Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

045 Elämä on

Sunnuntai 26.2.2017 klo 14:00 - yrjöpoeka

Kokonainen viikko vierähti nopsaan, kun seurassamme oli kaksi vilkasta lastenlasta. Tyttöjen kanssa ulkoiltiin, käytiin luistelemassa ja hieman kaupoissa. Tytöt saivat touhuta mielipuuhassaan leipomisen parissa. Kipeine polvineen mummon rooli oli katsella kauempaa tyttöjen menoa. Minun roolini oli ikuistaa hyviä hetkiä ja kuunnella iloisia ääniä.

Vuorokausi on mennyt nyt aivan kahdestaan ja on se sanottava, lapset ja lasten äänet tuovat elämän taloon. Taloon jossa kaksi ikääntyvää myhkäilee keskenään. Aamulla katselin ottamiani kuvia ja kiitin hiljaisessa mielessä elämää lastenlapsista. Välillä on ikävä, mutta tämä nykytekniikka onneksi tuo äänet ja kuvan reaaliajassa näkyville. Seuraava tapaaminen on jo lukkoon lyöty ja huhtikuussa on käytävä junaradan päässä.

Aamun hätkähdyttävin uutinen oli Terhi Kiemungin erottamisuutinen perussuomalaisesta puolueesta. On sitä usea odottanut, mutta puoluehallituksessa on ollut sellaiset suojelijat, ettei siitä ole tullut valmista. Olisiko nyt ollut erilainen kokoonpano ja se on käytetty hyväksi. Erottaminen on valitettavasti jo myöhästynyt liike. Näitä erottamisia eivät ole jaksaneet odottaa enää kauempaa ne lukuisat aktiivit, jotka vaihtavat nyt puoluetta. Puoluehallitus saa nyt sitä mitä on tilannut. Joukkopaon.

Uuninpankkopoikana tunnettu Sakari Timonen kirjoitti blogissaan hyvin KELAn ongelmista. Vaimoni on juuri nyt KELAn ongelmien uhri. Vaimoni toimitti viikkoja sitten ison paperinivaskan toimistoon käsittelyä varten. Käsittelyä ei näillä näkymin kukaan ehdi aloittaa, vaan vaimoni yksityisyrittäjänä ehtii kahden kuukauden sairasloman päättää ja aloittaa työskentelyn.

Olen samaa mieltä kuin Timonen. Aikaa on ollut, vaikka lampaat söisi. Mutta eipä se ole auttanut, suma seisoo ja tavalliset ihmiset kärsivät sen nahoissaan. Ei paljoa lohduta johtajan vakuuttelut, että töitä tehdään niska limassa. Niska olisi pitänyt laittaa limoittumaan jo aikaa sitten. Nälkiintynyttä ei johtajan vakuuttelut auta. Allekirjoitan tuon Timosen pelon siitä, että jossakin vaiheessa jollakin keittää yli. Syyllisiä ei silloin ilmaannu. Viisaat päät aloittavat puhumisen mielenterveyden ongelmista ja poliisien resurssien riittämättömyydestä. Näin se aina menee.

Tuleva viikko on kiireinen. Olen siihen itse syyllinen, koska en osaa sanoa kaikeen ei. Mutta se ei haittaa, koska kaikki eteen tuleva on mielenkiintoista. Samankaltainen oli myös mennyt viikko.

Elämä on, kaunis ja rikas!

Avainsanat: elämällekiitos, skypepuhelut, terhikiemunki, uuninpankkopoika

010 Vainotut

Keskiviikko 11.1.2017 klo 17:49 - yrjöpoeka

Pitkin talvea olemme saaneet kuunnella ja lukea muutamien politiikkoina itseään pitävien vuodatuksia heihin kohdistuvasta vainosta. Eduskunta avustajana toimiva Kiemunki pyrkii tosissaan Tampereen päättäjäksi. Some-viestien mukaan hän oikein ilakoi hänelle langetettua tuomiota. Viestiensä mukaan kaikki eivät pysty samaan ja erityisesti piikkiä riittää vasemmiston suuntaan.

