Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

059 Ennätykset on tehty rikottaviksi

Perjantai 3.4.2020 klo 10:31 - yrjöpoeka

Urheilussa pyritään lyömään muiden urheilijoiden tekemät ennätykset. Siitä syystä urheilussa järjestetään suuria kilpailuja. On MM-kisoja ja huippuna Olympialaiset. Saavutettuja voittoja ja ennätyksiä juhlitaan näyttävästi ja koko maailma saa siitä heti tiedon. Urheilijoita pidetään sankareina ja asiantuntijat arvioivat, missä sijaitsevat ihmisen inhimillisen suorituskyvyn rajat.

Tämä oli aasinsilta päivän aiheeseen, koronavirukseen. Suomi pyrkii minimoimaan koronan aiheuttamat kuolemat sulkemalla maan, vaikka se aiheuttaa runsaasti työttömyyttä, lomautuksia ja yritysten kaatumisia. Siinä puhutaan kymmenistä tuhansista työttömistä ja sama määrä voi kaatua myös pieniä yrityksiä. Muualla maailmassa kokeillaan toisenlaista lääkettä ja ennätyksiä. Ruotsi on menossa kohti ennätyksiä ja samaan aikaan liike elämä jatkaa kulkuaan. Tämän tuloksena yritykset pysyvät paremmin pystyssä, mutta kuolleista ei ole niin väliä. Nehän ovat muutoinkin jo ikääntyneitä.

USA ja Trump haluavat tehdä myös selväksi, että ensin tulevat yritysten voitot ja vasta sitten ihmisten elämä ja kuolema. Trumpin sekoilusta saa sen kuvan, että hänelle ikääntyneet ovat pelkkä kuluerä. He eivät käytä riittävästi hänen imperiuminsa tuotteita. Viime vuorokausi osoittaa USAn siirtyneet kärkeen kuolleiden määrässä/vrk 1169 kuolleella. Trumpin hidastelusta johtuen voi edessä olla sellaisia vuorokausia, että esimerkiksi New Yorkin kuolleita ei pystytä hoitamaan mullan alle, vaan niitä on säilöttävä valtavissa kylmäkontti varastoissa. Tuhansittain joka vuorokausi. Suomi on jo varautunut kylmäkonteilla Helsingissä.

Venäjä ja Putin ovat seuranneet Trumpin esimerkkiä. Siellä ei ensin meinannut covid-19 virusta löytyä. Venäjän rikkaat ovat kaikessa hiljaisuudessa varautuneet omilla sairastiloilla ja hengityskoneilla. Venäjällä on siis mahdollisuus kamppailla USAn kanssa maailman herruudesta. Kaksi ydinase suurvaltaa vähät välittävät köyhien musikoiden elämästä. Heidän maailmassaan köyhät ovat kuluerä ja nyt koronan ansiosta heistä voi päästä näppärästi eroon. Suuret miljoona kaupungit ovat täynnä kaduilla asuvia köyhiä ja heillä ei ole mahdollisuutta välttää tartuntaa.

Onneksi tässä synkeässä ajassa on yksi valopilkku. Se maa on valoton ja pimeä, mutta sitä valaisee suuren Kim Jong-unin pullea hahmo. Hän on jumalallisella käskyllä estänyt viruksen tulon ja se kertoo todellisesta jumaluudesta ja suuresta käskijästä. Ei tarvitse varautua ja investoida sairaaloihin ja hengityskoneisiin. Alamaiset kuivan kälppeinä konttaavat kaupunkien viheralueilla. Sieltä he nyhtävät ruhoa syödäkseen. Suuri johtaja viisaudessaan on huomannut, että poistamalla ruohoa syövät eläimet, ruoho jää omille rakkaille kansalaisille. Pääsiäispupu on tuhottu länsimaitten juonena viedä ruoho kansalaisten suusta.

Piakkoin kohtaa kevään suuri työväen juhla ja sitä varten kansanjoukot valmistautuvat mahtaviin sotilasparaateihin ja kansalaisten ilonpitoon. Kaikki tämä harjoittelu ja itse juhlat ovat omistettu rakkaalle johtajalle. Voi sitä ilon määrää.

