Satunnaiset kuvat

Nainen elämässäni

Uusimmat

Blogin arkisto

149 Mikäkö vikana

Tiistai 17.11.2020 klo 9:00 - yrjöpoeka

Olen saanut palautetta kirjoituksistani viime viikoilta. Suurin osa asiallista, mutta osa myrkyllistä. Palautteissa on ihmetelty suurta kirjoitusvirheiden määrää jutuissani. On epäilty vanhuuden höperöintiä syyksi virheisiin. Höperyydestän en mene takuuseen, mutta iällä on merkitystä tässä jutussa.

Sain vuoden alussa tietää sairastavani matalapaine glaukoomaa. Silmänpaineiden hoito tipoilla ei onnistunut ja toinen silmäni leikattiin elokuussa. Silmän takaosaan tehtiin reikä jolla painetta saatiin laskemaan. Leikkauksen jälkeen meni kaksi ensimmäistä kuukautta opetellessa näkemään suttuista ja epäterävää kuvaa. Toinen silmä sameana ja toinen vielä joltisessa kunnossa. Tarkka näkeminen oli ja on edelleenkin todella vaikeraa. Kirjoitetun teksitin seuraaminen vaatii katseen kohdistamista melkein jokaiseen kirjaimeen kerrallaan. Tästä syystä kirjoitusten stilisointi on todella vaikeaa.

Edessä on vielä leikkauksen jälkihoitona laserkorjaus leikattuun silmään. Sen jälkeen on vuorossa toisen silmän samankaltainen operaatio. Tämä tietää sitä, että tuleva vuosi on samankaltaista erittäin epätarkkaa näkemistä. Leikkaukset on pakko tehdä, ellei halua sokeutua kokonaan. Jos on lukeminen hankalaa, niin kirjoittaminen on moninkerroin hankalampaa. Virheitä tulee ja niiden korjaaminen on työlästä. Tästä johtuen virheitä jää väkisin myös lopputuotteeseen ja se harmittaa itseäni vielä enemmän kuin lukijoita.

Olen tästä syystä joutunut jo pohtimaan, onko minun lopetettava kirjoittaminen kokonaan. Varmasti siinä vaiheessa kun toinenkin silmä leikataan ja edellinen silmä ei ole saanut silmälasikorjausta, voi tulla pakkotilanne eteen. Mutta sitä on turha murehtia etukäteen. Toiveissa on, että hoitojen jälkeen voisin saada silmälaseilla vielä kohtuullisen hyvän näkemisen.

Näillä näkemisillä mennään huomista kohti.

Avainsanat: kirjoitusvirheetvaivana, matalapaineglaukooma, leikkaushoito