Hakkarainen istuvana kansanedustaja on tietysti aivan osaamaton ja lukutaidoton. Näin hänen lainopillinen avustajansa ilmaisi asian käräjäoikeudelle muutama päivä sitten. Olen aina tiennyt sen, ettei kansanedustajaksi ryhtyvältä vaadita paljoa, mutta nyt tiedämme sen, ettei laintuntemusta tarvita ollenkaan. Perustuslaista ei tarvitse välittää, sen pitää turvata vain heidän omaa hyvinvointiaan.

Täällä syrjäseuduilla ovat isämme ja äitimme osanneet aina opettaa oikean ja väärän ymmärtämisen. Kansakoulussa iskostettiin mieliimme se, että esivallan antamia lakeja ja asetuksia on kuuliaisesti noudatettava. Nuorempaa sukupolvea tämä ei näytä enää koskettavan. Asianajajat julkisesti puolustavat asiakkaitaan sillä, etteivät nämä tiedä sellaisen lain olemassaolosta. Kuten syyttäjä on todennut, se ei ole millään puolustettavissa. Etenkään kansanedustajien kohdalla. Toivottavasti syyte pitää ja tuomio tulee.

Samasta puolueesta on tänään istunut Oulun käräjillä surullisen hahmon ritari Tynkkynen. Hänen ensimmäinen vaatimuksensa oli käräjäoikeudelle se, että istunto on julkinen ja sitä saa videoida. Samoin kuin Kiemunki, Tynkkynen lähtee vaaleihin tuoreella videolla ja tuomiolla. Aina löytyy niitä reppanoiden tukijoita, joille ei ole olemassa Suomen lakia. He ovat mielestään aina oikeassa ja muut vainoavat heitä mielipiteidensä takia.

Siinä nämä perussuomalaisen puolueen toivot ovat aivan oikeassa. Heidän mielipiteidensä ja käytöksensä ovat niin vääristyneitä, että juuri heidänlaistensa takia minun oli luovuttava puolueen jäsenyydestä. Oikeuslaitos on samaa mieltä, että heidän mielipiteensä eivät kaikilta osin täytä lain vaatimuksia. En mitenkään enää voinut kenellekään puolustella puolueeseen pesiytyneitä rikollisia. He eivät kunnioita Suomen lakeja, silloin kun ne kohdistuvat heihin itseensä. Juuri niitä he ovat. Rikollisia.

Olen vakaasti sitä mieltä ja myös oikeuslaitos on ollut asiassa samaa mieltä. Koko viimevuoden jouduin todella häpeämään puoluettani. Uskoin ja toivoin muutosta. Odotin puoluejohdolta tiukkoja otteita rikoksista tuomittujen erottamiseksi puolueesta. Sitä ei valitettavasti tullut ja sen myötä minun vaihtoehtoni loppuivat.

Seuratessani tänään Oulun käräjien uutisointia minulle väkisin tulee mieleen se, kuinka paljon tekemääni työtä on valunut hukkaan. Tässä en ole yksin, puolueesta valuu nyt ulos se väki, joille isänmaan lait ovat todellisia. Ne lait pätevät myös kaikkiin perussuomalaisiin. Tänään oikeudessa nähtiin se näytelmä, jossa itkun avulla yritettiin vaikuttaa tuomareihin. Onneksi oikeuslaitos on sen verran nähnyt näyttelijöitä, että se takuuvarmasti osaa antaa oikeudenmukaisen tuomion.

Kunnallisvaalit ovat ovella. Niissä tuomion antaa sitten kansa. Se on aina ollut oikeudenmukainen. Ja siitä ei ole valitusoikeutta. Siinä ei itku auta.