Pakko tunnustaa, että tämä on todellista johtajuutta ja todellista rakkautta kansaa kohtaan.

Avainsanat: urheiluennätykset, donaldtrump, kilpailukuolleidenmääristä, kimjongun

272 Lehmänlantaa ja perinnebiotooppia

Torstai 12.12.2019 klo 11:46 - yrjöpoeka

Joidenkin laskelmien mukaan Suomessa on 880 000 nautaa, 155 000 lammasta ja 15 000 hevosta. Tästä tutkija Kaisa Raatikiainen tulee siihen tulokseen, että Suomessa ei tarvita kuin 25 000 nautaa, vajaat 20 000 lammasta ja noin 2 500 hevosta. Tämä määrä riittäisi pitämään maaseudun perinnebiotoopin elävänä. Tutkija on tehnyt laskelmansa siitä syystä, että MTK on kertonut suomalaisen nautatalouden olevan tärkeä osa perinnebiotoopin säilyttämisen kannalta.

Ei ollut vähäinen se kummastukseni kun luin tästä kertovaa uutisointia. Raatikainen on määritellyt myös ne maastot missä kukin eläin parhaiten toimii. Nauta on hänestä paras, koska sille kelpaa kaikki. Se syö ruokansa seasta jopa puimuriin joutuneet kaljatölkin riekaleet. Hevonen sopii tutkijan mielestä kovapintaisille maille ja lammas taas kumpuilevaan maisemaan. Tämän nyt tietää ilman tutkimistakin, mutta onhan se jostakin palkkansa ansaittava.

Lähtökohtana voi jutussa pitää sitä, että vihreiden mielestä lehmien piereminen ja röyhtäily tuhoavat ilmaston. Siksi he jopa tutkivat tällaisia asioita, jotta voivat argumentoida itselleen omasta mielestään oikean totuuden. Vihreiden mielestä lihan syönti on pahasta ja siitä tulee luopua. Tuli kyllä mieleeni, että jos ihmisen tulee syödä ruohoa, mihin nautoja, lampaita ja hevosia enää tarvitaan? Ihmisiä on jo liikaa ja ne kyllä syövät kaiken eteensä tulevan, jos lihasta on luovuttava.

Simpanssit elävät pääosin kasveilla ja pienillä ötököillä. Jostakin kumman syystä ne tarvitsevat välillä lihaa. Silloin ne joutuvat jahtaamaan muita apinoita ruoakseen. Ihmisen sanotaan polveutuvan alkuapinoista joten tullaanko me siihen tulokseen, että ajoittain tulevaisuuden vihreät ihmiset jahtaavat toisia ihmisrotuja ruoakseen? Tämä tuli mieleeni, kun vihreiden mielestä eläinten tappaminen ruoaksi on kiellettävä. Sieltä suunnasta on jo kuulunut ääniä, että myös kaloilla on tunteet ja niiden pyytämien on myös kiellettävä. Joku on jopa puhunut puiden tunteista.

Koska tutkija haluaa tutkia, esitän hänelle valmista kohdetta, missä voi nähdä mitä tämä tarkoittaa elävässä elämässä. Raatikainen voisi matkustaa Pohjois-Koreaan. Siellä väki parturoi lähiruohikoita ruoakseen, koska muuta ei ole. Tutkija voisi demonstoroida elävän tilanteen, viemällä tarjolle häkillisen tuoretta ruohoa ja rinnalle häkillisen tuoretta lihaa. Helppo olisi tutkijan nähdä, mikä ruokalaji loppuisi ensimmäisenä. Pohjois-Koreassa väki on hyvin kuivakasta ja rasvaprosentti äärimmäisen alhainen. Maassa saa olla vain yksi lihava läski. Hän on maan johtaja Kim Jong-Un. Hän ei syö heinää.

