Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

059 Ennätykset on tehty rikottaviksi

Perjantai 3.4.2020 klo 10:31 - yrjöpoeka

Urheilussa pyritään lyömään muiden urheilijoiden tekemät ennätykset. Siitä syystä urheilussa järjestetään suuria kilpailuja. On MM-kisoja ja huippuna Olympialaiset. Saavutettuja voittoja ja ennätyksiä juhlitaan näyttävästi ja koko maailma saa siitä heti tiedon. Urheilijoita pidetään sankareina ja asiantuntijat arvioivat, missä sijaitsevat ihmisen inhimillisen suorituskyvyn rajat.

Tämä oli aasinsilta päivän aiheeseen, koronavirukseen. Suomi pyrkii minimoimaan koronan aiheuttamat kuolemat sulkemalla maan, vaikka se aiheuttaa runsaasti työttömyyttä, lomautuksia ja yritysten kaatumisia. Siinä puhutaan kymmenistä tuhansista työttömistä ja sama määrä voi kaatua myös pieniä yrityksiä. Muualla maailmassa kokeillaan toisenlaista lääkettä ja ennätyksiä. Ruotsi on menossa kohti ennätyksiä ja samaan aikaan liike elämä jatkaa kulkuaan. Tämän tuloksena yritykset pysyvät paremmin pystyssä, mutta kuolleista ei ole niin väliä. Nehän ovat muutoinkin jo ikääntyneitä.

USA ja Trump haluavat tehdä myös selväksi, että ensin tulevat yritysten voitot ja vasta sitten ihmisten elämä ja kuolema. Trumpin sekoilusta saa sen kuvan, että hänelle ikääntyneet ovat pelkkä kuluerä. He eivät käytä riittävästi hänen imperiuminsa tuotteita. Viime vuorokausi osoittaa USAn siirtyneet kärkeen kuolleiden määrässä/vrk 1169 kuolleella. Trumpin hidastelusta johtuen voi edessä olla sellaisia vuorokausia, että esimerkiksi New Yorkin kuolleita ei pystytä hoitamaan mullan alle, vaan niitä on säilöttävä valtavissa kylmäkontti varastoissa. Tuhansittain joka vuorokausi. Suomi on jo varautunut kylmäkonteilla Helsingissä.

Venäjä ja Putin ovat seuranneet Trumpin esimerkkiä. Siellä ei ensin meinannut covid-19 virusta löytyä. Venäjän rikkaat ovat kaikessa hiljaisuudessa varautuneet omilla sairastiloilla ja hengityskoneilla. Venäjällä on siis mahdollisuus kamppailla USAn kanssa maailman herruudesta. Kaksi ydinase suurvaltaa vähät välittävät köyhien musikoiden elämästä. Heidän maailmassaan köyhät ovat kuluerä ja nyt koronan ansiosta heistä voi päästä näppärästi eroon. Suuret miljoona kaupungit ovat täynnä kaduilla asuvia köyhiä ja heillä ei ole mahdollisuutta välttää tartuntaa.

Onneksi tässä synkeässä ajassa on yksi valopilkku. Se maa on valoton ja pimeä, mutta sitä valaisee suuren Kim Jong-unin pullea hahmo. Hän on jumalallisella käskyllä estänyt viruksen tulon ja se kertoo todellisesta jumaluudesta ja suuresta käskijästä. Ei tarvitse varautua ja investoida sairaaloihin ja hengityskoneisiin. Alamaiset kuivan kälppeinä konttaavat kaupunkien viheralueilla. Sieltä he nyhtävät ruhoa syödäkseen. Suuri johtaja viisaudessaan on huomannut, että poistamalla ruohoa syövät eläimet, ruoho jää omille rakkaille kansalaisille. Pääsiäispupu on tuhottu länsimaitten juonena viedä ruoho kansalaisten suusta.

Piakkoin kohtaa kevään suuri työväen juhla ja sitä varten kansanjoukot valmistautuvat mahtaviin sotilasparaateihin ja kansalaisten ilonpitoon. Kaikki tämä harjoittelu ja itse juhlat ovat omistettu rakkaalle johtajalle. Voi sitä ilon määrää.

Pakko tunnustaa, että tämä on todellista johtajuutta ja todellista rakkautta kansaa kohtaan.

Avainsanat: urheiluennätykset, donaldtrump, kilpailukuolleidenmääristä, kimjongun