Satunnaiset kuvat

Kädestä pitäen/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

212 Uutisia ja uutisia

Torstai 9.11.2017 klo 11:12

Kuuntelin ja nyt luin arvioita keskustapuolueen tilasta ja mitä mieltä puoluevaltuuskunnan jäsenet ovat puheenjohtajansa tilasta. Kyselyjä aina silloin tällöin tehdään. Niiden tarkoituksena on aina tehdä uutinen. Se uutinen tehdään nimenomaan kyselijän tahdon mukaisesti. Itse ihmettelen sitä, että näihin kyselyihin yleensäkään vastataan. Miksi vastailla seuraavan kesän puoluekokouksen suorittamaan puheenjohtajan valintaan.

Jokainen on huomannut, kuinka nopeasti tuuli kääntyy ja suosikista tulee pahis. Yli puolenvuodenpäähän ajoittuva kysely on mielestäni täysin turha. Monta asiaa ehtii tapahtua siihen mennessä. Mikäli puolueiden aktiivit lähtevät tällaiseen hömppäjulkisuuteen, se johtaa ennenpitkää turmioon. Eräänlaisena esimerkkinä voineen pitää SMP,n nousua ja tuhoa. Samoin sen perillisen Perussuomalaisten tuhoa. Erityisesti tämänkaltaisten räyhäkkäiden puolueiden kimppuun käy valtaa kosiskeleva media. Näiden molempien puolueiden tuhoa valmisteltiin melkein yhteistyössä median ja ikiaikaisen valtakoalition toimesta.

Median toimia seuratessa tulen miettineeksi, miten perussuomalaisten hajoamisen jälkeen median hyökkäily suuntautui sinisten suuntaan? Rasismista ja kaikesta muukalaisvihasta irtisanoutuva osapuoli näyttää median suhteen kaikkein pahimmalta vaihtoehdolta. Kenttäväki näyttää miettivän asioita rauhallisemmin ja valitsevan itse puolensa. Se näkyy nyt pikkuhiljaa kun persujen valtuustoryhmiä lakkaavat eri kunnissa. Samaan aikaan Siniset perustavat uusia paikallisosastoja ja piirejä. Luulen kyllä seuraavissa vaaleissa usean nykyisen näkyvän persun vielä valitsevan sinisen vaihtoehdon.

Houkutuksia ilmestyy tasaisin väliajoin myös itselleni. Politiikassa oloani ei ole unohdettu eri puolueiden piirissä. Kyselyjen mukaan kokemukselleni olisi nyt tarvetta. On suorastaan rohkaisevaa ja innostavaa kuulla, kuinka isänmaanetu vaatii minun mukanaoloani. Vielä muutama vuosi sitten olin useimpien kurmotettavana ja minun toivottiin katoavan. Eivät nämä kyselijät silloin avanneet suutaan. Nykyinen aika unohtaa nopeasti menneet ja puolueiden strategit laskevat kaikkia mahdollisia tekijöitä tarvittavan. Tämä on itsellekkin tuttua arviointia.

Koska olen helposti houkuteltavissa erilaisiin juttuihin ja usea kyselijä oli seurannut mitä olen nyt tehnyt. Olen lähtenyt mukaan erilaisiin tapahtumiin ja pienten paikallisyhdistysten toimintaan. Juuri siellä on eniten tarvetta ihmisille, joilla on heidän tarvitsemaansa osaamista. Puolueiden tarpeet ja laskelmat eivät tänään kohtaa minun tekemisiäni. Puolueet saavat selvitä isänmaan tarpeista ilman minua. Annan aikaani ja osaamistani vapaaehtoisjärjestöille ja erilaisille yhdistyksille. Tämä on tavallaan palaamista juurilleni, sinne mistä lähdin.

Nyt minulla on repussani jotakin sellaista, mitä olisin kaivannut aloittaessani. Nyt minulla on mahdollisuus antaa osaamiseni toisten käyttöön. Itse toivon sen auttavan ihmisiä oman lähiverkoston toiminnan järjestämisessä. Osaamisen lisäksi mukaani on karttunut suuri määrä ihmissuhdeverkostoja. Nämä verkostot avaavat pienille yhdistyksille ovia ja helpottavat niiden arjen toimintaa.

Puolueissa toimiminen on historiaa. Nyt on kansalaistoiminnan aika.

Tämä riittää tänään itselleni.

Avainsanat: keskustanpuoluevaltuustonjäseniltävahvatukisipilänjatkolle, tuuliviiriyllätalonkaton, smpnperilliset, sinistenuusiapiirijärjestöjäperustetaan, kansalaisvaikuttamisenaika, ihmissuhdeverkostot, hiljainentieto, kokemuksellinenosaaminen