Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

203 Blogisti tauolla

Sunnuntai 30.9.2018 klo 14:56 - yrjöpoeka

Blogi viettää nyt pakollista taukoa. Suomalainen sote-järjestelmä sairaala palveluineen on usealla neulalla kiinnitetty kirjoittajan käsiin.

Palaan neulojen poiston jälkeen sorvin äärelle.

Avainsanat: sote, keskussairaala, erikoissairaanhoito, potilas

160 Sattumusten päivä

Keskiviikko 23.9.2009 klo 20:28 - yrjöpoeka

 

Ajelin aamu aikaiseen keskussairaalaan, otattamaan pH-mittarin pois. Toimenpiteen jälkeen alkoi sote-lautakunnan kokous ja sen pääaiheena oli tietysti seuraavan vuoden talous. Kokouksen venyessä ja kokous tilan ilman mennessä oikein huonoksi, jouduin ensimmäistä kertaa käyttämään avaavaa lääkettä. Hengitys alkoi pihisemään ja vesi valui silmistä ja nenästä. Syksy on tuonut hengitys ongelmia ja näyttää siltä, että vuosi vuodelta mennään huonompaan suuntaan.

Kokouksen jälkeen käväisin paikallisessa liikkeessä ostamassa pyörääni öljyä ja uudet tulpat. Autolle palattuani huomasin jättäneeni avaimet auton virtalukkoon. Auto on sen verran vanhaa mallia, että ovet saa ilman avaimia lukkoon. poliisi oli kutsuttava murtotalkoisiin ja suuret kiitokset on annettava hyvästä työstä. Alta aikayksikön ovet avautuivat ja pääsin jatkamaan matkaa. Paluumatkalla kohtasin useita poliisi autoja matkalla Kajaanin suuntaan, olivat ilmeisesti palaamassa koulutuksesta. Liikenne sujui sitä myöten lainkuuliaisesti, mutta ongelmiakin löytyi.

Tullessani viitostietä Hyrynsalmen taajaman lähelle, Kuhmosta tulevalta tieltä ajoi traktori suoraan eteeni tielana perässään. Sekään ei vielä piisannut, sen perästä kääntyi volkkari peräkärryn kera suoraan eteen. Silmänräpäyksen aikana piti tehdä monta päätöstä, jarruttaa 80 vauhdista kaikin voimin ja yrittää väistää. Onneksi risteyksessä ei vastaan tullut ketään ja sain ohjattua auton toiselle kaistalle. Jos vastaantulijoita olisi ollut, tilaa millekään väistölle ei olisi ollut. Ajoneuvossani on toimivat valot ja päivä oli puolipilvinen ja ajokeli kuiva. En millään voi käsittää sitä, ettei kumpikaan kuskeista reagoinut mitenkään autooni, vaikka se oli aivan risteys alueella. Päästyäni molempien ohi turvallisesti, ajattelin ensiksi pysäyttää molemmat ajoneuvot pientä opastusta varten. Lyhyen harkinnan jälkeen hylkäsin ajatuksen hedelmättömänä, noin sokeat kuskit eivät voi nähdä omia virheitä.

Olen ajanut paljon viime viikkojen aikana ja nyt oli ensimmäisen kerran, todella läheltä piti tilanne.

Nyt on hyvä olla, olen kotona ja kävin saunassa vaimoni kanssa.

Hyvä on ihmisen olla saunapuhtaana ja nauttia yhdessä olosta.

Avainsanat: keskussairaala, poliisi, läheltäpiti