Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

097 Ketunhäntä

Torstai 5.11.2015 klo 19:01 - yrjöpoeka

Entinen kansanedustaja Kettunen on huonomuistinen tänään. Viime eduskuntavaalien tappion selvittyä, hän vaati julkisesti allekirjoittaneen erottamista puolueesta. Nyt hän ei enää voi ottaa kantaa, koska hänellä ei ole asemaa piirihallituksessa. Hän vaati ja hänen käsikassaransa toteuttivat piirihallituksessa erottamisvaateen puoluehallitukselle.

Lienee syytä laittaa hänelle oikeasti ketunhäntä kainaloon. Aivan muistutukseksi siitä, mitä itse on vaatinut. Samoin se toimisi muille jäsenille varoituksena. Kukaan ei viitsinyt alun alkaen selvittää, onko piirihallituksella edes oikeutta esittää yksittäisen jäsenen erottamista. Olihan heillä lakimies valmiiksi omasta takaa. Tämä episodi kuvaa oikein hyvin, kuinka huterilla pohjilla juntta on toiminut.

Huhtikuussa (20.4.2015) julkaisi Kainuun Sanomat jutun, jossa nykyinen piirinpuheenjohtaja oli katsonut peiliin. Peilistä oli katsellut pelastaja. Pelastaja ilmoittautui piirinpuheenjohtajaksi, tarkoituksena nostaa piiri kukoistukseen. Tänään, puoli vuotta myöhemmin, peilistä ei enää katsele pelastaja. Hän itse ilmoittaa pettyneensä ja peilistä katsoo luovuttaja.

Gallupit näyttävät synkiltä ja 2017 kuntavaalit vielä synkemmiltä. Tulevaisuus ei lupaa mitään ilmaisia kunta- ja eduskuntapaikkoja. Ei edes piirin puheenjohtajalle. Viimeinen puuskahdus siitä, että piiri pitäisi liittää Pohjois-Pohjanmaahan ei ole tänään realistinen. Eduskuntavaalien jälkeen sielläkin alkanut kuohunta ja kähinä, ei kaipaa Kainuulaisia keitoksensa suurustamiseen. Kainuun peruskeitto on tehtävä aivan itse.

Kajaanin tilanne selviäisi mielestäni sillä, että nyt pikaisesti kolme puolueen jäsentä perustaisi uuden yhdistyksen Kajaaniin. Se toimisi sen jälkeen yhdistävänä tekijänä ja entisten yhdistysten puuhamiehiä ei päästettäisi riitelemään uuteen yhdistykseen. Rekisteröitymisen jälkeen homma lähtisi liikkeelle. Perussuomalaisten Kainuunpiiri tekisi päätöksen siitä, mikä yhdistys edustaa Kajaania piirissä.

Puolueentyötä haittaavat riitelijät jätettäisiin omiin poteroihinsa. Siellä voisivat vanhanjuntan jäsenet suunnitella uusia avauksia muiden päänmenoksi. Mutta nyt he saisivat turvallisesti leikkiä omassa kettutarhassa. Vuorotellen jokainen heistä saisi ketunhännän kainaloonsa.

Leikki muistuttaa vanhaa aasinhännän kiinnitystä, mutta on monimutkaisempi. Ennen ketunhännän saamista, olisi selvitettävä syyllinen, uhri ja voittaja. Tässä pelissä voittaja saa pitää hännän. Siksi voin suositella tätä vain kokeneille pelaajille.

Avainsanat: ketunhäntäkainalossa, puurunenerotettava, perussuomalaistenpiirissäpaukkuu

047 Usko ei ole luja

Keskiviikko 24.9.2014 klo 14:42 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuulainen kansanedustaja Pentti Kettunen piti tiedoitustilaisuutensa 22.9 ja sen anti oli sitä mitä odotin. Kettunen pyrkii uudistamaan valtakirjansa eduskuntaan. Sitä myöten on todettava, että mahdollinen ehdokkuuteni on nyt sitten loppuunkäsitelty. Lopullisen siunaamisen Oulun-vaalipiirin ehdokaslistasta tekee Perussuomalaisten puoluehallitus aikanaan.

Kainuun osalta tilanne näyttää todella huonolta. Vain kolme kansanedustaja ehdokasta on Kajaanin ulkopuolelta ja hekin kolmenkymmenen kilometrin etäisyydeltä Raatihuoneesta. Kaikkien puolueitten ehdokkaat kilpailevat Kajaanin toreilla hernekeiton ja makkaran avulla samoista äänestäjistä. Kajaanin eläkeläisille on koittamassa lokoisat ajat kevättalvella. Ruokaa piisaa ja hyviä lupauksia riittää. Viime vaalien aikaiset lupaukset voi ottaa nyt uusiokäyttöön, koska niitä ei ole ehditty vielä toteuttaakaan.

Ainoastaan Perussuomalaisilla oli suurista puolueista yksi ehdolla Ylä-Kainuusta, eli allekirjoittanut. Vasemmistolla ja keskustalla ei ollut ketään laittaa ehdolle. Merja Kyllösen ääniperintö jää näin käyttämättä. En oikein usko kaikkien jaksavan äänestää Kajaanin ehdokkaita. Kaikilla puolueilla on ollut samanlainen tavoite. Saada alueellisesti kattava ehdokaslista. Nyt kaikki puolueet ovat jättäneet kehyskainuun suosiolla pelkäksi reservaatiksi. Alueen äänimäärillä ei ilmeisesti ole enää vaikutusta? Alueellinen kattavuus on jäänyt pelkäksi kuriositeetiksi. Voi olla, ettei täällä suuremmin jaeta hernekeittoa?

Oma ennusteeni kevään 2015 vaaleista on Kainuun osalta aika lohduton. Keskustan kannatuksen nousu on Sipilän myötä ollut sitä luokkaa, että Sotkamon kepulaiset ovat siitä mielissään. Kokoomuksen kannatus on lähtenyt alamäkeen ja Kajaani tulee menettämään paikan. Sosiaalidemokraattien tilanne on vielä surkeampi ja ellei Piirainen saa vaalipiirin ykkösehdokkaan asemaa, paikka menee. Perussuomalaisten paikka katoaa keskustan nousun myötä ja ainoastaan yksi paikka koko vaalipiiristä on varmasti menossa jatkoon. Jatkaja on Olli Immonen. Lisäpaikkojen saanti on kovan työn takana. Siksi usko ei ole luja usean Kainuulaisen ehdokkaan läpimenolle.

On toki myönnettävä, että vaaligallupit muuttavat nopeasti muotoaan. Tämän päivän ykkönen voi huhtikuun alussa olla laskussa. Tulevien kuukausien tapahtumat vaikuttavat ennusteisiin ja lopulta vaalituloksiin. Oppositio hyötyy aina siitä, että hallitus kompuroi ja mikäli talousennusteet pysyvät yhtä synkkinä. Helppoa ei vaalivoittajilla tule olemaan.

Talous on niin kuralla, että Kreikan tie häämöttää.

Avainsanat: ketunhäntäkainalossa, alueellinenkattavuus, vaalilupauksetuusiokäyttöön, kreikantie