Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

144 Pääministerin ilmoitus näytelmä

Keskiviikko 27.6.2018 klo 16:31 - yrjöpoeka

Sipilä ei ehkä aikuisen oikeasti toissapäivänä tiennyt, mitä tarkoitti puheellaan luottamuslause äänestyksestä. Toimittajien kertomana olen alkanut todella uskoa, että Sipilä ei tiedä, tai hän ei kuuntele avustajiaan ja eduskunnan virkamiehiä. Kun asia paljastuu hänelle, hän uhkailujen sijasta pokkana muuttaa kertomustaan. Siinä mielessä hän on todella oikea kepulainen. Kuten sanontakin kuuluu, kepu pettää aina. Nyt siinä on lisäyksenä, Sipilä pettää aina.

Kuunnellessani nyt eduskunnan kysymystuntia näen edessäni arvottoman näytelmän. Hallituksen edustajat puhuvat hurskaita asioita kansalaisten asiopiden hoidosta. Samalla he moukaroivat oppositiopuolueita ja kaikkia muita tahoja. Pääministeriä myöten syyllistetään eri valiokuntia esitysten jarruttamisesta. Ei uskalleta sanoa, että he eivät tee töitään virkavastuun velvoittamina. Suomeksi sanottuna valiokunnat loisivat. Onneksi kansalaiset jo näkevät missä vika on. Sen tietää myös Sipilä ja keskusta seuraavien vaalien jälkeen.

Keskustan ryhmyri Kaikkonen yritti ääni väristen kertoa kuinka hyvää he ovat tarkoittaneet. Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro oli kuiva, siinä ei ollut mitään tulta. Sinisten ryhmyri Elo yritti olla vitsikäs ja kuvailla, kuinka he lopulta sanovat oppositiolle kuuluisat sanat. Me teimme sen valmiiksi. Salista kuuluvat kommentit ja nausun hörähdykset kertoivat, että Elon puheita pidettiin pelkkänä pilapuheena. Eihän seuraavien vaalien jälkeen ole enää sinisten ryhmää ja herra Eloa ei tarvitse enää kestää kenekään.

Oppositio sai tästä vettä myllyynsä ja suomii hallitusta oikein kunnolla. Kaikki tietävät jo, että soten siirtyminen tarkoittaa sen lopullista kuoppaamista. Seuraava hallitus ei taatusti jatka sen valmistelua nykyisen hallituksen haluamassa muodossa. Ruotsalaisten edustaja Henrikson kuvaili, kuinka sotea pitäisi tehdä parlamentaarisessa työryhmässä. Minä luulen kyllä, että tämä hurskas toive katoaa saman tien kun ministeriauton ovi aukeaa.

Kepu on tuottanut viimeisten vuosien aikana niin kallista suttua, että se riittänee. Puheista kuulee, että keskusta on pudonnut seuraavan hallituksen kaavailuista muiden puolueiden silmissä. Kokoomus ei syyllistänyt ketään puhessaan. Samoin yksikään oppositiopuolue ei myöskään moittinut kokoomusta nimeltä. Sinisiä ei kukaan edes huomaa, no pakosta he kuulevat ryhmyri Elon kitiseviä puheita. Mutta mitään mainintaa työstään he eivät saa. Sinisistä on tullut kokoomuksen ja keskustan puisto-osasto.

Ministeri Vehviläinen puheenvuorossaan aloitti heti sosdemien kosiskelun. Tämä ministeri on yksi turhimmista. Eduskunnan puhemies antoi puheaikaa ministereille yllättäen hyvin paljon. 5 minuuttia on ihan liikaa. Saarikko oli samaa kepun puisto-osastoa. Puhetta ja muiden syyllistämistä ja oman työn kehumista. Vielä nämä itkevät, että heitä syyllistetään. Samalla nämä kepulinaiset halusivat saada arvostelun näyttämään siltä, että että oppositio arvostelee virkamiesten työtä.

Kaikki näkemäni ja kuulemani kertoivat samaa. Tämä on arvotonta näytelmää. Onneksi minä saan sanoa sanani seuraavissa eduskuntavaaleissa. Samoin haluaa jo moni muukin.

Se päivä on uusi ilon päivä.

