Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

050 Kevään tulo ja pääsiäinen

Sunnuntai 4.4.2010 klo 19:24 - yrjöpoeka

Tänään olen puuhastellut pihalla vaimoni ja poikani kanssa. Lähdin aamusella kokeilemaan kalastusta tutulle pikku järvelle ja suunnitelmana oli laittaa muutama koukku pyytämään. Kevät oli tulossa ja jäille ei päässyt pelkillä kumisaappailla. Vettä oli todella paljon lumisohjon seassa ja totesin parhaaksi lähteä kotipihalle sohjoa siirtelemään. Katolta valuneet lumivuoret on nyt siirrelty seinän viereltä hieman kauemmaksi.

Käväisimme Ilonan luona eilen ja juttua piisaa ja touhua. Pösö pelasi remontin jälkeen taas oikein hyvin ja poikani oli todella iloinen, kun sai kyytiä ”uudella” autolla. Päivä oli todella rauhallinen, vain auto liikennettä piisasi. Saimme nähdä useita riskinottoja tieliikenteessä, muutamassa tilanteessa oli kyse hyvin pienistä marginaaleista. Onneksi kukaan ei ulos mitannut kaikkea onneaan, mutta ihmetellä pitää suuria riskinottoja? Ajallisesti saatu voitto voi olla aivan mitätön ja seuraavalla huoltoasemalla on hermosavujen paikka ja taas sama uudelleen. Suurilla nopeuksilla ajettaessa ja vielä usean auton ajoneuvo jonossa, riski voi tulla myös toisten tiellä liikkujien osalle. Liikennemäärien kasvun myötä näkee, kuinka tiestö on tullut liian ahtaaksi. Erityisesti venäläisten rekkojen tekemät sumput ottavat pattiin jokaista autoilijaa. Venäläiset rekat ajavat todella tiiviinä 2 – 3 auton ryhmänä, siihen väliin ei sovi, jos meinaa ohitella. Suorat loppuvat kesken ja se tuo mukanaan osan järjettömistä ohituksista.

Huomenna on jälleen vuorossa tutustuminen maakunnan päätie verkkoon ja vesisadetta on lupailtu ajokeliksi. Kevät edistyy nyt todella suurin harppauksin, tänään lauloi peippo pihakuusikossa. Se mitä minä nyt odotan, on kunnon hankikelit! Ihmisen on mukava luistella pitkin kevät hankia aamuaikaisella. Nyt on yksi parhaista vuodenajoista käsillä, siitä pitää nauttia.

Juuri kun sain kirjoituksen valmiiksi, soi puhelin ja sain moitteita Aimo Remekseltä, että kirjoitan keskeneräisistä asioista ja tuon sellaisia nimiä esille, joita ei saisi julkisuudessa kertoa. Kyse oli kainuulaisesta maakuntavaltuutetusta Timo Krogeruksesta jota eräät Oulun piirin puuhamiehet koettavat saada perussuomalaisten ehdokkaaksi. Kainuun perussuomalaiset tuntevat kyseisen valtuutetun sen verran hyvin, että me emme halua olla sellaisen hankkeen takana. Kaiken lisäksi piirien puheenjohtajat ovat tehneet sopimuksen ja yleensä sellaisia pitäisi noudattaa. Joillakin ihmisillä on kuitenkin erilaiset näkemykset sopimuksista ja se ei anna hyvää ennustetta vaalien lopputuloksesta!

Avainsanat: keväänkiirehtiminen, riskinotottieliikenteessä, suuretajonopeudet, järjettömätohitukset, puolikuutapeipposesta