Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

187 Päivä pitäjällä

Perjantai 6.11.2009 klo 21:48 - yrjöpoeka

Tänään meni päivä Ämmänsaaressa ja aika kului oikein hyvin. Ensimmäinen tunti kului Alvarin aamussa keskustellen viikon aiheista. Olen kulkenut mukana kansalaisopiston vetämässä keskustelu ryhmässä, sen alusta asti. Jokaisella ryhmäläisellä on maailman menosta omat ajatukset ja on erityisen mukava keskustella asioista, ilman pelkoa, että joutuisi toisten nolaamaksi, tai sitten muut jyräisivät sinun mielipiteesi. Ydin ryhmä, 9-10 henkeä on säilynyt samana. Aiheina voi olla kulloisenkin aamun vetäjän mukaan maailmanlaajuinen kysymys tai aihe, tai sitten hyvin lähellä oleva asia. Kyseessä ei ole väittely tilaisuus, tilaisuudessa on mukava kiihkottomasti olla eri mieltä vaikka kaikkien muiden kanssa. Itselläni on matkaa kyläkeskukseen vajaa kuusikymmentä kilometriä, mutta olen innolla lähtenyt tilaisuuteen aina, kun olen pystynyt. Kreikan antiikin ajoilta on tapa peräisin, mutta se on hyvä, keskustella, väitellä ja hyväksyä toisten mielipiteet.

Iltapäivän puolella olin vielä mukana yhdessä tapaamisessa, jossa pohdittiin osaltaan Ylä-Kainuun tulevaisuutta. Asiaan palattaneen hyvinkin pian julkisuudessa ja viimeistään tämän kuun 25 päivän jälkeen. Suomussalmen terveyskeskuksen vuodeosastojen laajentaminen ja koko terveyskeskuksen remontoiminen koskettaa koko Ylä-Kainuuta ja sen tulevaisuutta.

Eilisen Ylä-Kainuu lehden julkaisema juttu uudesta yhdistyksestä toi päivän aikana paljon positiivista palautetta. Usea puheillani käynyt oli odotellut jo jotakin tapahtuvaksi ja oli erityisen hyvillään uudesta yhdistyksestä. Toivottavasti itse voin vastata siihen minulle asetettuun haasteeseen.

Suomi Expressin juttu televisiossa, oli ehdottomasti yksi päivän puheen aiheista. Kannattaa katsoa tuosta linkistä itse juttu ja arvioida, ovatko kaikki johtajat hyvässä hapessa. Lähetyksessä on juttuja huonosta hapesta muualtakin Suomesta, mutta tarkoitan tuota juttua Suomussalmelta. Yksi ainoa totuus voi johtaa todella huonoon happeen, tai kuten ”kola-olli” aikoinaan sanoi, liian hapokasta!

Avainsanat: alvari, ryhmä, kiihkottomasti, yläkainuu, suomiexpress, kolaolli, hapokasta