Avainsanat: terhikiemunki, teuvohakkarainen, sebastiantynkkynen, suomenperustuslaki, kansantuomio

170 Päivän kuulumisia

Perjantai 2.12.2016 klo 18:46 - yrjöpoeka

Olen odotellut kansanedustaja Lea Mäkipään ilmoitusta liittyen hänen avustajaansa Terhi Kiemunkiin. Todennäköistä on kyllä, että ilmoitusta ei tule. Jos Kiemunki on paatunut ja välinpitämätön tuomiostaan, niin samaa voi sanoa myös kansanedustajasta. Äkkinäisempi olisi työntänyt tuollaisen mesojan kauemmaksi, mutta ei tämä. Ei pata kattilaa soimaa.

Viikon verran on huudettu kansantuomiota pääministeri Sipilälle, vaikka mitään syytettä ja tuomiota ei ole. Toisena ääripäänä on tämä tuomion saanut Kiemunki. Ei kansaa kiinnosta, vaikka selkeästi on tuomio tullut. Näyttää ja kuulostaa siltä, että tuomittu aloittaa uhriutumisen. Kanattajineen hän olettaa olevansa kaiken yläpuolella ja saavansa jatkaa mekkalointiaan. Varmaan näin tekeekin, koska ei ymmärrä lopettaa. Kokee ilmeisesti uhriutumisen antavan hänelle kansantuen. Jäänee nähtäväksi. Takiaispuolueesta on vaikea nousta kansanedustajaksi.

Vietin aamupäivän kylällä ja sain useita tiedusteluja tuleviin kuntavaaleihin liittyen. Jokainen haluaisi tietää, miten ehdokasasettelu on edennyt. Aika moni taisi kysyessään jo tietää homman olevan puissa. Olen itse tällä kertaa seuraajana ja kuuntelen, kuinka nykyinen johto aikoo toimia. Sanoin tänäänkin, ettei omalla ilmoituksella ole vielä kiirettä. Kerron oman ratkaisuni, kun aika on.

Usea nosti keskusteluissa esille heti Säynäjäsuon tilanteen. Halusivat kuulla, aikooko Suomussalmen kunta tehdä asialle jotakin. Kerroin sen minkä tiesin, että virkajohto aikoo lähestyä Metsähallitusta asiasta ja pyytää neuvonpitoa. Luottamusorganisaatio ei voi asialle juurikaan mitään, ellei tule painetta muualta. Toisinsanoen kuntalaisilta. Usea pelkäsi sitä, että koska talvi on tullut, niin hakkuut alkavat hyvinkin nopeasti. Pelkona oli, että ihmiset heräävät vasta sitten kun alue on jo hakattu. Toivottavasti näin ei pääse käymään.

Eniten kyläläisiä puhuttaa liikeiden autioituminen. Kylätaajaman keskellä on jatkuvasti lisää tyhjää liiketilaa. Usea liike on lopettanut aivan viimeaikoina, aika moni kaipaili erityisesti kirjakauppaa takaisin. On todennäköistä ettei sitä aivan heti taida tulla, mutta voisi olettaa jonkin kauppaketjun lisäävän tuotevalikoimiinsa kirjoja ja paperitavaraa. Tätä keskustelua kuuntelin erityisesti paikallislehden jouluglögi tilaisuudessa.

Maailmanmeno on kummallista. Kun pienemmällä paikkakunnalla kauppa lopettaa, se pakottaa asiakkaat ajamaan satakilometriä kauemmas hakemaan tarvitsemansa. Jotenkin tuntuu siltä, että kaupat tekevät tätä tietoisesti. Kaupat haluavat vähentää kiinteistökustannuksia ja keskittävät palvelut yhteen paikkaan maakuntakeskukseen. Asiakas on se joka aina kaikesta maksaa. Mielestäni kyse kaikisssa lakkauttamisissa ei ole kannattavuudessa itsessään, vaan kauppiaiden voiton maksimoimisessa.

