Satunnaiset kuvat

Perhonheittokurssi/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

062 On totuuden aika

Lauantai 10.3.2018 klo 5:52 - yrjöpoeka

Eräs suomalaine puolue on lanseerannut ajatuksen, että on kotiintulon aika. Nyt voisimme lanseerata pikaisesti seuraavan sanonnan. On totuuden aika. Lukiessani sosiaalista media ja eri medioiden netissä julkaisemaa aineistoa olen päätynyt ennustukseen, on totuuden aika.

Mitä se on. Se on palaamista useamman totuuden aikaan. Eilen on ollut vallassa vain yksi totuus ja sitä yritetään julistaa tänäänklin. Kaikki hallitusta liehakoivat julkaisut yrittävät voimallisesti torjua kaikki vastustavat mielipiteet. Nähtyäni juuri tänään aamulla sen voimallisen viestin millä torjutaan kepulandian voimaantulo olen todella onnellinen. Järki voittaa. Kepulaisten aisankannattajat yrittävät kysellä omissa medioissaan, että onhan pakko hyväksyä hallituksen suunnitelma sotesta. Kyselyt lyövät juuri nyt satraappeja kynsille.

Urho Kekkosen munanjatkeen evp. Keijo Korhosen johtaman maakuntalehden Kainuun Sanomien kysely kertoi juuri nyt kaiken missä vanhoillisimmissa maakunnissa mennään. Tästä ei kainari kyllä uutista tule tekemään. Kainuussa on ollut oma hallintokokeilunsa, jota kaikki merkitykselliset ihmiset ihannoivat. Tiettyyn rajaan itsekin ja se liittyy yhdessä tekemiseen. Jossakin vaiheessa Kainuun kunnilla oli yhteinen ajatus. Se kuitenkin erityi hyvin nopeasti kun pienimmät kunnat huomasivat heidän joutuneen ajopuiksi. Ajopuuteoria selittänee historiaa tunteville ennemän.

Tänään puhutaan pakosta. On pakko tehdä sitä ja tätä. Tänään ja huomenna on ainoastaan pakko kuolla. Hallituksen sotepakko ei ole todelline pakko. Voimallinen pakotus on vyörynyt kotiini asti, että ole sinä Yrjö prkl.. hiljaa. Koska en osaa olla hiljaa jatkan kirjoittamista.

Tänään.

Huomenna.

Jne.... prkl...

Avainsanat: kotiintulonaika, keijokorhonen, urhokekkonen, ajopuuteoria

056 Mölinää rannoilla

Lauantai 3.3.2018 klo 21:46 - yrjöpoeka

Tänään oli loistava uutispäivä, mutta kiireet ovat vieneet aikaani niin ettei koneelle ole ehtinyt. Nyt on iltapimeällä on hetki aikaa päivittää uutista meidän ikiomasta Väyrysestämme. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ilmoitti puolueen erottaneen Väyrysen. Paavo Väyrynen itse perusti puolueen ja ei hevin usko puoluejohdon eroilmoitusta. Niinpä hän on jo ehtinyt Oulussa pitää oman kokouksensa. Paavon pitämä kokous valitsi Väykän ja muut osallistujat kansalaispuolueen hallitukseen. Paavolta tämä onnistuu, muille tekisi vaikeampaa.

Sami Kilpeläinen on erittäin tiukka ja aina asialinjalla elävä poliitikko. Tunnen hänet vuosien takaa ja arvostan häntä suuresti. Nyt kansalaispuolue on uuden edessä, mutta Väyrynen ei jätä kansalaispuoluetta eikä keskustaa. Hänellä on aina vankat argumentit toiminnalleen. Suomen kansan etu on hänen ohjenuoranaan, sitä on meidän sivustaseuraajien kyllä vaikeata ymmärtää. Täältä katsoen kyse on hänen maanisesta pelaamisestaan. Luovutettuaan aikoinaan vallan Esko Aholle puolueessa alkoi hänen kärsimystensä tie. Paavo on tunnetusti ollut aina oikeassa, mutta Esko Ahon tapausta hän on katunut.

Paavo Väyrysessä ja Keijo Korhosessa on hyvin paljon samaa. Molemmat ovat aina olleet oikeassa ja muut väärässä. Näiden miesten mukaan Suomen etu vaatisi heidän olemistaan vallassa. Tätä nämä lähellä SKPn stalinistista linjaa olevat veikkoset perustelevat heidän oikeilla ja hyvillä suhteilla Neuvostoliittoon. Luit aivan oikein. Paavo ja Keijo elävät edelleenkin sellaisessa unessa, että ikuinen ystävä on edelleen olemassa. Siksi he ovat iänkaikkisesti vailla Suomen johtajuutta, jotta voisivat vannoa ystävyyttä YYA hengessä. Pikaisesti olen yrittänyt etsiä tarkempia tietoja Kansalaispuolueen tilanteesta, mutta kyllä on seurattava vain uutisvirtaa. Sen tiedämme kaikki, että tämä oli vasta alkua. On toisaalta jotenkin surullista seurata Väyrysen marssia kohti vanhainkotia. Onneksi se on hänelle helppoa, kun osti sellaisen Keminmaasta.

Väyrysen touhu meni nyt niin sekaisin, ettei hänen tarvitse enää pohtia Sotkamon puoluekokousta. Keskustan väki nauraa hänet pellolle sieltä. Toisaalta tämä mies ei tunne häveliäisyyttä. Sen me näimme viimeksi presidentin vaaleissa. Paavo oli itseään täynnä ja uskoi oikeasti pääsevänsä toiselle kierrokselle. Vaalitulosten selvittyä näkyi televisiossa, kuinka Väyrysen suu muotoili selkeän V-alkuisen voimasanan.

Jostakin kumman syystä hän on saanut nyt ympärilleen toisia samankaltaisia touhottajia. Toisaalta keväällä ja valon lisääntymisellä on selkeä yhteisvaikutus ihmisten mielen muutoksille. Ennen sanottiin kotipuolessa, että kun vedet sulavat alkavat hullut huutaa. Tämä johtui siitä, että asuttiin järvien rannoilla. Naitiin vastarannoilta serkkuja ja muita sukulaisia. Mölinä kuului kauas kuulakkaina kevätiltoina.

Ihan kuin kuulisin mölinän edelleenkin.

Avainsanat: kansalaispuolue, samikilpeläinen, paavoväyrynen, keijokorhonen, lisääntyvävalosekoittaaihmistä