Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

172 Mahdollista vain Suomessa

Maanantai 20.8.2018 klo 12:53 - yrjöpoeka

Suomessa on mahdollista kokoontua yhdenvertaisissa puvuissa ja nostaa kätensä natsilipun alla Sieg Heil tervehdykseen. Nämä höyrähtäneet palvovat Hitlerin luomaa natsiaatetta ja rotuoppia. Minä olen kummastellut sitä, mikseivät nämä opetuslapset käy pyhiinvaellusmatkoilla esimerkiksi Berliinissä. Siellä on suuria muistomerkkejä rotuopin uhreille ja ne olisivat loistava paikka kohottaa kätensä uhmakkaaseen tervehdykseen.

Suomessa poliisi turvaa tämän uhmakkaan terveisten tekijöitä mittavalla voimaryhmällä ja turvaa heidän sananvapautensa huutaa Sieg Heil. Berliinissä kolahtaisi poliisimaijan ovi ja seuraavaksi kalterit rämähtäisivät kiinni vankilan ovella. Siellä ei ymmärretä tämänkaltaista sanavapautta. Saksassa on myös omia natsiporukoita, mutta he tietävät Saksan poliisin olevan aika huumorintajutonta joukkoa. Lasikuituinen joukkojenhallinta työväline paukkuu erittäin herkästi pitkin käsivarsia. Vaikea siinä on nostella kännyjään.

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat kunnostautuneet olemalla mukana näissä rotuhygienian joukoissa. Medialle he kertovat olevansa aivan tietämättömiä järjestäjistä. Kike Elomaa oli nähnyt natsien ilmoituksen lehdistä ja sen innoittamana halunnut osallistua Turun puukotuksen uhrien muistopäivään natsien joukoissa. Ilmoituksessa oli myös nimiä, kuten Terhi Kiemunki. Elomaa ei ilmeisesti tuntenut tätä eduskunnan käytävillä näkemäänsä henkilöä. Persut harjasivat Kiemungin puhtaaksi ja hänestä on tullut kukkaistyttö. Hän ojentaa kukkia käsivarsi suorana ja kämmenselkä ylöspäin. Olen jo tottunut siihen, että suurin osa perussuomalaisten kansanedustajista on luku- ja kirjoitustaidottomia, joten Elomaa sopii hyvin tämän joukon jatkoksi.

Olen usein kritisoinut poliisiylijohtoa näiden pelleporukoiden hyysäämisestä. Tämä Turun tilaisuus on jälleen näyttö siitä, millainen henki poliisilaitoksessa vallitsee. Tässäkin Turun tilaisuudessa poliisi pysäytti vastamielenosoittajien linja-autoja Tampereen ja Helsingin suunnasta. Poliisi piti heitä potentiaalisena uhkana yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Natsien joukoissa kaikki osallistuja olivat poliisin mielestä kunnon kansalaisia. Vaikkakin heitä on osa saanut tuomion vakavista väkivallanteoista ja kuolemantuottamuksista julkisissa tapahtumissa.

Natsipelle porukat tietävät tämän ja he mielellään esiintyvät yhteiskuvissa poliisien kenttäjohdon kanssa. Kävivarsi ojossa kukkia tuoden. Tästä kaveeramisesta on tullut nyt tavallista arkea ja kukaan ei pidä sitä enään minään. Samaan aikaan poliisi pamputtaa hyvin herkästi erimieltä olevia joukkioita. Suomi ei enää ole tasapuolinen kaikille kansalaisille ja median välityksellä tämä kuva on tullut selväksi. Tämän kuvan mukana kansalaiset olettavat tämän kaveeramisen olevan aivan normaalia. Arkinen kuva kertoo myös, että jos olet eri mieltä ja sanot sen, natsien kaveri poliisi tulee ja pamputtaa.

Tämä on surullinen ajankuva. Suomi100-vuotta on takana. Poliisi on tänään turvaamassa natsien oikeuden tuulettaa kainaloitaan.

