Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

207 Tyhmyys on pysyvää

Perjantai 5.10.2018 klo 20:10 - yrjöpoeka

Hallitus on nyt todella eksyksissä, kun se on antautunut Suomen Yrittäjien lobbaukselle. Kokoomus on tässä ollut se moottori ja tämä hallitus ei oikeasti nyt ole enää elävässä elämässä. Torailu ja tappelu kikyn niellyttä ay-liikettä vastaan saa nyt sinetin. Sivusta seurattuna ei voi kuin ihmetellä, miksi hallitus jääräpäisesti ajaa irtisanomisen helpottamista. Etenkään siitä syystä, ettei kukaan vielä tiedä sen vaikutuksia. Ainoa mikä tiedetään on se, että kanslaisten yhdenvertaisuus loppuisi tämän lain myötä.

Siksi ei pidä ihmetellä työntekijäliittojen nousua vastarintaan. Ay-liikkeen on aivan pakko ajaa jäsentensä etuja ja hallitus syöttää sille lapaan. Seuratessani mediasta asian kiehumista, on satavarmaa, että olemme nähneet vasta ripauksen siitä mihin ay-liike pystyy. Auto- ja kuljetusalan mukaan tullessa voimme joutua katselemaan kaupoissa tyhjiä hyllyjä. Ensimmäisenä liitto hiljentää satamat ja se on myrkkyä hyvässä liikkeessä olevalle viennille. Hallituksen toimet ovat täysin vastuuttomia, toki sillä on oikeus tehdä esityksiä ja eduskunnalla ne hyväksyä. Mutta voi kysyä millaisella pyssyllä ammutaan omaan nilkkaan.

Hallitus on tehnyt kautensa aikan epäkuranttia lakivalmistelua ja tämä on sitä samaa. Hallituksen esitys on siis koskettamassa nyt 10-hengen ja sen alle olevia yrityksiä. Tämän vaikutuksia on sanottu mitättömiksi, mutta maamme yrityskenttä on valtaosiltaan juuri noita mikroyrityksiä. Suomen yrittäjien sivuilla luvuksi sanotaan 93,3%. Tätä taustaa vasten katsottuna kyse ei ole pienestä asiasta. Ovatko mikroyrittäjät todella halunneet päästä irti työvoimastaan. Siis suomalaisesta työvoimasta.

Koska olen epäluuloinen tuomas, niin näen tässä sen jujun. Ajetaan suomalainen kallis työvoima ulos ja otetaan tilalle halpatyöntekijöitä. Kielitaidottomat eivät siten osaisi ajaa omia etujaan ja olisivat huomattavasti halvempia työntekijöitä. On todella tiedossa mielenkiintoiset viikot ennen kekriä. Koska vanhat tavat on syytä ottaa kunniaan, niin SAK ja muut liitot voivat näyttää kuinka työväki kiertää toreilta toreille. Sinne eivät kepulaisten henekeittopadat enää silloin sovi. Sipilä ja kepu-satraapit saavat luimistella aitovierillä.

Tuttuun tapaansa Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Häkämies vaatii nyt lakkojen rajoittamista lailla. Tämä hallitus on kyllä osoittanut sellaista typeryyttä, että se voi hyvinkin puuhata viimetöikseen sellaisen lain. Tällä hetkellä SDPn ei tarvitse tehdä enää mitään vaalien voittamiseksi. Hallitus tekee nyt vaalityötä SDPn hyväksi. Ay-väki on nyt hitsautumassa yksimieliseksi ja valmiina toreille. Mikäli toreilla ollaan jatkuvasti, voi melkein kuulla kun gallupin laskurit raksuttavat SDPlle kolmosella alkavaa lukua. Tällä hetkellä ei ole enää väliä, missä vaiheessa vaalit ovat.

Keskustan kentillä voi alkaa pian turbulenssi, kun alkiolaistaustaiset voimat aloittavat keskustelun puolueen suunnasta. Sipilän kannattajat ovat sen pystyneet tähän asti estämään. Suomi100 on takana. Sadan vuoden aikana kasvanut ay-liike toimii nykyisten lakien mukaan. Lakien joita ovat edelliset sukupolvet laatineet yhteiseksi hyväksi. Yhdessä puolueiden ja ay-liikkeen kanssa hyväksytyt pelisäännöt kestävät aikaa. Nyt hallitus kokoonpanollaan ja olemattomalla kannatuksellaan kuvittelee murtavansa ay-liikkeen.

Kuka sanoikaan: Saat mitä tilaat?

