Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

076 Hyviä uutisia!

Perjantai 21.5.2010 klo 19:07 - yrjöpoeka

 

Jokainen lukija odottaa aina lehteä lukiessaan löytävänsä edes jonkun hyvän uutisen. Uutisen lähteenä on nykyaikana enenevässä määrin myös sähköinen media. Niinpä minäkin löysin hyvän uutisen MTV3 sivustolta.

MTV:n tilaama mittaus puolueiden kannatuksesta sai hymyn karehtimaan suupielissä. Uutinen kertoo keskustan kannatuksen romahtaneen 18,5 %! Hyvänä uutisena se myös jatkui, perussuomalaisten kannatus nousee!

Sain eilen mahdollisuuden olla mukana ”Ikääntyvä yhteiskunta ja sen huominen” koulutustilaisuudessa. Päivän luennoitsijana oli FT dosentti Peter Öberg Gävlen yliopistosta Ruotsista. Lähtöisin Öberg on Suomesta ja siksi hän luennoi suomen kielellä.

Päivä oli todella hyvä ja puhuja oli todella hyvin perehtynyt tukimaansa aiheeseen. Tutkijana hän avasi useiden kuulijoiden silmät tarkastelemaan vanhuuteen liittyviä kysymyksiä kokonaan uudella tavalla. Kaikkein tärkein hänen esiintuomansa asia tuki omia ajatuksiani vanhustenhoidon tulevaisuudesta. Suomessa on puhuttu ikääntymisen pommista ja se on oikeastaan valtiouskontoon verrattava aihe. Sitä on erityisesti käytetty perusteena maahanmuuton lisäämiselle. Öbergin mukaan tilanne on jo se, että kolmas osa pommista on lauennut ja se ei ole juurikaan vaikuttanut mullistavasti. Tutkija myös näki tilanteen niin, että loputkin pommista todetaan tulevaisuudessa suutariksi.

Tutkijan tapa käydä aiheeseen alussa oli toisenlainen, mihin viimeisen vuoden aikana olen tottunut. Jokainen viimeisen vuoden aikana pidetty koulutustilaisuus sosiaali- ja terveydenhuollon osalta on alkanut maalailuilla tulevasta pommista. Vanhuus ja ikääntyminen on nähty pahimpana painajaisena huomisen Kainuussa. Tutkija lähti aloituksessaan tarkastelemaan tulevaisuutta yksilöiden historian ja menneisyyden kautta. Esimerkit hänen tutkimuksestaan olivat todella hyviä ja mielenkiinto säilyi virkeänä, huolimatta ulkona vallinneesta helteestä. Näen tulevaisuuden ikääntyvän Kainuun edelleenkin hyvänä asuinpaikkana ja ikääntyvä väestö ei ole uhka tuleville sukupolville. Ilman ikääntyvää väestöä, ei olisi myöskään tulevaisuutta.

Eilen oli todellinen moottoripyöräilijän ihanne keli. Heti aamusta lähtien keli oli lämmin ja iltapäivällä keli oli suorastaan kuuma. Tänään säätila on muuttunut ja tällä hetkellä lämpötila on +14 astetta, eilen tähän aikaan oli +26.

Avainsanat: keskustankannatusromahti, perussuomalaisetnousussa, peteröberg, vanhuspommi, suutari