Avainsanat: rotuoppi, siegheil, turunpuukotustenmuistopäivä, kikeelomaa, lukujakirjoitustaidottomatkansanedustajat

091 Ukkosen jytinää ja löysiä puheita

Keskiviikko 27.7.2016 klo 14:43 - yrjöpoeka

Parasta aikaa käy taivaankannella melkoinen jytinä. Välillä purskauttaa vettä aivan savista kaatamalla. Olin autoilemassa ja eräässä kohdassa valtatie-5:llä alkoi todella raju sade. Hetken päästä salamat leiskuivat ja raju tuuli kieputti puita. Kohdalla oli vesistö ja sieltä tuleva tuuli oli todella raju. Tiellä pysyttiin ja jokainen näkyvissä oleva autoilija osasi ottaa liikennesään huomioon.

Katsoin eilen TV-ohjelman Metsien kätkemät, jossa juontajat liikkuivat Suomussalmen alueella. Odotin siltä aivan liikaa, ohjelmanpätkä oli todella surkea. Erityisesti lopussa olleet kuvat Julmalta Ölkyltä olivat todella surkeat. Kaikenlisäksi puheet ja tarinat alueelta eivät olleet tästä maailmasta. Shamanismia leikkivä takkutukka höpisi aivan pehmeitä. Alle kaiken arvostelun meni tämä.

Seuraan aktiivisesti Uuninpankkopojan kirjoituksia ja tänään hän kirjoitti taas hieman perussuomalaisista. Mikä ei ollut yllätys. Nyt kohteena oli Ritva ”Kike” Elomaa ja Teuvo Hakkarainen, molemmat kansanedustajia. Minua kiinnosti erityisesti Elomaan jutut. Luotan Timosen teksteihin. Lakimiehenä hän tekee todella tarkkaa ja totuudenmukaista tekstiä. Kärkevä hän kyllä on, mutta se sallittakoon.

Elomaa oli lausunut sellaisen pointin, jota minä en purematta niele. Hänen mukaansa ei ole sallittavaa, että puolueen kansanedustajia arvostellaan. Minä olen arvostellut ja tulen sitä jatkamaan. Elomaan kirjoittelun jälkeen tiedän, että saan puhdasotsaisilta moraalinvartijoilta palautetta ja uhkailua erottamisella. Se minulle sopii, vastailen mielelläni puoluehallitukselle miksi kirjoitan arvostelua omista.

Vielä löysempää kesäpuhetta löysin Uuden Suomen blogisivustolta. Petri Mäkelä, Lappeenrantalainen varavaltuutettu haluaa aseistaa suomalaiset tuntematonta uhkaa vastaan. Tarkoittaa tietenkin turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Omista varavaltuutetun maailmoista hän löytää kaikenlaisia syitä, miksi viranomaisten pitäisi nopsasti antaa kaikille halukkaille kättä pitempää.

Pääpointtina hän pitää turvallisuusvajetta. Hän oli huomannut, että katupartiot ovat aikansa eläneet, eikä niitä tarvita enää. Tästä syystä turvattomuus on oleellisesti hänen arvionsa mukaan lisääntymässä. Toisaalta hän perustelee aseistautumista sillä, että katupartiot olivat niin epämääräisiä. Loistavia perusteluja samanmielisille vouhkaajille.

Normaali suomalainen ja myös perussuomalainen, ei näe mitään turvallisuusvajetta. Ainoastaan ne näkevät, joilla ei ole enää muuta mielessä. Poliiseja on minun mielestäni riittävästi siellä, missä väestömme pääosa asuu. Syrjäseutuja on turha nostaa esille, koska täällä on todella turvallista. Se on kummallista, että kaupunkilaiset ja niiden varavaltuutetut, tässä kohden nostavat syrjäseutujen kohtalon keppihevosekseen?

Kesä on kummallista aikaa. Ukkosen ja sateen seassa kirjoitellaan mitä sattuu. Monen mielestä tämäkin kuuluu siihen kategoriaan. Olkoon niin.

Ukkonen paukkuu nyt todella ja aurinko paistaa. Taitaa tulla kesä.

Avainsanat: metsienkätkemät, kikeelomaa, uudensuomenpuheenvuoro