Satunnaiset kuvat

Silloin joskus ennen

Uusimmat

Blogin arkisto

001 Ja laulua kolmannella

Torstai 1.1.2015 klo 21:26 - yrjöpoeka

Vuosi vaihtui ja ilotulitusta riitti tuntikaupalla. Yhden naapurin koirarukka haukkui pelkoaan aattopäivän aamusta yhteen menoon n.18 tuntia. Oman koirani toin sisälle heti aamusta ja täytyy sanoa, että jos Inka puhua osaisi niin kiittelisi. Suretti tuo koiran väsymätön huuto. Suomussalmella elää vielä hyvin paljon vanhuksia, jotka elävät sodan muistot mukanaan. Paukuttelu on heille kärsimystä. Ilmeisesti pitäisi tulevaisuudessa saada ilotulitus lyhytkestoisemmaksi tapahtumaksi.

Olisiko peräti mietittävä sitä mahdollisuutta, että ilotulitteita ei enää myytäisi yksittäisille ihmisille? Kunnat, yhdistykset ja erilaiset seurat toimisivat järjestäjinä. Samoin rajattaisiin ilotulitusten aikataulut vielä tiukemmiksi. Tällä hetkellä tämä on todella villiä touhua. Paukuttelu alkaa vuorokautta ennen ja jatkuu kuten tänäänkin, iltaan asti. Keskustellessani torilla Suomussalmen ilotulitustapahtumassa, tuli selväksi yksi asia. Ihmiset haluavat kokoontua yhdessä seuraamaan suurempaa ilotulitusta ja myös muuta ohjelmaa. Tulen jatkossa esittämään oman kunnan osalta, että ilotulitus järjestetään alkuillasta.

Maailma on muuttunut ja ihmiset asioivat sähköisesti. Kaikesta huolimatta kaikilla on halu kokoontua yhdessä kokemaan suurempia asioita ja uudenvuoden vastaanottaminen on yksi sellainen. Vuosi sitten kunta ei järjestänyt mitään ja sitä väki piti todellisena puutteena. Palautteen perusteella asia on korjattu. Tulevaisuudessa on tarkemmin mietittävä tapahtuman sisältöä. Tapahtuma on pidettävä koko perheen tapahtumana.

Uusi vuosi on alkanut aivan samalla tavalla kuten mennyt vuosi. Erilaisilla sähköisillä foorumeilla nimettöminä esiintyvät vastustajani jatkavat samalla linjalla. Yksi todella vauhkoontunut henkilö yrittää tehdä kaikkensa ja toimii niinsanottuna ilmiantajana perussuomalaisenpuolueen suuntaan. Säälittävää ja surullista. Nimettöminä esiintyvät kirjoittajat ovat sen verran heikkoja ainekirjoittajia, että kirjoituksissa ilmenevät samat virheet kuin nimellä varustetuissa mielipidekirjoituksissa. Toivottavasti tämä joukko jaksaa kirjoitella tulevan kevään aktiivisesti. Kunhan nimeni muistetaan kirjoittaa oikein, se on pääasia.

Tuleva kuukausi on kuntokuukausi. Sen annilla on jaksettava kevääseen. Kokousruletti pyörähtää liikkeelle tammikuun puolenvälin paikkeilla. Puuhaa poliittisella saralla tulee jatkossakin riittämään. Tulen olemaan erittäin aktiivinen seuraavien viikkojen ja kuukausien ajan.

Nilkoille potkijoita en erityisemmin kaipaa, valitettavasti heitä näyttää riittävän. Onneksi potkijat ovat omissa joukoissa, joten heidän tapansa tuntee.

Näillä eväillä lähdetään liikkeelle.

Avainsanat: ilotulitusaiheuttaa koirillekärsimystä, yhteisöllinenkokemus, kintuillepotkijat