Pian ollaan samassa tilanteessa kuin 100-vuotta sitten. Käydään maakuntakeskuksessa markkinoilla ostamassa rukkaset ja muut tarveaineet ja pari suolasäkkiä. Näin se kehitys kehittyy. Olemme oravanpyörässä.

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, kuntavaalienehdokasasettelu, kajaanintalvimarkkinat

158 Jytkyjä riittää

Maanantai 21.11.2016 klo 11:48 - yrjöpoeka

Perussuomalainen puolue tunnetaan jytkyistään. Nyt näyttää todella siltä, että puolueemme on sitä täynnä. Uutisviikonloppu kertoo sen selkeästi. Perussuomalaiset nuoret pitivät oman kokouksensa ja valitsivat uuden puheenjohtajan. Tämä sinänsä on oikein hyvä asia. Nuorilla on oltava nuori puheenjohtaja. Valitettavasti näyttävät aivan täysiaikaisilta uroilta. Kenties mallia on otettu viimetalven nuorista maahantulijoista. Niiden ikää oli vaikea määritellä. Parta kasvaa molemmilla nuorisoryhmillä.

Nuoret uhosivat kokouksensa päätteeksi, että nyt voitetaan kevään kunnallisvaalit. Ajatus hyvä, mutta ne jytkyt! Syrjäytetty edellinen puheenjohtaja on haastettu oikeuden kuultavaksi. Sama odottaa Tamperelaista Kiemunkia. Kansanedustaja Hakkarainen on saman tilanteen edessä. Kyllä tässä on sellaiset jytkyn ainekset, ettei paremmasta väliä. Nuoret eivät siis ota näitä jytkyjä vakavasti. Vakavasti ei ota myöskään puoluesihteeri. Hänen arvionsa on, etteivät nämä jytkyt horjuta äänestäjien luottamusta.

Olen ehkä huono ennustaja, mutta minä mielestäni omaan todellisuuden tajun. Minun varovainen arvioni on, puolue menettää kunnallisvaaleissa yli puolet viimejytkyn tuloksesta. Me voitimme edellisissä oikeissa jytkyissä kannattajia sosiaalidemokraateilta ja keskustalta. Myös kokoomus oli menettäjä joillakin paikoin. Nyt parin vuoden aikana nämä kannattajat ovat nähneet, millaiseksi jytkytykseksi meno on muuttunut. Nämä kannattajat eivät palaa enää. Uusia on nykymenolla vaikea voittaa puolellemme.

Kulunut vuosi on ollut näiden jytkyjen takia kammottava. Millä ja miten voin perustella näkyvien edustajiemme käyttäytymisen? En voi puolustella mitenkään. En edes halua, koska minua hävettää tämä meno. Minulta odotetaan itseltäni vastauksia siihen aionko olla mukana seuraavissa kuntavaaleissa. En ole pystynyt siihen vastaamaan. Tulen ratkaisuni kertomaan ensivuoden puolella.

Puolueemme peruspilarina olemme pitäneet sitä, että olemme kristillissosiaalinen puolue. Näitä jytkyjä seuratessa en voi välttyä ajatukselta, että jytkyjen aiheuttajat ovat aivan väärässä puolueessa. Julkisuudessa on monia muita puoluettamme edustavia, joilla on aivan sama ongelma. Joko he ovat väärässä puolueessa, tai sitten he eivät ole sisäistäneet/lukeneet puolueemme peruslinjauksia.

Savon Sanomat haastatteli eduskuntaryhmämme puheenjohtajaa Sampo Terhoa. Hänen kristillissosiaalinen näkemyksensä oli, että Suomen pitää lopettaa kehitysapu kokonaan. En ole hyväksynyt edellistäkään leikkausta kehitysavusta ja pidän tätä lausumaa todellisena pohjanoteerauksena. Puheet siitä, ettemme olisi mukana kansainvälisessä verkostossa auttamassa heikoimpia, ovat mielestäni poskettomia. Eivät kristillisiä.

