteja viikonlopun aikana. Kehitysvammaisten vanhemmat tuntevat itsensä voimattomiksi järjestelmää vastaan ja arkuutta nousta vastustamaan päätöksiä, jotka koetaan mielivaltaisiksi. Suomessa tuntuu olevan sellainen kulttuuri, jossa lasten vanhemmat ja erityisesti kehitysvammaisten lasten vanhemmat, on lannistettu ottamaan vastaan kaiken järjestelmän tuottamat päätökset. Ilman mutinoita, korkeintaan saunan takana pidetään kättä nyrkissä.

Huomenna on tiedossa reissu kuntakeskukseen ja PerusS politiikan tulevaisuuden rakentamista erityisesti Ylä-Kainuun alueelle. Asiasta kerron tuonnempana lisää ja toivottavasti asia saadaan liikkeelle.

Tänään oli todella pitkä työpäivä ja vaimoni väsähti halkojen kasailusta täysin. Poikani Jyrki oli tänään elementissään, uudella pokasahalla tuli klapeja iso kasa. Huomenna on tiedossa lisää pokasahan sihinää, niin varmalta kuului poikani sanonta. Yhdessä oloa ja halkojen siirtelyä, sillä se viikko käynnistyy.

Avainsanat: halonteko, mielipide, kehitysvammainen, pokasaha