Satunnaiset kuvat

Herrat 47cm ja 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

108 Juhannusta odotellessa

Maanantai 15.5.2017 klo 10:10 - yrjöpoeka

Säätiedoitukset lupasivat ongelmallista keliä Kainuun maakuntaan. Sellainen saatiin. Olin eilen kotikyläni kyläseuran äitienpäiväjuhlissa mukana, sieltä palatessa alkoi hienoinen lumisade. Parintunnin jälkeen lumi peitti jo kaikki sulaneet pinnat. Raju myrskytuuli piiskasi lunta aivan vaakasuoraan. Oli aivan selviö, että aamulla riittää lumitöitä. Niitä riitti. En koskaan ennen ole toukokuun puolessa välissä käynnistänyt lumilinkoa pihanpuhdistamiseksi. Nyt se ihme on nähty. Tasaisesti lunta oli tullut reilut 20 senttiä ja paikoin sitä oli kolmekymmentä tuulen juoksuttamissa kohdissa.

IMGP4478.JPG
Grillikausi vaarassa.

Lohduttelin itseäni lunta luodessani, että mitä enemmän luon lunta pois, sitä nopeammin juhannus tulee. Surullista oli seurata pikkulintujen epätoivoista puuhastelua ruokintapaikalla. Kävin lapioimassa lumet maasta isolta alueelta ja puhdistin lintulautoja tuuleen pakkaamasta lumesta. Nyt katsoessani pihalle ruokintapaikka alue on mustanaan kevään lintuja. Viedessäni vaimon töihin näimme tienvierustalla olevassa ojassa kyyhöttämässä töyhtöhyyppiä vieri vieressä. Siinä oli pieni vesihyyhmän peitossa oleva alue. Ei ole luonnon elävillä helppoa. Sanovat ilmaston lämmenneen ja kesien tulleen pidemmiksi. Nyt ei siltä tunnu.

Sosiaalisessa mediassa huomasin muutama viikko sitten ilmoituksen, jossa tarjottiin Parson Russel rotuista 2,5 vuotista myyntiin. Otin yhteyttä ja nyt kodissani on reilun puolen vuoden koirattoman ajan jälkeen uusi talonvahti. Kippo tykkää nukkua sylissä tai kainalossa. Koska itsellä on päivisin väsymystä ruokailun jälkeen torkut yhdessä sopivat meille molemmille. Tässä pieni näyte viikonlopunvietosta.

IMGP4475.JPG

Tämä kova talvi on saanut minut epäilemään pääseekö esimerkiksi Kuusinki-joelle kalaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä millään kulkuneuvolla. Kaksi viikkoa aikaa ja täällä on täysi talvi. Säätiedoitukset ovat kyllä lupailleet seuraavan viikon vaihteeseen lämpenevää. Eipä taida viikko riittää. Mutta josko juhannuksena? Toivossa on hyvä elää.

Avainsanat: myöhäinenkevät, äitienpäivänmyrsky, parsonrussel, kuusinkijoki, kesäkalastuskausialkaa

047 Kesän loppu

Perjantai 9.9.2011 klo 14:05 - yrjöpoeka

Kesä on lopussa ja sen paras merkki on kokousruletin jatkuminen maakunnallisissa luottamustehtävissä.

Olen saanut viettää todella hyvän kesän ilman jatkuvaa menemistä paikasta toiseen. Ainoastaan astma on aiheuttanut harmia. Sen vastapainona olen saanut viettää aikaani kotona ja lempiaiheeni kalastuksen parissa. Erityisen antoisia ovat lähivedet. Sieltä saa jatkuvasti tuoreena paistin- ja savuahvenia. Laitan oheen kuvan eilisen päivän annista. Ahvenet tekivät kauppansa paistettuna ja savustettuna. Taimen odottaa pakastimessa. Pakastin on todella täynnä haukifileitä ja vielä siellä on suuria kappaleita Tenon lohta. Kyllä tästä talvelle selvitään.

hpim5218.jpg

Olen tietoisesti välttänyt kirjoittamista, koska silloin sitä on tehtävä jatkuvasti. Nyt on aika aloittaa kirjoittaminen ja erilaisten aiheiden kommentoiminen. Aiheita näyttää olevan tungokseen asti. Kreikan rahoittamisen ongelmista alkaen ja osansa tulee saamaan maakunnan oman ministerin toiminta. Maakunnallisella puolella riittää tulevana syksynä kommentointia. Vanhustenhuolto ja terveydenhuollon palvelut ovat kuumia aiheita jatkuvasti ja erityisesti niiden toimimattomuus. On todella mielenkiintoista nähdä saako uusi sosiaali- ja terveysjohtaja seisovat vedet liikkeelle? Paikoilleen jämähtäneet vanhat virkamiehet ovat lukkiutuneet paikoin omaan erinomaisuuteensa.

Liikenneministeri Kyllönen kielsi vielä kesäkuussa suunnittelevansa ruuhkamaksuja. Eilisen päivän aikana tämä bioanalyytikko (laboratorioapulainen) sitten oikein alleviivasi sen. Ei tule ruuhkamaksuja! Tilalle tämä vasemmiston helmi on löytänyt mallin, jossa jokainen autoilija joutuu maksumieheksi. Maksut tulevat sisältymään neronleimauksen mukaan autoverojen sisälle. Lisäksi autoihin pitää saada gps-järjestelmät. Näljängän pappa, joka ei välttämättä käy koskaan Ämmänsaarea kauempana joutuu maksumieheksi kehäkolmosen ajoittaisesta ruuhkautumisesta. Suorastaan nerokasta. Julkista liikennettä löytyy Suomussalmelta sen verran, että maksu on mahdollinen. Taso alkaa olla sama, kuin edeltäjällänsä Kainuusta, eli vasemmiston entisellä ministeri Huttu-Juntusella.

Keneltä ministeri aikonee ostaa satelliitti palvelun? Jenkeiltä, Venäjältä, vai Kiinalta? Mätäkuu on jo lopussa, eikä sitäkään voi syytellä. Tänään ministeri on sitten puuttunut johtajien erorahoihin. Hoitaisi rahoituksen kuntoon tiestöä ja rataverkkoa varten. Siinä on sitä sarkaa, mitä pitäisi kyntää. Valitettavasti eväitä siihen ei hallitusohjelman mukaan ole. Siksi pitää keksiä jotakin tekemistä.

Toivottavasti Kainuulaisilla on vielä säästöjä, että saamme ruuhkamaksut kerättyä. Kiitollisina muistamme tulevaisuudessa Osuuspankin kulmalla 5 sekunnin ruuhkassa omaa ministeriä.

Näillä lähdetään liikkeelle.

Avainsanat: kesänloppu, kesäkalastus, mielipidekirjoittaminen, ruuhkamaksutjokaiselle, autoverotuskiristyy, tiestörappeutuu, verotuskiristyy