Jotta jytkytys ei vielä tähän päättyisi, meille on kerrotu mitä muut ovat puuhanneet. Ministeri Mattila on uutisten mukaan harjoitellut ja kokeillut, miltä viina maistuu kun valtio maksaa kulut. Vastuullisena ministerinä hän nyt tietää, että se minkä taakseen jätti, tulla tupsahtaa jytkynä takaisin.

Väinö Linna totesi kirjassaan näi: On ne aika velikultia.

Miten sitten meillä: Nyt jytkytetään!

Avainsanat: nytjytkytetään, tynkkynen, kiemunki, sampoterho, kehitysapuleikkaukset, tanssikomattilapöydillä

127 Media narsistien ja hölmöjen liekanarussa

Maanantai 10.10.2016 klo 19:35

Sosiaalinen media on tuottanut Suomeen valtavan määrän omasta navastaan riehaantuneita narsisteja. Jokainen huutamaan kykenevä haluaa näyttää, millaisia möläytyksiä he kykenevät tuottamaan. Tästä on erinomaisena esimerkkinä Lea Mäkipään eduskunta avustaja. Saadessaan jatkaa eduskunnan palkkalistoilla, kansliatoimikunta samalla ilmoittaa sen, mikä riittää kanasanedustajan avustajan tasoksi. Minun mielestäni tämä kertoo jotakin myös kansanedustajan omasta tasovaatimuksesta-

Koska hölmöily on tarttuvaa, tämä avustaja kutsuttiin somistamaan Enbuske, Veitola & Salminen talk-ohjelmaan. Sivistynyt ihminen olisi luullut, että eihän noin järjettömiä laukovaa tarvitse kuulla enempää. Mitä vielä. Suomessa on vallalla sellainen oletus, että sanavapaus ja tiedoittamisen tärkeys vaatii kaikkien hölmöjen esilletuomista parhaaseen katseluaikaan. Kaikkien pellehermannien marssiminen kaduilla on esitettävä ja heitä on haastateltava. Näin myös tämän avustajan kohdalla.

Parhaaseen katseluaikaan saatu näkyvyys on valttia tulevissa kunnallisvaaleissa. Vaalien alla on aina pidetty ehdokkaita vaalikaranteenissa. Nyt media hakee esille niitä, jotka uskaltavat esittää kaikkein hölmöimpiä väitteitä. Tämän avustajan kohdalla media suorastaan polvistuu, koska hän on saanut syytteen ja vieläpä omasta rikosilmoituksestaan koskien itseään. Tämän hullummaksi ei enää voi mennä. Toisaalta kyllä aina joku panee paremmaksi.

En tiedä, mitä vaikutuksia kansalaisiin tällä median käyttäytymisellä tulevaisuudessa on? Tyhmistääkö se suomalaiset samalle tasolle, kuin valtameren takaisen presidentin vaalien lokakampanja tekee jenkeille? Minun mielestäni media on menossa kohti jenkkien lokajärjestelmää. Julkisuudessa esitellään vain suurimmat pellet ja he saavat kannattajia, koska järkeviä ihmisiä ei pidetä esillä. Järkeviä ihmisiä pidetään harmaina ja tylsinä.

Trumpismi on päivän sana. Tämä median osaaja käyttää mediaa härskisti hyväkseen ja sitä samaa olemme saamassa nyt myös meille. Mitä hölmömpiä väitteitä, sitä enemmän media sitä kommentoi. Media on trumpismin pauloissa. Nyt ei riitä enää populismi, mistä perussuomalaiset tunnetaan. Lieneekö puolueen johto saanut vaikutteita juuri tästä Trumpin suosiosta? Siksikö näitä älyttömyyksien esittäjiä pidetään puolueessa? Tästä syystäkö lepakoitten räjähtely on nostettu esille?

