Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Koiria kiduttavat ihmiset

Perjantai 18.1.2019 klo 20:08 - yrjöpoeka

On yksi asia jota en jaksa ymmärtää vuosienkaan jälkeen. Kyse on koirin kaupustelijoista. Siis sellaisista, joiden tavoitteena on suoranainen pentutehtailu. Oikeilla rotukoirilla saa tuottaa pentueita vain tietty määrä vuodessa. Jotkut tekevät kuitenkin niin sanotun ohiammunnan, eli astuttavat lakisääteisen tauon välissä narttunsa erirotuisella koiralla. Sen jälkeen vahinkopennut myydään ”alehintaan” koirankipeille ihmisille. 500 euron koira tuntuu halvalta, mutta minä pidän sitä emokoiran ryöstämisenä. Koira on silloin hankittu vain tuottotarkoitukseen. Rotukennel ei tietenkään ole tietoinen tilanteesta. Ei julkisesti.

Toisenlaisia koirankasvattajia ovat sitten ne, jotka tuovatt salaa ulkomailta ihan minkälaisia koiria sattuvat löytämään. Tällä hetkellä tuonti alueita ovat Venäjä ja Viro. Siellä tavataan koirista useita ihmisille vaarallisia tauteja. Näiden koirien kauppiaat vähät välittävät niiden aiheuttamista riskeistä. Itselläni on sellainen tuntuma, että erityisesti pääkaupunkiseudulla toimivat tehtailijat ovat Suomeen muuttaneita näiden maiden kansalaisia. He ovat aina naisia. Pienissä kaupunkiasunnoissa voi olla yhtäaikaa kymmeniä koiria. Kuten tässä tapauksessa, pieni asunto on näille koirille se viimeinen keskitysleiri. Minä soisin oikeuden lähettävän tällaisen kiduttajan Siperiaan. On suoranainen vahinko ettei se ole meidän käytettävissämme. Putin voisi suostua pientä maksua vastaan.

Kolmannet koirien ”pelastajat” ovat sitten täydellisiä hölmöjä. He luulevat pelastavansa oman sielunsa, kun he näkevät jossakin ulkomailla ns. katukoiran. Nähtyään koiran, heille lakkaa muu maailma olemasta. He perustavat erilaisia ryhmiä netissä saadakseen rahoitusta koiraparan pelastamiseksi. Pidetään kirpputorimyyjäisiä ja itketään viranomaisten kylmyyttä, kun he eivät saa tuoda hauvelia äkkipäätä kotiin ja myytäväksi jollekin toiselle höyrähtäneelle. Jotta kaikki olisi sitten täydellistä, parin-kolmen vuoden päästä samaa koiraa kaupataan vielä eteenpäin. Useita kertoja. Aina todetaan oman elämäntilanteen muuttuneen niin paljon, ettei heillä itsellään ole enää mahdollisuutta pitää rakasta hauvelia. Katukoira parka.

Kaikkia näitä kolmea mainitsemaani ryhmää yhdistää se, että he itse pitävät itseään maailman kaikkeuden eläinrakkaimpina ihmisinä. En tiedä mistä tuollainen sokeus kertoo. Itselleni se kertoo kuitenkin sen, että heillä ei ole ollenkaan käsitystä koirien tarpeista. He lähtevät liikkeelle vain omista rahanhimoisista tarpeistaan. Mukana voi olla hitunen maailmanparantajaa, mutta lopputulema on kuitenkin se raha. Koiran täytyy olla tuottava, muutoin sitä ei kannata pitää. Kun se osoittautuu täydelliseksi epäonnistumiseksi, sitä kaupataan kauaksi maalle jollekin ns. hyväuskoiselle maalaistollukalle. Tämä siitä syystä, että maalainen joka koiran ottaa, ei sitä palauta, vaikka toteaisi saaneensa pelkkää sekundaa.

Neljäs ryhmä oovat sitten täydellisiä idiootteja. Aivan muutama päivä sitten poliisi sai etelä Suomessa tutkimustensa jälkeen kiinni naisen, jolla oli hallussaan koirasusia ja osa oli puhtaita susia. Nämä olivat taas Venäjän tuontia Viron kautta. Viro on EU-maa. Olisiko poliisin aloitettava tarkemmat tutkimukset, miksi juuri Venäjältä tuodaan susia ja koiria? Ovatko salakuljettajat entisiä Venäjän kansalaisia. Metsästäjien epäilykset siitä, että joku kasvattaa ja irtipäästää susia, ovat näin saaneet katetta. Kysymys kuuluu. Kuka näitä tilaa? Mikä taho?