Avainsanat: suomenyrittäjät, mikaelpentikäinen, kikysopimus, autojakuljetusalanliitto, , yleislakko, saatmitätilaat

223 Yhteiset talkoot

Torstai 23.11.2017 klo 10:09 - yrjöpoeka

Olemme kuulleet viimeiset kymmenen – viisitoistavuotta johtavien poliitikkojen suusta, että nyt on kiristettävä vyötä. Se on ollut aivan sama, mitkä puolueet ovat olleet milloinkin hallituksessa. Välillä vasemmiston ja nyt viimeaikoina keskustavetoinen koalitio on kertonut hyvää sanomaa leikkausten tarpeellisuudesta. Palkkojen korotuksista ei ole saanut puhua vuosikymmeniin enää. Eläkkeitä on ollut pakko leikata. Isänmaan etu on sitä vaatinut.

Olemme saaneet kituuttaa nousevien hintojen kurimuksessa. Yhtä aikaa laskevien eläkkeiden/palkkojen kierteessä. Sadalla eurolla saa kaupasta entistä vähemmän. Eläkeläisenä olen huomannut kuinka housujen persaukset ja polvet ovat alkaneet kiiltää. Rapiat 20-vuotta palvelleiden arkihousujen rikkinäisiä kohtia on pitänyt jo usein paikata. Valtio edustajien suosiollisella avustuksella on leikannut kuntien valtionosuuksia. Vastavuoroisesti edustajat ovat korottaneet hyväntahtoisesti veromuotojen ylärajoja, jotta kunnat saavat paikattua valtion jälkeensä jättämän aukon.

Kuntalainen sitä vastoin ei saa parempaa palvelua korotettujen maksujen tilalle. Valtio ja kunnat edustajiensa suulla kertovat, kuinka meiidän on itse otettava enemmän vastuuta omasta elämästämme. Oma vastuu on kyllä kyseenalaista, kun lailla on säädetty, että taskumme saa tyhjentää yhteiseksi hyväksi. Jotakin pienituloinen saa köyhtyvältä liike-elämältä. Kauppiaat myyvät alennushinnalla päiväyksen ylimenevää elintarviketta. Aiemmin kapppojen piti itse työntää tuotteet roskikseen. Nyt heille maksetaan meidän toimestamme, että roudaamme tavaran ulos liikkeestä.

Onneksi kaikilla ei mene huonosti. Vaaleilla valituilla edustajilla on hieman helpompaa vaativassa ja kuluttavassa ammatissaan. Päivän lehti kertoo kuinka ex-kansanedustajien on pakko vain oleilla. Ei voi mennä töihin, koska kukaan ei maksa niin suurta palkkaa minkä he haluaisivat. Heidän eläkkeensä ovat niin hyvät, ettei kukaan maksa tyhjänpuhujielle sellaista palkkaa yrityksissä. Kokoomus on sitten eriluokassa. Se lähettää omat nuoret poliitikot suurten terveysfirmojen konsulteiksi. Siellä heille maksetaan parempaa palkkaa kuin kansanedustajille. Heille maksetaan tyhjänpuhumisesta, siitä että he puhuvat pyörryksiin vanhat politiikot. Etenkin persut ja kepulaiset.

Päivän lehden jutussa selviää, ettei näitä sopeutujia edes hävetä. Heille ei kuulu vyön kiristäminen ja yhteisiin talkoisiin osallistuminen. Ainoa poliittinen henkilö joka on osallistunut talkoisiin alentamalla palkkiotaan, on tasavallan presidentti. Sauli Niinistön vaatimuksesta olivat poliitikot pahoillaan. Kansanedustajat ja ylimmät virkamiehet pelkäsivät heidän juuttuvan alemmalle palkkatasolle pitkiksi ajoiksi. Onneksi on yhteisestä hyvästä huolehtivia kansanedustajia. He voivat kätevästi ohittaa alennukset korottamalla kaikkia muita etuuksiaan. Häpeilemättä ja isommin tuskia tuntematta.

Nämä etuudet kustannetaan sen väestön taskuista, jotka ovat uskoneet vyön kiristyksen auttavan isänmaata. Eläkeläisen tulojen leikkaukset auttavat vain poliitikkoja. Heidän yksityistä etuaan. Seuraavien vaalien aikana he kummastelevat yhtä asiaa. Heille on käsittämätöntä, kuinka vihamielisesti heihin suhtaudutaan.

Päivän lehden juttu raapaisee vasta pintaa. Tämä hyväosaisten rälssi on se kansakunnan syöpä. Kysymys kuuluukin, miten syöpä parannetaan?

Avainsanat: kikysopimus, kuntienvaltionosuuksienleikkaukset, kunnatkorottavattaksojaan2018, kansanedustajiensopeutumiseläkkeet, syövänhoito