Hullu, hullumpi, vai trumpismin vallassa oleva perussuomalainen? Tämäkö on ajan kuva?

Voihan lepakko!

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, trump, räjähtelevätlepakot

044 Migreeni

Maanantai 4.4.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Migreeni yllätti minut eilen kesken esiintymisen kokouksessa. Kipu oli sanoinkuvaamaton ja se löi päälle pyytämättä ja yllättäen. Kuten aikoinaan Jäätteenmäen faksi. Jouduin keskeyttämään puhumisen siihen paikkaan. Yritin istua silmät kiinni, mutta siitä ei tullut mitään. Pahoinvointi aallot löivät ylitse ja vetäydyin sivuhuoneeseen lattialle makaamaan. Kipulääkityksellä sain pahimman tuskan taivutettua.

Onneksi kokouspaikalla oli sellaista väkeä, jotka läksivät samaan suuntaan ajamaan. Sain kuskin kotimatkalle, se oli todella tarpeen. Ilta meni horteessa ja jouduin menemään aikaisin sänkyyn. Yön jälkeen pääni on kuin tukossa ja otsan alla outo tunne. Nuorempana migreeni tyyppinen kipu tuli aina keväisin valon lisääntyessä. Ne kivut palasivat heti illalla mieleeni, kun makasin tuskissani lattialla. Tätä kipua en toivo kenellekään ja toivottavasti tämä ei heti toistu.

Migreeniä ei helpota, kun luen uutisointia Terhi Kiemusesta. Uutisointi kertoo kuinka piirihallitus oli joutunut käymään pitkän kokouksen. Lopulta kokous tiukan äänestyksen 14 – 11 jälkeen erotti Kiemungin piirihallituksen varapuheenjohtajan paikalta. Tulos osoitti, että Kiemungille löytyy ymmärtäjiä omien joukosta. Tämä tapaus on osoittanut ainakin omien iäkkäämpien äänestäjieni joukossa sen, että puolue menettää vankimmat tukijansa. Samoin minä äänestäjäni. Oletuksella, että jatkaisin politiikassa.

Toivoisin puolueelta nyt jämäkkää otetta asiassa. Mikäli puolue hyväksyy jäsenikseen tällaiset henkilöt, voimme olla varmoja siirtymisestämme takiaispuolueeksi. Jatkossa perussuomalaisten äänestäjäjoukoksi valikoituu Rajat kiinni porukkaa ja MV-lehden lukijakuntaa. Kaiken lisäksi heidän äänestyskäyttäytymisensä on ailahtelevaa. Puolue voi joutua lopulta RKPn kanssa saman kokoluokan takiaiseksi. Silloin voi joutua todella pohtimaan, mihin se kansa hävisi.

Jostakin kumman syystä viimeaikoina on tullut tavaksi kertoa kansan olevan oman mielipiteensä takana. Tähän huumaan kuuluu, että sen tunteen jokainen rakentaa itse. Erityisen vahvasti kansa nousee mielipiteeseen, kun muutama muu on suhtautunut aiheeseen myötämielisesti. Tämä koskettaa erityisesti juuri edellämainittuja ryhmiä. Valitettavasti sama tauti on tarttumassa muihinkin ryhmiin, kuin aasialainen influenssa.

Näillä eväillä viikko nyt alkaa. Kirjoittamiseni ei kerro mitään kansan äänestä. Ajatukset ja mietteet ovat omiani.

Voivat aiheuttaa joillekin tahoille migreeniä.

Avainsanat: migreeni, terhikiemunki, takiaispuolue

037 Ullivesi nousee rannoille

Maanantai 21.3.2016 klo 9:32 - yrjöpoeka

Kevät tuo valon mukana näkyviimme kaiken mahdollisen, minkä ihmiset ovat talven aikana kylväneet ympärillemme. Valo vaikuttaa meihin siten, että haluamme puhdistaa ympäristömme. Kevät kasvattaa myös autokuumetta. Kodinkunnostajat ryhtyvät kiertelemään kauppoja uudistaminen mielessään. Kevät on useimmiten ihmisille hyväksi. Mutta on poikkeuksiakin.