Ilmankos ne ”sudet” eivät pelkää ihmisiä. 308:n rekyyli on paras lääke tähän.

Avainsanat: koirienpentutehtailu, narttukoiratrahantekovälineinä, koirinsalakuljettaminenvenäjältä, koirasusienkasvattaminen, koirienkeskitysleirit

177 Ei koskaan enää

Sunnuntai 11.12.2016 klo 13:46 - yrjöpoeka

Vietimme eilen yhtä ihmiskunnan tärkeimpänä pidettävää päivää. 10 joulukuuta 1948 YK:n yleiskokous hyväksyi ihmisoikeuksien julistuksen. Silloinen Neuvostoliitto Itäeuroopan liittolaisineen pidättyi äänestyksestä, eli ei hyväksynyt sitä. Nykyisen Venäjän ihmisoikeudet ovat tänään aika heppoista tavaraa. Järjestöjä kielletään takaistuilla syytteillä. Näissä syytteissä on sama kaiku, kuin oli Neuvostoliitolla.

Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” Tämä ihmisoikeuksien julistuksen sanoma on tänään erittäin ajankohtainen. Juuri tänään olisi kaikkien ihmisten tutustuttava tähän julistukseen. Euroopalle tämä on elintärkeätä oman historiansa takia. Tämä julistus on syntynyt toisen maailmansodan voittajavaltojen aloitteesta ja useimmat maailman valtiot ovat sen hyväksyneet.

Tänään Euroopassa kaikuu samankaltaiset äänenpainot kuin 1930-luvulla. Muualta tulleita ihmisiä syytetään kaikesta mahdollisesta ja heistä halutaan eroon. Avautunut EU-Eurooppa on ravistumassa raja-aitoja pystytteleviksi kansallisvaltioiksi. Muualta sotaa paenneita ihmisiä halutaan laittaa leireihin, joissa olisi ympärillä piikkilangat. Kaikki Euroopan valtiot tiukentavat maahantulon edellytyksiä. Myös Suomi on tekemässä samaa.

Eurooppa ja Suomi sen mukana on unohtanut sotien ajan historian. Kaikille tekisi hyvää googlettaa sana, keskitysleirit. Sen kertoma sanoma on vavahduttava. Itse koen sen sanoman ajankohtaiseksi. Jokaisen olisi sanottava ääneen, ei koskaan enää. Tämä olisi toistettava niin kauan ja niin suurella äänellä, että jokainen sen kuulisi. Tämän historian takia ihmisoikeuksien julistus on annettu.

Tietoa ihmisoikeuksista on runsaasti tarjolla. Erilaiset hakupalvelut antavat siitä tietoa. Kuitenkin juuri nyt tuntuu siltä, etteivät ihmisten silmät näe ja korvat kuule tätä viestiä. Osa ihmisistä näkee ja kuulee vain oman totuutensa. Toisten oikeuksista ei olla kiinnostuneita. Media omalla toiminnallaan on vahvistanut tämän äänekkään joukon sanomaa. Sanomaa, joka on karmeaa kuultavaa. Tämän äänekkään joukon ydinsanoma on, että ihmisoikeudet kuuluvat vain valitulle kansalle. Siinä on peloittavan tutun kuuloinen kaiku.

Hitler kansallissosialismineen teki sen meille tiettäväksi. Valitun kansan ansiosta syntyivät keskitysleirit. Miljoonittain ihmisiä tuhottiin. Nyt meillä suomessakin marssitaan kaduilla ja vannotaan avoimesti kansallissosialismin nimeen. Me olemme hiljaa hyväksyneet tämän ja media kertoo sen kuuluvan sanavapauteen. Juuri näin tapahtui 1930-luvulla Saksassa. Marssit hyväksyttiin ja sen tuloksena lopulta marssi koko Eurooppa.

Nyt on aika näiden marssien tuomitsemiseen. Ihmisten on lähdettävä marssille ihmisoikeuksien puolesta. Mikä tai mitkä järjestöt aloittavat sellaisen marssin valmistelun, joka marsittaisiin toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vapun päivänä. Marssi suoritettaisiin Helsingissä. Sen pääsanoman pitäisi olla ihmisoikeuksissa. Tämä marssi olisi myös osoituksena poliittiselle johdolle siitä, ettemme hyväksy väkivaltaisen natsijärjestön marsseja kaduillamme.

