Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

038 Kevät huumausta

Maanantai 26.5.2014 klo 13:12 - yrjöpoeka

Oikukas kevät on näyttänyt kaikki mahdolliset puolensa. Yhtenä viikkona sataa lunta ja myrskyää. Toisena viikkona paistaa sitten aurinko siihen malliin, että nahka palaa. Pääsi palamaan, kun olin liian kauan auringossa yhteen kyytiin. Mahtava lämpöaalto on tuonut kesän kotimaisemiin jo toukokuussa. Nyt tänään on arki palannut ja säätila on normaali vuodenaikaan nähden. Lämpötila on lähellä nollaa ja armoton koillistuuli puhaltelee. Tästä se kevät jatkuu.

Näiden kahden kuluneen viikon aikana olen saanut nauttia Saksassa asuvan lapsenlapseni vierailusta. Fenno-poika pellavapää on vienyt ukin ja mummon sydämen. Ensimmäinen viikko meni lunta ihmetellessä ja toinen viikko helteessä. Mukavaa on ollut ja nyt talo on hiljainen. Viimeisellä lämpöviikolla talon muuta väkeä piinasi todella ärhäkkä vatsavirus. Jostakin kumman syystä se ohitti minut. Siitä selvittiin ja tätä kirjoittaessani Fenno lienee jo Bremenissä kotonaan ja isän luona. Onneksi tekniikka on kehittynyt ja Skype on olemassa.

Eurovaalit tulivat ja menivät. Vaalien alla ja lähelle ennakkoäänestystä kentällä oli hyvä tunnelma. Tuloksesta voi nähdä ja olen jo saanut kuulla, että ihmiset kokivat tuloksen olleen jo selvillä ennen vaalipäivää. Median tekemä työ kantoi hedelmää ja väki joka olisi voinut muuttaa tuloksen jäi kotiin. Itsellä on vaikea hyväksyä minkäänlaisia selityksiä sille, ettei käynyt äänestämässä. Median etukäteen rummuttama vaalitulos olisi ollut muutettavissa kohtuullisen helposti.

Tämän tuloksen kanssa on nyt sitten elettävä ja siitä ei voi valittaa. Vain Väyrysellä on siihen yksinoikeus. Luulen kyllä vasta nyt alkavan varsinaisen vaalituloksen muiluttamisen.

Ensimmäisenä sen aloittaa kokoomuksen Stubb, joka ei todennäköisesti ehdi Brysselissä meppinä käydä. Väyrynen on jo ilmoittanut tulevansa ensikeväänä kansanedustajaehdokkaaksi. Vasemmisto käyttänee myös ensikeväänä Kyllösen vetoa ja asettaa hänet ehdokkaaksi. Pitäisi oikeastaan laatia laki siellä eurostoliitossa, että valittu meppi voi poistua tehtävistään, vain kuoleman tai todella vakavan sairauden takia.

Nyt on tehtävä vielä tarkempi analyysi eurovaaleista Kainuun osalta. Näitä tulevat tekemään kaikki tahot. Mukavaa puuhaa näin kesän alla.

Hengitystie oireista kärsiville viimeisen vuorokauden reippaat sateen ovat tuoneet helpotuksen. Siite- ja katupöly ovat saaneet nenän vuotamaan ja silmät punoittamaan.

Silti, kevät on parasta vuodenaikaa!

Avainsanat: keväthuumaus, skype, väyryselläyksinoikeus, hengitystieoireet