Satunnaiset kuvat

Tammikuu 5 2008

Uusimmat

Blogin arkisto

058 Elämän hallintaa

Lauantai 23.4.2016 klo 20:41 - yrjöpoeka

Kirjoitin viimeksi lastenlapsestani ja synttäreistä. Kävimme synttäreillä ja ne olivat juuri sellaiset, kuin 4-vuotias nuori Aliisa-neiti ne haluaa olevan. Lähtöä tehdessämme kävi juuri niinkuin olin itse hieman ajatellut. Mummun kertoessa päivänsankarille, että meidän on ukin kanssa pian lähdettävä neiti kertoi. ”MInä lähden mummulaan!” Tiukasti mummua silmiin katsoen näin, että näin myös tulee tapahtumaan. Heteken mietinnän jälkeen juhlat oli juhlittu ja neiti autossa.

Ei mennyt montaa minuuttia, niin uni voitti juhlijan. Tunnin automatkan aikana juhlija sai voimat takaisin ja elämä jatkui. Hyvän ruokailun jälkeen oli aika saunomiselle ja erityisesti ison punaisen kylpyammeen täytölle. Mennessäni vettä laskemaan ammeeseen kuulin takaa huudon, että ukin pikkuhousut ovat väärinpäin. Katsoin alemmas ja totesin, että eivät ne ole. Heti kuului, että vitsi, vitsi! Ja railakas nauru päälle.  Pitkä keskustelu- ja pesuhetki kylpyhuoneessa mummun kera kului naurun tyrskeessä. Ukille saunan lauteelle huudeltiin vain pieniä ohjeita.

Ei siis ole ihme, että silmäni joskus kostuvat. Mummo joka vierelläni nukkuu, sanoo joskus samaa. Elämä on. Rakkautta ja onnea lastenlapsista.

Muutaman viime päivän aikana olen saanut erittäin runsaasti sellaista palautetta, että minun ei kannata, eikä pidä enää olla perussuomalaisten ehdokkaana. Kysellessäni mistä moinen, sain Kajaanissa vastaukseksi sen minkä itsekin jo tiesin. Minun äänestäjäni sanoivat pettyneensä tähän työväenpuolueeseen, joka söi sanansa. Kaksi pienyrittäjää antoi minulle tulisen saarnan siitä, että ALV-alarajan nostosta ei ole kuulunut yhtään mitään.

Kerroin ensin yrittäjille, että en ole itsekään saanut vastausta omalta alueen kansanedustajalta tästä aiheesta. Kyselin vaalien jälkeen, mutta vastauksen antaminen on hidasta. Ei ole kuulunut mitään. Kerroin myös, että en enää odota mitään, koska hallitus on kertonut antavansa raippaa kaikille. Ne äänestäjät jotka kritisoivat puoluetta työväen pettämisestä kuuntelivat nämä keskustelut ja antoivat sitten lisää löylyä. Kerroin heille, että tunnen itse suurta häpeää Kainuulaisten edessä.

Vaalien alla ehdokkaat kertoivat silmät vesissä, kuinka he ovat ainoan oikean työväenpuolueen ehdokkaita. Äänestäjärukat uskoivat. Mitä on lupauksille tapahtunut? Korvat ovat valituilla niin täynnä vaikkua, että he eivät kuuntele. Eivätkä he halua kuunnella. Nyt he toistavat yhteistä mantraa, meidän on aivan pakko unohtaa kaikki lupauksemme. Joudumme tämän tekemään sen takia, että Suomi pelastuu. Sivulauseessa kerrotaan pelastumisen hinta. Maksakaa se, mitä hallitus pyytää. Kiristäkää vyötä sillä aikaa, kun parempi osaiset miettivät kuinka välttää pelastumisen hinta.

Minä häpeän omien kannattajieni takia. Joudun todella pohtimaan sitä, mitä minä teen seuraavissa vaaleissa? Voinko olla mukana keräämässä ääniä ryhmälle, joka unohtaa jytkyn oikeat tekijät välittömästi hallitukseen päästyään? Sain tapaamisessa selkeät ohjeet mitä minun tulee tehdä. Aion myös kuunnella vakavasti näitä ehdotuksia.

Rikkomalla lupauksia, kuvittelemme hallitsevamme elämää.

Mutta.... Elämä on.