Nyt riittää. Ei koskaan enää.

Avainsanat: yknihmisoikeuksienjulistus, kansallissosialismi, keskitysleirit, vappumarsiit

175 Kyllä riepoo ihmisen poikaa

Keskiviikko 7.12.2016 klo 18:52 - yrjöpoeka

Kaiken postitulvan keskellä havahduin saamani sähköpostiin, jossa kerrottiin metsähallituksen hakkuista. Eikä mistä tahansa hakkuista. Metsähallitus ilmoitti hakkuiden olevan lopussa ja tämä tuli kunnallisille päättäjille noinniinkuin tiedoksi.

image001-crop.png
MH ei odotellut yleiskaavan valmistumista, vaan pisti ranttaliksi.

Miksi tämä riepoo minua. Kuntamme on valmistautumassa Suomi100 Hossan kansallispuiston avajaisiin ja tämä hakattu alue on nyt sitten kaikkien näkyvissä keskeisellä alueella. Minusta MH:n toiminta on jotakin niin käsittämätöntä, että näen punaista. Kansallispuisto on niin pieni, että mikäli sen ympäristöt hakataan suomeksi sanottuna paskaksi, ei alue täytä enää kansainvälisen matkailijan kriteerejä.

Lounatvaara_1-crop.jpg
Tolosenkämpän kohdalta. Kiehtoo turistin silmää.

Onko tulevaisuudessa matkailijat kuljetettava samalla tavoin, kuin Porkkalaan menevät venäläiset tekivät? Junien ikkunaluukut suljettiin Neuvostoliiton rajalla ja porhallettiin pimeässä tunnelissa. Näinhän on pian pakko tehdä myös Hossan kohdalla. En voi ymmärtää tämänkaltaista tekoa juuri nyt. Avajaisten aattona.

Lounatvaara_2-crop.jpg
Rantapuiden taustalla on aivan normaali avohakkuu. Kiitos MH:n.

Tämän jälkeen olisi syytä Pohjois-Suomen kuntien tehdä yhteistyössä esitys siitä, että valtionmaat siirtyisivät kuntien omistukseen. Valtio ei tässä häviäisi mitään. Kuntalaiset tietäisivät hyvin tarkkaan, ketkä päätöksiä tekevät. Samoin kuntalaisille tietäisivät aina kunnan suunnitelmat metsien käytön suhteen. Mikäli kiistaa tulisi, valittajilla olisi osoite ja tekijät jokahetki tavoitettavissa.

Kirjoitin aamupäivällä kansallisosialistien riemukulkueesta pääkaupungin kaduilla. Nyt nämä järjen jättiläiset ovat häpäisseet Hietaniemen hautausmaalla hautamuistomerkkejä ja jättäneet hautausmaan siivottomaan kuntoon. Kerroin jo aamuisessa päivityksessä, että nämä häpäisevät sotiemme veteraanien muiston. Nyt he ovat sen konkreettisesti osoittaneet sankarihaudoilla.

Perussuomalainen kansanedustaja vaatii nyt poliisia tutkimaan asian. Nyt en ymmärrä tätä huolta? Siellä oli niin paljon poliiseja paapomassa näitä isien ja äitien kullannuppuja, että heidän pitäisi tietää. Tätä sotkua ei olisi tullut, kun poliisi olisi toiminut kuten pitää. Päinvastoin kiitteli aamusella vastuullisesta toiminnasta.

Sain palautetta kirjoituksestani ja minulle kerrottiin Suomessa olevan kokoontumisen- ja sanomisenvapaus. Vähän muutakin sanomista tuli siinä sivussa. Minä myönnän sen kernaasti, että Suomi on sivistysvaltio (vielä) ja kansalaisilla on hyvin paljon vapauksia ja oikeuksia. Pitäisi olla myös vastuuta tekemisistään ja sanomisistaan.

Mikäli kansallissosialistit ja heidän liehakoijansa haluavat tarkemmin tietää, miksi minä ja hyvin moni muu inhoaa kansallissosialismia. Menkää ja Googlettakaa sanalla keskitysleirit. Sieltä löytyy se heidän kertomansa ydinsanoma. Sitä en minä, eikä moni muukaan halua, eikä siedä sillä riekkumista.

On kaikille sivistävää tutustua keskitysleirien historiaan ja sitä kautta kansallissosialismiin. Sivistyksen ja muistamisen lisäksi se voi tuoda ahdistusta. Se ahdistus on yksi Eurooppalaisten muistiperintöjä.

