Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

069 EU on sittenkin ongelma?

Torstai 6.5.2010 klo 23:28 - yrjöpoeka

Uutisvirrasta löytyy jatkuvasti sellaisia signaaleja, että pikkuhiljaa muuallakin uskotaan Timo Soinin puheisiin. Perussuomalaisten puheenjohtaja on saanut kuulla olevansa vain pelkkä populisti, mitä nyt sanotaan George Friedmanin samoihin ajatuksiin? Amerikkalainen tutkija ei varmaankaan ole Soinin tilaamana asialla?

Säätila on säilynyt todella kylmänä, yöllä useita pakkas asteita. Päivisin satelee herkästi lunta, taitaa tulla kevät! Koleat kelit ovat aikaansaaneet sen, että minkäänlaista kevät tulvaa ei tule. Lumet sulavat pikkuhiljaa pois ja luvassa on tämän takia kylmä kesä. Normaali suomalainen villapaita kesä, kalastajana suosin sitä.

Kuntakeskuksessa käydessäni sain tänään paljon kannustusta, päivän paikallislehti julkaisi pikku uutisen ehdokkuudestani. Juroon kainuulaiseen tapaan sain kuulla, ”oohan jämynä sitten..”. Ihmiset ovat ajan hermolla ja Kreikka aihe oli tänään ykkönen. Eräs pariskunta naureskeli rahasta puhuttaessa, että olipa hyvä jättää oikeita Suomen markkoja talteen. Nyt niille alkaa olla jälleen kysyntää! Olisi todella hyvä palata markkaan ja katsoa, kuka ilkeää periä kahvikupillisesta kymmenen markkaa? Tai wc-maksu, yli kymmenen markkaa. Päivän aiheena itsellä oli auton kesärenkaat, kuka maksaisi kesärenkaista, 4 kpl, 2000 markkaa?

Esimerkkejä on paljon, toinen toistaan hullumpia.

Äitienpäivä lähestyy ja ravintolat ovat aloittaneet ilmoittelun siitä, kenellä on kalleimmat hinnat! Normaali ateria saadaan moninkertaisella hinnalla juhlavaksi ja äidit iloisiksi. Kerrankin kunnon sapuskaa, kyllä se on niin, että hinta takaa laadun!

Taidan viedä vaimoni ulos syömään, vien metsään, keitän nokipannukahvit ja paistamme makkaraa! Kaiken kruunaa vesisade jota on luvassa ja sen päälle savuava nuotio. Siinä silmien kirvelyn ohessa, voi sitten lausua jotakin asiaan kuuluvaa. Toivottavasti vaimo ei saa asiasta vihiä, sen pitää olla yllätys. :D

Avainsanat: georgefriedman, euonongelma, keväänedistyminen, kansanedustajaehdokkuus, suomenmarkka, äitienpäivälounas, nokipannukahvit, elähättäele

064 Koti hommia

Keskiviikko 28.4.2010 klo 22:04 - yrjöpoeka

Tänään sain pilkkeet tehtyä ja muutamia muitakin rästissä olevia kotihommia. Mukava pakkasaamu teki työskentelystä mukavaa puuhaa, muuttolinnut pitivät mekkalaa syöttöpaikalla taukomusiikiksi.

Politiikan saralla on ollut vuorossa todella hiljainen päivä, vain pari puhelua. Mukava tehdä kotitöitä aivan hiljaisuudessa ja odotella vaimon tuloa töistä. Kevät edistyy tosi hitaasti kovan pakkasen takia, hanki kesti vielä iltapäivällä kävellä. Toivottavasti loppuviikon vesisateet hieman edistävät asiaa.

Vappuna on tiedossa reissu Kajaaniin Raatihuoneentorille, siellä on joukkomme koossa ja esittäydymme toriyleisölle. Juttu asiasta tuolla PerusS osiossa.

Nyt on vuorossa paras hetki, pääsen nukkumaan vaimoni viereen.

Vielä paukahti uutisissa sellainen juttu eteen, että sitä oli suorastaan pakko alkaa kommentoida. Uudesta aselaista on väännetty kättä ja siitä on asianosainen ministeri sössöttänyt sitä ja tätä. Nyt asiantuntijan lausunto on päässyt julkisuuteen ja se kertoo millaiseen poliisivaltioon meitä ollaan viemässä. Lakia sorvatessa on kerrottu julkisuudessa täysin vääristeltyjä asioita kansalaisten perusoikeuksista. Yksi tärkeimmistä on tuo yhdistymisvapaus, johon lakiesitys suoraan puuttui. Tähän asiaan uskon monen muun asiaan enemmän perehtyneen takertuvan lähipäivinä. Olisi todella aika pohtia kuka toimii yhdessä tärkeimmistä ministerin viroista, sukupuolesta en ala tässä vaiheessa kirjoittamaan mitään. Kukkahatuista voisin jotakin sanoa…

Avainsanat: kotionparas, keväänedistyminen, mikäonihmisellehyväksi, uusiaselaki, sisäministeriholmlund, poliisivaltio, yhdistymisvapaus, kukkahattu