Avainsanat: isovanhemmuudenaika, petettyjenpuolue, kestävyysvaje

013 Jokohan se loppuu..

Tiistai 8.2.2011 klo 21:30 - yrjöpoeka

Kirjoitusnäppäimistön tökkiminen alkaa tuntua puuduttavalta ja huomenna on vuorossa aivan muuta. Huomenna saan kasailla huonekaluja, joissa on sen miljoona pientä osaa. Poikani on muuttoa tekemässä ja olen luvannut kasailla uusia huonekaluja. Huonekalut näyttävät liikkeessä aivan hyviltä, mutta auta armias kun ne paketit leväyttää lattialle. Tavaraa ja ensi alkuun kaikki näyttää sopimattomilta ja jokainen osa on erillään. On muovia ja kaiken maailman kääreitä, aivan järkyttävä määrä.

Siinä ne sitten papereita katsellessa ja yritysten ja erehdysten kautta saat jotenkuten osat paikoilleen. Joskus voi käydä, niin kuin minulle pakkaa käymään, että ovat laittaneet ylimääräisiä osia mukaan? Olen saanut tehdä näitä kasaustöitä viime viikkoina ja nyt koetan saada ne loppumaan, tai sitten pyrin huonekaluliikkeisiin kasaushommiin.

Olen saanut paljon palautetta puhelimella ja sähköpostilla. Samoin ihmiset jututtavat herkästi kylillä liikkuessani. Kaikki odottavat malttamattomina kevättä. Palautteiden laatu joillakin keskustelupalstoilla on sitä vastoin tulemassa koko ajan kiivaammaksi ja härskimmäksi. Nimettöminä syytetään pahimmillaan ryöstöistä ja rikoksista ja nimeltä mainiten. Olen koettanut saada sivustojen valvojat siivoamaan pahimmat pois, mutta toivottomalta näyttää. Olen joutunut antamaan palautetta myös nettipoliisille ja pyytämään, että se tutkisi pahimmat törkykirjoittajat.

Olen valmistautunut siihen, että vaalitaistelun kiihtyessä joudun hyökkäysten kohteeksi. Tapa millä sitä tehdään, on ala-arvoista. Nimettömien kirjoitusten kirjoittaminen vaatii kyllä sekin jonkinmoista rohkeutta, mutta minun mielestäni se on munatonta hommaa. Toivottavasti tämän alkuunpanijat saavat täyden tyydytyksen tuotoksistaan. Rohkeutta muuhun heillä ei näy olevan.

Päivitän kalenterini tällä viikolla pääosiltaan ja melkoisen loven siihen tekevät luottamustehtäväni ja muutama koulutuspäiväkin sopii sekaan. Kyselyt siitä, tarvitsenko halinallea jatkossa, voi nyt lopettaa. Minulla on jo muutama ja saan kuulemani mukaan lisää niitä. Mukavia ne ovat, mutta käykö lopulta niin kuin on käynyt karhukeskustelussa. Niitä on lopulta liikaa! Rajavartioston tunnuseläin on muuten karhu ja näyttää siltä, että tunnus saa jatkoaikaa halinallien myötä.

Tämä uutinen kertoo oikein hyvin mihin nykyinen hallitus on meidät vienyt. Palkat ovat nousseet todella hyvin ja sitä varten otetaan velkaa. Tuloverotusta aiotaan laskea edelleen ja siirtää sitä kulutusverotukseen. Sen ansiosta eläkeläiset, pienituloiset ja opiskelijat joutuvat kiristämään vyötään vielä lisää tulevina vuosina. Pieniin tuloihin nousevat kulutusverot iskevät pahimmin ja vihreys hallituksen piirissä nousee entisestään.

Hyvätuloiset ja rikkaat ihmettelevät jossakin välissä, että miksi yhteiskunta ei huolehdi vanhuksista? Tämä ilmiö näkyy juuri nyt parhaiten. Istuvat kansanedustajat aloittivat voivottelun ja haastoivat muut ehdolle pyrkivät työntelemään vanhusten rattaita sanomalehtien paikalla ollessa. Pitävätkö nämä kansanedustajat äänestäjiä todella tyhminä? Kansalaiset hyvin tietävät, miksi vanhuksista ei huolehdita. Kansanedustajat ovat huolehtineet vain omista eduistaan ja hallintoneuvostoistaan. Samoin on huolehdittu hyvätuloisten ja rikkaiden eduista. Siinä on verotusta kevennelty ja nyt siunaillaan, että onpa kumma tuo valtio?  On se kumma!