Ei koskaan enää.

Avainsanat: suomi100, hossankansallispuisto, hietaniemenhautausmaanhäpäisy, keskitysleirit

163 Krematorio vai vankileirien saaristo

Lauantai 26.11.2016 klo 18:58 - yrjöpoeka

Käytännössä tuhoaminen tapahtuu kemiallisesti ja muodostuva biojäte hävitetään asianmukaisesti prosessoimalla joko krematorioissa tai biologisesti mädättämö-kompostointilaitoksissa. Sivutuotteena muodostuu tällöin joko energiaa tai biokaasua; kiinteät aineet prosessoidaan esim. maanparannusaineeksi tai maatalouden alkutuotannon lannoitetarpeisiin.

Mitä kummaa tuo edellä oleva kirjoitus tarkoittaa, ajattelee moni. Tuollaista tekstiä kirjoittavat suomalaiset ääriainekset. Kirjoitus kannattaa lukea kiihkottomasti ja tarkoin. He tarkoittavat tällä ihmisten totaalista tuhoamista, kuten Hitler laittoi opetuslapsensa tekemään. Myös suomalaisten eritavoin ajattelevien tuhoamista. Tänään heitä nimitetään suvakeiksi. Nämä suomalaiset kuvittelevat, että heille puhdistuksissa lankeaa sankarin rooli. Ei lankea. He eivät ole ymmärtäneet/lukeneet historian karuja opetuksia.

Hitler teloitti heti valtaan tultuaan uskollisimmat apurinsa. Juuri ne tolvanat, jotka olivat kyselemättä toteuttaneet Hitlerin toiveet. Samoin teki Stalin. Ne joita ei heti teloitettu, joutuivat kaukaiseen Siperiaan. Siellä heidän ruumiistaan otettiin kaikki irti. Lopulta heidän ruumiinsa joutui ratapenkkojen täytteeksi. Juuri samankaltainen rooli on on näillä hyväuskoisilla tolvanoilla edessään. Maasta olet tullut, maaksi olet jälleen tuleva.

Lukiessani tuota kirjoitusta, tunnen kylmänväreitä ihollani. Itsenäisyyden 100-vuotis juhla lähestyy ja jälleen kuulemme puheita tuhoamisesta. Luin Uuninpankkopoikana tunnetun Saku Timosen blogia ja hänen linkkejään. Olen oppinut tuntemaan hänet kirjoituksistaan todella tarkkana henkilönä ja hänen taustansa tuntien, luotan teksteihin. Toki meillä kaikilla on omat poliittiset näkökantamme, mutta olen useissa asioissa täsmälleen samaa mieltä hänen kanssaan. En näe sitä haitakseni.

Me emme tarvitse itsenäisyyden juhlan aattona natseja kaduillemme. He kertovat kirjoituksissaan, mitä haluavat meille eritavoin ajatteleville tehdä. He eivät ymmärrä, että joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Minä olen isänmaallinen ihminen, kuten Saku Timonen. Huolimatta erilaisista poliittisista painotuksista, puolustamme suomalaista itsenäisyyttä. Kaikenlaiset musta/sinipaidat ovat yrittäneet marssia kaduillamme. Aina he ovat törmänneet siihen oikeaan kansaan. Sama on edessä myös näillä johtajaan uskovilla.

Terrafame iski taas kerran tajuntaan vihreiden/demareitten yrityksenä heikentää kaivoksen mahdollisuuksia. Nyt yritetään saada kolhu kaivoksen tulevaisuuteen tekaistulla löydöksellä pääministeri Sipilän ”mahdollisesta” sidonnaisuudesta. Nyt on löydetty pääministerin kaukainen sukulainen, joka on joskus perustanut yhtiön. Yhtiön perillinen toimii Talvivaarassa Terrafamen palveluksessa.

Nyt muutamat vihreät kertoivat laitoksen toimivan laittomasti ja rikastavan uraania. Sitä rikastaakseen nämä vihreät linkosivat sieltä ulos tämän mahdollisen sidonnaisuuden.  Toimittajat YLE:llä ovat sokeita vihreiden/punaisten seireenien laululle. Sieltä toistetaan stereona; että niin on, jos siltä näyttää.

Minä rusikoin hallituksen tekemiä päätöksiä. Mutta en alennu tuollaisen paskan heittoon. Tässä asiassa asianosaisena Kainuulaisena tuen hallituksen toimia.