Avainsanat: eduskunnankyselytunti, päämisterinilmoitus, juhasipilä, kepupettääaina, sinisetpuistoosastona

083 Valkopesua

Keskiviikko 12.4.2017 klo 10:27 - yrjöpoeka

Vein aamusella vaimoni töihin ja kävin kauppa-asioilla parissa paikallisessa kaupassa. Odotellessani kaupan avautumista join viereisessä avoinna olevassa kauppaliikkeessä kahvit ystävieni kanssa. Kauppojen välitila oli pullollaan joutilasta elämää lopettavia miehiä. Näin joukossa myös entisen valtuustoryhmäni jäsenen. Kahvia juodessani viereisiin pöytiin alkoi tulla yksitellen eteisessä seisoskelleita miehiä. Lopulta yksi heistä rohkaistui sanomaan viereisen pöydän miehelle, että joko sanoit terveiset Yrjölle.

Vähän aikaa siinä kakistelivat ja minä rohkaisin kertomaan, mitä heillä on sydämellään. Lopuksi he totesivat eteisessä minua odotettavan ja entisellä valtuustoryhmäni jäsenellä on asiaa. Koska kello oli juuri tullut 09 ja viereinen kauppa auki lähdin kuuleemaan, mitä on hänen sydämellään. Siellä hän odotti ja alkoi sitten kysymykseni jälkeen möyhätä, että häntä on aina kutsuttu korkonimellä. Nyt hän halusi esitellä minulle korkonimen ja kysyi mitäpä olet siitä mieltä. Muut seisoivat silmät pullollaan ympärillä ja odottivat.

Pyytäessäni häntä avaamaan ajatuksensa, hän kertoi, että nyt sinulle sopii kommari Puurunen korkonimeksi. Että mitäpä olet mieltä. Totesin hänelle, että jos se sinua helpottaa niin kaikin mokomin. Seuraavaksi hän kertoi sitten, että nyt hän on päässyt eroon perussuomalaisten leimasta. Totesin hänelle, ettei hätä häviä sillä, että liittyy kepuun. Entinen leima säilyy mukana. Mietin kauppaa kierrellessäni äskeistä ja tulin yhteen lopputulokseen. Valkopyykkiä ei tule sillä, että siirtyy persuista kepuun. Sama moska eri kuorissa.

Luettuani Suomen Kuvalehden artikkelin jäin pohtimaan sitä, millaisen kusetuksen kohteena me olemme. Meillä tarkoitan kaikkia kuntia ja niiden omistamia kiinteistöjä. Soten on tarkoitus tulla voimaan 2019 ja nyt ovat liikejätit jo ostamassa kuntien omaisuuksia itselleen. Mitä siitä seuraa kun kilpailu avautuu? Ei hyvää kuntien kannalta. Kuka tahansa tulevat kilpailutukset voittaakin, niin kunnat eivät tiedä toimiiko heidän entisissä kiinteistöissä ketään.

Mikäli käy niin, ettei yksikään näistä mainituista yhtiöistä voita kilpailutusta, kunta ei voi tietää säilyvätkö palvelut omassa kunnassa. Nämä kiinteistöt myydään jollakin hinnalla ja mikäli niitä edelleen myydään muille toimijoille hinta on moninkertainen. Tai sitten perittävä vuokra. Vuokran maksaa kunta tai sitten valtio. Kyseessä on helppoa rahastusta. Tätä puolustetaan valinnanvapaudella ja säästöillä. Minä en sellaiseen satuun enää usko. Suuret osakeyhtiöt eivät tee hyväntekeväisyyttä, vaan silkkaa voittoa omistajilleen.

Eilinen päivitykseni toi tuhansia lukijoita hetkessä. Sain aamusella jo kannustusta, että tällaista tarvitaan lisää. Eilen sain lisäksi runsaasti viestejä, mistä aiheista minun pitäisi kirjoittaa. Lupaan tutkailla niitä aiheita ja uskon, että kohteet kyllä antavat tarvittavaa syttöä. Kiitos kaikille palautetta antaneille.

ps. Voiko persuleiman todella pestä liittymällä kepuun? Kepuhan pettää aina?

Avainsanat: kirjopyykkiä, korkonimi, suomenkuvalehti, attendo, mehiläinen, valinnanvapaus, kepupettääaina

076 Puheet on pidetty

Keskiviikko 5.4.2017 klo 18:47 - yrjöpoeka

Kaikissa edellisissä vaaleissa on käynyt niin, että suuria muutoksia on tapahtunut aivan viimeisinä päivinä. Uskon niin käyvän taas sunnuntaina. Se joka johtaa ennakkoäänissä, voi pudota siitä paljonkin äänien tultua lasketuksi. Teen itse arvioni omien kokemusteni pohjalta. Seuraan toki kaikkien galluppien lukemia ja muita ennakkoarvioita. Tämä arvio on ikioma.