Mutta kumma se on tuo äänestäjäkin. Viime aikoina on ympäri maailmaa ollut väki liikkeellä ja aivan samoista asioista. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät entisestään. Tuloerojen kiihtyvä tahti, saa lopulta liikettä joka paikassa. Se ei tule olemaan hyväksi valtaa pitäville, mutta ihmisille se on hyväksi.

Avainsanat: puuduttavaatyötä, koottavathuonekalut, palapelejäpukkaa, munattomatpalautteet, nettipoliisietsii, teuvoasopisi, kalenterinpäivitystä, kestävyysvajettapukkaa, tunisiastakaikkialko, ikummavaltio

158 Kestävyysvaje

Tiistai 21.12.2010 klo 20:16 - yrjöpoeka

Lueskelin Timon blogin ja tuli kertalinttuulla selväksi, mitä tarkoittaa kestävyysvaje! Jokainen joka ehti laittaa ympäristöministeriön vaatimukset täyttävän paskamakin, tietää mikä on kestävyysvaje. Lisää vajetta tulee uusien verolakien myötä. Hallituspuolueet tulevat vaalikentillä puolustamaan toimiaan eläkeläisille, kertomalla, että on olemassa takuueläke. Se on hallituksen ansiota. Hyvä niin, mutta unohdetaan kertoa yksi pieni seikka. Vihreitä kulutusveroja nostamalla, kansalaisilta viedään kaikki eurot täyttämään hallituksen aikaansaamaa kestävyysvajetta.

Miljardeja syydetään kaikkialle maailmaan, erilaisten hiilinielujen ym. hömpötysten täyttämiseen. Eri maiden pankkien pelastamiseen tarvitaan Suomussalmen peräkylän mummon ja papan jokainen euro. Hallituksen sanoma on selvä, suomalaisten tehtävänä on pelastaa maailma. Siksi pohjoisen ankarissakaan ilmasto-oloissa ei saa polttaa puuta. Koska siitä vapautuu myrkyllisiä kaasuja, peräkylän pirtissä pitää olla vilpoisempaa. Hallituksen ohjeiden mukaisesti, annamme Kiinan ja Intian miljardiväestöille etuoikeuden polttaa hiiltä ja puuta. Siellä on valmiiksi niin lämmintä, että se ei ilmeisesti aiheuta niin paljon ilmaston kestävyysvajetta.

Tulee oikein jouluinen olo.

Päivän Kainuun Sanomissa oli yleisönosasto kirjoitus, jossa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Hannu Juntunen puuttui kansalaisten eriarvoistumiseen lisääntymiseen. Pitkän kirjoituksen ydinsanoma oli, että kaikki puolueet ovat yhteistoiminnassa syyllisiä kansankurjistumiseen! Kirjoituksensa lopussa hän esittää toivomuksen hallituksen kurittamalle Kainuun kansalle. Jouluisen mielen saamiseksi ja kurjuuden unohtamiseksi, kirjoittaja ehdottaa antamaan hyvän lahjoituksen Pelastusarmeijan joulupataan! Ajatus on erinomainen, mutta kuinka tyhjillä taskuilla voi täyttää lahjapataa? Köyhä voi silti toivottaa Hyvää Joulua kaikille.

Ehdokas yrittää vierittää eriarvoisuuden lisääntymisen kaikkien puolueiden syyksi. Perussuomalaiset eivät ole olleet mukana kansaa kurjistavassa politiikassa. Perussuomalaisten kansansuosion syynä on kyllästyminen nykyisen hallituksen aikaansaannoksiin.

Tämän päivän pieni uutinen paikallislehdessä kertoi syyn omanelämän muutokseen. Etsimme asuntoa kuntakeskuksesta, koska olemme sopineet talomme myynnistä. Elämän tilanteemme on kiertämässä täyden ympyrän. Aloitimme vaimoni kanssa yhteiselämän kuntakeskuksen pienessä vuokrayksiössä. Nyt olemme sulkemassa ympyrää. Toivottavasti emme sulkeudu enää yksiöön.

Nuorena siinä oli hyvät puolensa, yksiö oli juuri sopivan kokoinen. : )

Avainsanat: kestävyysvaje, maailmanpelastaminen, ilmastonkestävyysvaje, syyllisetkansalaisteneriarvoistumiseen, joulupadallahyvämieli, yksiössäyksinjayhdessä