Järki käteen! Näin sanotaan Lidlin mainoksessa. Se on hyväksi meille!

Avainsanat: Krematorio, keskitysleirit, vankileiriensaaristo, uuninpankkopoika

026 Suuri kiitos!

Perjantai 30.3.2012 klo 21:43 - yrjöpoeka


Viimeiset päivät olen saanut todella runsaasti palautetta kotisivujeni palautelaatikon kautta. Jokaiselle joka on yhteystietonsa lähettänyt olen myös vastannut henkilökohtaisesti. Kainuussa aina on sanottu , että kissa kiitoksilla elää. Nyt on ollut hyvä saada tukea omille ajatuksille, etten ole aivan yksin. Paljon on sellaisia viestejä joissa ei ole yhteystietoja. Yhteinen nimittäjä näille on ollut hätä, mitä omalle omaiselle voi tapahtua tulevaisuudessa mikäli tämä malli jatkuu.

Eräs tuttuni tiivisti asian viestissään näin: ”On ihan käsittämättömän julkea ajatus, että esim. kehitysvammaisille asukkaille ei työntekijät ole/olisi saaneet kertoa etukäteen näistä muuttoaikeista. Ajatella, miltä kenestä tahansa meistä tuntuisi, kun joku vain yllättäen tulisi, keräisi kamasi ja käskisi istahtaa muuttokuorman päälle tuosta vaan. Todella karmeaa kohtelua kenelle tahansa. Minä en kykene ymmärtämään, mitä luullaan tavoiteltavan sillä, että ihmisiltä kysymättä, heitä kuulematta, heitä valmentamatta, otetaan ja kylmästi sijoitetaan uuteen yksikköön. No eihän johtoihmisten toki tarvitsekaan olla niitä, jotka kantavat seuraukset, oireilut ja vaikeudet ihmisten arjessa sitten... ”

Tämä on mielestäni yksi ydinasioista. Kuinka virkanaiset voivat unohtaa vammaisten ihmisoikeudet näin totaalisesti? Milloin viimeksi on toimittu näin vammaisten kohdalla? Toisen maailmasodan aikana Euroopassa kerättiin vammaisia junavaunuihin ja siirrettiin ihmisten silmistä pois, keskitysleireihin ja ghettoihin. Nyt joku tietysti sanoo, että tämä on liian brutaali ilmaus. Sitä se ei ole. Mielestäni Suomessa on vielä voimassa ihmisoikeudet kehitysvammaisillakin. Silloin pitäisi toimia sen mukaisesti ja kuulla ihmisiä heitä koskevissa asioissa. Nyt on toimijoina sellaisia, joiden ajatusmaailma elää vajaamieliaikoja. Eli aikoja jolloin ihmisiä siirrettiin leireihin, mikäli joku katsoi ettei heistä ole yhteiskunnalle hyötyä.

Kuiskeet kertovat kuinka nykyisiin ryhmäkotien tiloihin ollaan suunnittelemassa yksityisten toimijoiden hoitopaikkoja. Maakunnalle töihin pyrkiviä yritetään suorastaan pakottaa perustamaan yrityksiä ja jos ei kelpaa, ei töitäkään ole tarjolla. Nämä kuiskeet koskettavat nyt juuri seutu ykköstä, eli Kajaanin aluetta. Toiset kuiskeet kertovat, kuinka nyt etsitään syyllisiä vuotoon. Työntekijöitä jaetaan vuohiin ja lampaisiin, joko olet puolesta tai vastaan.

Maakuntakuntayhtymä kouristelee lopuillaan ja virkanaisilla on aikaa tällaiseen? Etsitään syyllisiä koska kaikkea ei ehditty salassa päättämään! Vajaamielistä touhua!

Viikonloppu on täynnä erilaisia kokouksia ja erilaisten ihmisten tapaamisia. Ukkina nautin Ilonan äänistä ja tarkoista kysymyksistä. Tämän viikonlopun tärkein aihe Ilonalle on ollut vahtia, että mummo pitää saada ostamaan itselle terveellisiä ruokia. Pelkästään asian esille tuominen oli todella terveellistä. Nauru parantaa ja se on hyväksi meille kaikille.

Avainsanat: palautettakirjoituksista, nimittäjä, muuttokuorma, karmeaakohtelua, keskitysleirit, holokausti, ghetto, ydinasia, ihmisoikeudet, vajaamielishoitaja, vihapuhetta, syyllistenetsintä, tietovuoto, salassapito, nauruparantaa