Vihreä tutkija Kaisa Raastikainen toteaisi lopuksi, ettei perinnebiotoopin ylläpitoon tarvita yhtään ainutta nautaa, lammasta ja hevosta. Tutkimuksen lopputulema olisi, että vihreät ovat löytäneet paratiisin. Maan jossa ei kuluteta lihaa ja jossa lehmät eivät piere ja röyhtäile. Maan jossa luonnon monimuotoisuus on turvattu. Maan jossa on tiukasti säännelty missä saa milloinkin laiduntaa.

Tutkijalle voin kertoa, ettei Suomen kansa ole vielä valmis Pohjois-Korean malliseen laiduntamiseen. Lehmän lantaa tarvitaan perinnebiotoopin ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitoon.

Paskempi juttu. Ihminen myös pieree ja röyhtäilee.

Avainsanat: vihreälanka, tutkijakaisaraatikainen, perinnebiotooppi, luonnonmonimuotoisuus, kimjongun

041 Antakaa hänelle banaani

Maanantai 12.2.2018 klo 10:41 - yrjöpoeka

Venäjä, Kiina ja Pohjois-Korea ovat malliesimerkkejä maista, joissa sotilasparaateilla on suuri merkitys. Näiden maiden johtajat haluavat esitellä aseita, armeijoita ja valmiuttaan käyttää niitä. Afrikassa mahtavat paraatit ja upeat värikkäät pellepuvut ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Mitä mitättömämpi valtio, sitä suurellisemmat pippalot. Aseidenmyyjä valtiot, kuten USA, Kiina, Venäjä ja entiset itäeuroopan valtiot hierovat käsiään jokaisen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Aseiden avulla valtaan nousseet hallitsevat omilla armeijoillaan. Tämä toimii niin kauan kuin joukot saavat kaiken haluamansa. Diktaattorien haudoilla ovat useimmat hautausmaat täytetty. Kuka muistaa Irakin Saddam Husseinia. Hänelle oli kaikkein tärkeintä näytellä vahvaa sotilasjohtajaa ja vahvaa armeijaa. Sotilaalliset taidot olivat köykäiset ja siksi USAn sotilasteknologia murskasi hänen kalustonsa ja siinä samalla armeijan. Aaavikot täyttyivät miljardien arvoisista sotaromuista. USA hävitti itäisen teknologian tuotteet ja aloitti heti omien aseiden kylvämisen kaikille halukkaille Irakissa.

Nyt on ilmaantunut uusi suureksi sotilajohtajaksi pyrkivä pelle. Tämä pelle on USAn presidentti Trump. Käydessään Euroopassa hän sai samalla nähdä Ranskan pienen presidentin järjestämän sotilasparaatin. Vähänkö oli Trump kade tästä. Koska Trump pitää itseään messiaana, hän haluaisi maailmman mahtavimman sotilasparaatin Washingtonin kaduille. Hän ei saanut sitä vielä virkaanastujaisiinsa, mutta nyt hän on vallassa ja kaikki on mahdollista. Trumppia ottaa päähän myös ylensyöneen Pohjois-Korean sammakon pullistelu ja näyttävät spektaakkelit. Mahtavat ja värikkäät paraatit ovat olleet kuin sodanjulistus ja nyt hän haluaa paraateja esittelemään USAn asemahtia. Kuten hän aiemmin ilmaisi itseänsä, hän haluaa olla se jolla on suurempi nappula.

USAn sotilaat eivät ole samaa mieltä. He haluavat pitää panssarit varikoilla valmiusasemissa. Osama bin Ladenin eliminoijaksi mainittu erikoisjoukkojen sotilas Robert O'Neill on ilmaissut tämän sotilaan mielipiteen hyvin. ”Me valmistaudumme. Me taistelemme. Sotilasparaati on kolmannen maailman paskaa.”

Hän on oikeassa. Antakaa Trumpille banaani.

Avainsanat: pohjoiskoreansotilasparaati, kolmannenmaailmandiktaattorit, saddamhussein, kimjongun, trumpinsuurempinappula, osamabinladen