Yksi poikkeus oksenti sisuksistaan julkisuuteen sellaista sontaa, että ainakin minä tunsin kuvotusta. Pääsiäinen alla liikkuvat iloiset lapset virpomisineen iloisina ja punaposkisina. Ihmiset valmistautuvat ostamalla karkkeja ja pääsiäismunia. Lasten iloisuus tuo ihmisille hymyn kasvoille. Viikonlopun aikana koko maassa oli todella hyvä keväinen säätila. Olisin uskonut sen tuovan mukanaa hyvän mielen kaikille aikuisille.

Perussuomalaisten edustaja Pirkanmaalta näki kaiken toisin. Hänen mielensä mustasi ulkona näkyneet lapset. Tämän oksentajan ulostulo ei ole ensimmäinen kerta. Aihe on sitten toistuvasti sama. Ulkomaalaisten kammo. Nyt hän oli nähnyt lasten joukossa ulkomaalaisen näköisen huiviinpukeutuneen. Hänen mielestään se ei ole sopivaa. Päivän aikana hän viesteissään toi esille harminsa, ettei hänellä ollut kotona kondomeja jaettavaksi ulkomkaalaisen näköisille lapsille.

Minulle ei oikein aukene, mitä kondomeilla on tekemistä lasten virpomisen kanssa? Mutta se kyllä aukenee, että tämän ihmisen sisimmässä ei kaikki ole kunnossa. Olen lapsuudesta asti kuullut yhden sanonnan, joka sopii tähän oikein hyvin. Sanonta kuuluu: Kun ullivesi (tulvavesi) nousee rannoille alkavat hullut huutaa. Täällä tiedettiin hyvin, että valon lisääntyminen voi tuoda joillekin ongelmia. Yleensä näitä valosta hullantuneita hoidettiin ja hoidetaan suljetuissa laitoksissa.

Pirkanmaalla kaikki on toisin. Tämä henkilö saa kulkea vapaasti eduskunnan käytävillä, koska toimii kansanedustajan avustajana. Surullista on se, ettei tämä oksennus ollut hänen ensimmäisensä ja jokainen ulostulo tuosta samasta aiheesta kalvaa puolueen julkikuvaa. Viimeistään nyt on aika miettiä puolueen johdossa, mikä on sopivaa. Odotan myös sitä, että puolueen jäsenyys irtisanotaan.

Mikäli nyt ei lähdetä siivoamaan omaa pesää, jäljelle puolueeseen jää lopulta pelkkiä oksentajia. Puolue on helposti heittänyt joukostaa ulos väkeä, pelkillä toisen käden ilmoituksilla. Olli Immosen ”harjaamisesta” lähtien olen odotellut ryhtiliikettä. Sitä ei valitettavasti ole tullut. Ensimmäisten kommenttien jälkeen en usko muutosta tulevan tähänkään oksennukseen. Olen todella surullinen puolueen tilasta.

Perussuomalainen puolue ei voi kestää näitä tölväisyjä muita puolueita paremmin. Kannatusmittaukset kertovat sen erittäin hyvin. Jossakin vaiheessa joudun itsekin pohtimaan suhdettani puolueeseen. Kaikki tekemäni työ puolueen eteen on nostanut esille surkuhupaisia tolvanoita. Nämä kaatavat jokainen päivä paskaa niskaamme puolueessa.

Kevät on siivouksen aikaa. Puoluehallitus voi aloittaa siivouksen tästä kondomin jakelijasta.

Olisipa aikoinaan käytetty kondomia.

Avainsanat: terhikiemunki, kondomejamuslimeille, harjaaminen