Satunnaiset kuvat

Kädestä pitäen/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

063 Selvitystä pukkaa

Sunnuntai 6.9.2015 klo 13:19 - yrjöpoeka

Perjantain aikana postilaatikkooni oli saapunut postin ilmoitus saapuneesta lähetyksestä. Kävin lunastamassa sen tänään sunnuntaina 6.9.2015. Lähettäjäksi oli ilmoituksessa merkitty Perussuomalaiset rp.

Selvityspyyntö koskee toimintaani vuoden 2015 eduskuntavaalien alla ja aikana. Olen saanut tiedon, että nykyinen piirihallitus on kirjeen erottamisestani puoluehallitukselle lähettänyt. Ilmeisesti siinä kirjeessä minun väitetään vahingoittaneen puolueen vaalityötä ja puolueen mainetta.

Väite on mielestäni aika absurdi. Ilmeisesti lähtökohtana on sellainen olettama, että minun olisi tullut kannattaa piirin asettamia ehdokkaita. Piirin asettamat ehdokkaat eivät olleet sellaisia, joita minä itsenäisenä änestäjänä haluaisin kannattaa. He eivät olleet sellaisia, joiden arvomaailma vastaisi omaani. Siksi tuin vaaleissa Oulun vaalipiirin muita ehdokkaita, näkyvästi Pirkko Mattilaa. Hän myös uusi valtakirjansa erinomaisella tuloksella.

Puolueen mainetta minä en ole omasta mielestäni vahingoittanut. Aloitin puolueen nimen ja julkikuvan esiintuomisen Kainuun kunnissa kiertämällä toreja yhdessä Jaana Sankilammen kanssa. Se työ alkoi ennen vuotta 2010. Sitä työtä olen jatkanut. Silloin ei näitä huutajia ja äidinpoikia näkynyt missään. Jytkyn varmistuttua ja vaalien 2015 lähestyessä heitä alkoikin ilmaantua kansanedustaehdokkaiksi. 2015 eduskuntavaalien aikana, en kiertänyt toreja, koska minulla ei sellaista asemaa ollut.

Puolueen mainetta ja Kainuunpiirinasemaa vahingoittivat juuri nämä samaiset erottajat. Vaalien alla maakuntalehti Kainuun Sanomat uutisoi usein negatiivisesti Kainuunpiiristä ja se ei voinut olla minun syytäni. Minä pyrin olemaan hiljaa ja annoin heidän itsensä tuhota mahdollisuuden kansanedustajapaikan uusimiseen. Heidän oma toimintansa ajoi äänestäjät muualle.

Eli äänestäjänä saan itse valita, ketä minä julkisesti tuen. Olen avoimesti kirjoittanut ajatuksistani omassa blogissani ja sitä linjaa aion jatkaa. Pitkä on se aika, jolloin olen pyytänyt puoluetta toimimaan hajaanuksen estämiseksi. Mikäli ratkaisuna onkin sitten lopulta minun erottamiseni puolueesta, olkoon sitten niin. Puoluehallitus ottaa ja irtipäästää. Mikäli erottamiseni parantaa ja tervehdyttää puolueen julkista asemaa Kainuunpiirissä, minä hyväksyn sen.

Vastapainoksi puolue sitten saa näitä uudenajan toimijoita, joilla on vain yksi asia mielessä. Pyrkiminen kansanedustajaksi ja maahanmuuton vastustaminen. Se ei minun mielestäni kyllä riitä. Tämän päivän tapahtumat Euroopan alueella tulevat vahvistamaan minun olettamani. Huuto ei auta.

Tämän kirjoitukseni tulen toimittamaan puoluehallitukselle.

Ei minulla nyt muuta.

Avainsanat: kirjattukirje, perussuomalaisetrp, pirkkomattila