Satunnaiset kuvat

Hetki Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

043 Kevään merkit

Torstai 31.3.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Tänään sataa vettä heti aamusta alkaen. Yön ajan pysyi lämpötila plussalla. Vesisade tuo mukanaan lintujen muuton. Heti aamusta alkaen pihapuissa on käynyt sirkutus ja järripeippojen jurraus. Harakat ja varikset pitävät omaa mekkalointia, kun tappelevat parhaista pesäpuista. Paras kevään merkki oli itseni kannalta eilen, kun sain pestä auton omassa pihassani. Samalla tutkailin jo kesärenkaita, josko pian saisi ne auton alle.

Itseäni harmittaa kovasti, kun jouduin jättämään matkaluistelun kesken. Tämä talvi oli muutoinkin hieman ongelmallinen. Rata saatiin kuntoon vasta tammikuun puolella. Ensimmäiset kokeilut reitillä sain tehtyä joulupäivien aikaan. Silloin se oli vielä huonossa kunnossa. Viimeiset kolme viikkoa se on ollut samanlaisessa kunnossa.

Kunnossapito ei ole toiminut kuten viimevuonna. Työn tekijät kyllä ovat melkein samat. Huono kunto masensi useita radan käyttäjiä lopullisesti. Epätasainen pinta oli vaarallinen ja sain nähdä useita kaatumisia. Osaltaan radan kuntoon vaikuttivat vanhemmat ihmiset, miehet ja naiset, jotka polkivat aamuisin ja iltaisin märän lumen radan pintaan kiinni. Jäljet jäätyivät pintaan ja niitä ei hiottu siitä pois.

Iceman.jpg
Rata oli välillä hyvässä kunnossa. 41 käyntikertaa ja 1390 km.

Aikuiset ihmiset kokevat heillä olevan oikeuden kulkea siitä veronmaksajina. Valitettavasti he aiheuttavat lisätyötä ja radan kunto heikkenee. Kaiken lisäksi heillä on kaksi jalankulkuväylää samansuuntaisina 200 metrin etäisyydellä. Niitä pidetään erittäin hyvässä kunnossa. Tämä aika on tuonut mukanaan itsekkäät ihmiset ja siinä parasta esimerkkiä nuorille näyttävät ikäiseni ja vanhemmat ihmiset. Ei pidä ihmetellä mistä nuoret ammentavat oppinsa.

Kevään merkkeihin kuuluu myös polkupyörän esille ottaminen. Oma pyöräni on palvellut minua sisätiloissa talven ajan. Laitoin sen vastukseen talvella kiinni ja olen pitänyt tuntuman yllä polkemalla sitä aina ennen saunomista. Puolentunnin/tunnin rivakka kampeaminen antaa sellaisen hien, että on mukava mennä sen jälkeen lauteille.

Turvapaikka keskuksia on nyt päätetty sulkea. Sulkeminen aloitettiin sieltä, missä on ollut kaikkein rauhallisinta. Poliisien mukaan ja heitä kuunnellaan, pienet paikat ovat liian kaukana poliisien avusta. Poliisien keskittämisen takia, ei omaa väestöä ole pakkosiirretty poliisien naapureiksi. Ainoa syy miksi esimerkiksi naapurikunnassa Hyrynsalmella on tarvittu virkavaltaa, on omien kantasuomalaisten häiriköiden poistaminen. Hyrynsalmen vastaanottokeskusken asuintiloihin tehtiin talvella ilotulitusraketti isku. Sen selvittely on jätetty ilmeisesti herran huomaan. Koska poliisi on kaukana. Matkaa 36 kilometriä.

Surullista on se, että nämä tulijat nostivat Hyrynsalmen syntyvyyttä nopeasti. Kesäkuun lopun jälkeen syntyvyys on vanhusten käsissä. Valitettavasti hautuumaata tarvitaan paljon enemmän. Sama ongelma on omassa asuinkunnassani. Ainoa paikka missä rakennetaan ja myllätään maata on hautausmaa. Lisätilaa tarvitaan, jotta suuret ikäluokat saadaan asialliseti loppuunkäsiteltyä.

Sitä ennen vastustetaan kaikkea sellaista, joka voisi lisätä syntyvyyttä.

Sitä ennen huolehditaan omista eduista. Minulla on oikeus tehdä mitä haluan.

Murjotetaan ja kuollaan pois.

Avainsanat: keväänmerkit, muuttolinnut, itsekkäätihmiset, hyrynsalmensyntyvyys