Lukiessani nyt tänään maakuntalehti Kainuun Sanomissa ollutta artikkelia, jäin pohtimaan, mitä ohjelmaa kirjoittaja oli katsonut? Millaisista ennakkoasetelmista ja ennakkoluuloista arviointi läksi? Millaisia ominaisuuksia kirjoittaja arvosti? Koska edustan äänestäjien suuren ikäluokan nuorimmaisia (64v) minun arvostuksen kohteeni ovat taatusti erilaiset kuin toimittajan. Uskon myös, että suuri osa näistä suurista ikäluokista arvostaa myös hyvin pitkälle samoja ominaisuuksia.

Jokainen meistä kiinnittää ulkonäköön paljon huomiota. Se ei kuitenkaan ole ratkaissut edellisiä vaaleja kokonaan. Puhetapa ja esiintyminen ovat sellaisia, joita ikäiseni arvostavat ja hyvä Suomen kielen taito. Verbaalinen lahjakkuus on hyvästä. Televisio on raaka, se ilmaisee heti jos jokin ehdokkaassa on epäkuranttia. Puolueiden puheenjohtajien viimeinen suuri esiintyminen on usein antanut pohjan varsinaisen äänestyspäivän tulokselle. Eilinen toi eroja esille ja oma arvioni on ainakin täysin toinen, mitä Lauri Nurmi Lännen median toimittaja on suoltanut.

Toimittaja oli pisteyttänyt kaikki omien arvioidensa ja mieltymystensä mukaisesti. Hän oli saanut Li Anderssonin voittajaksi ylivoimaisesti. Toimittajan mukaan päällehuutaminen on se juttu! Käyn lävitse nämä pääpukarit, koska heidän tekemisensä vaikuttavat eniten. Orpo oli ottanut juuri sen asenteen, joka puree varmoihin äänestäjiin. Se on purrut aina ja jatkoa seuraa. Orpo on vaalien voittaja. Sipilä oli väsynyt, mutta onneksi kepu ei petä omiaan.

Soini oli minusta nyt muuttunut ja nyt ei nokkeluus ja populismi ottanut tulta. Enemmän oli hermostumista, se ei lupaa hyvää. SDPn Rinne taas, kuin puupölkkyä opettaisi tavoille. Demareita odottaa tappio ja puheenjohtajapeli alkaa heti 9 päivän iltana. Arvioin eilen heti sitä, miltä peli olisi näyttänyt jos Harakka olisi istunut Rinteen paikalla. Juuri tällaisessa tilanteessa hän olisi ottanut sen voiton, jota opposition suurimmalle puolueelle on tarjottu. Se hetki meni. Kuinka monta tappiota puolue kestää?

Vihreillä on oikea ongelma. Heillä on ikioma Väyrynen. Niinistö on aivan samankaltainen kuin aito väykkä, eli Väyrynen. Hän on aina oikeassa. Ylimielisyys paistaa hänestä kauas ja sitä ei voi oksentamatta katsoa. Mutta Suomelle se on hyväksi. Vihreä puolue on täynnä näitä omahyväisiä kaikenkieltäjiä ja -tietäjiä. Muista pienistä puolueista nousi mielestäni esille Sari Essayah. Hänellä on selkeä puhe ja hän pystyy puhumaan asiaa lyhyesti. Povaan pientä nousua ja RKPn ohittamista.

Palaan vasemmistoon ja heidän ongelmaansa. Paavo Arhinmäki aloitti ja valitettavasti Li Andersson on ominut häneltä pahoja tapoja. Nyt oli selkeä tilaus vasemmiston nousulle, kun SDP tyri Rinteen johdolla. Sanoma oli ja on oikea. Andersson osaa ja oppii hyvin asiat. Naisena hänelle on suuri tilaus. Mutta eilinen päällehuutaminen oli sitä samaa, mitä Arhinmäki on tehnyt. Oli tilaus lyödä persut, mutta..? Eikö ne todellakaan tajua, mikä on suurin ja varmin äänestäjäryhmä?

Sotien jälkeen syntyneet suuret ikäluokat. Vakaat ja rauhaa vaalivat.

Avainsanat: suurivaalikeskustelu, lännenmedia, epäkurantti, verbaalinenlahjakkuus, kepupettääaina