Satunnaiset kuvat

Spu Varo ja minä ite

Uusimmat

Blogin arkisto

040 Vihan täyttämät hyväosaiset

Sunnuntai 27.3.2016 klo 12:41 - yrjöpoeka

Suomi ja suomalaiset kaipaavat tällä hetkellä oikeata sotaa ja suurta kansallista katasrofia. Vasta sen jälkeen olisi taas mahdollista löytää yhteisymmärrys elämiseen toisten suomalaisten kanssa. Tällä hetkellä on päästetty sellainen viha valloilleen, ettei se enää puhumalla mene takaisin pulloon. Puolueeni on osasyyllinen pullon hengen irtipääsylle.

Eilisen illan suuri uutinen oli kirkkopalo Ylivieskassa. Aito suomalainen, poliisin tiedotteen mukaan, oli asialla. Facebook täyttyi aiheeseen liittyvillä kommenteilla. Samaan yhteyteen nostettiin hyvin pian arkkipiispa Kari Mäinen. Mäkinen kertoi saman päivän aikana kirkon tarjoavan turvapaikan tarvittaessa sitä kaipaaville pakolaisille.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä läksi liikkeelle hyvin pian. Hän ilmoitti eroavansa kirkosta Mäkisen lausunnon takia. Perussuomalaisten Simon Elo liittyi kuoroon. Hyvin pian samanmieliset katkerat löytävät toisensa. Tämä on tuttua viimevuosilta. Julkkikset, tai siksi itseään luulevat, hyppäävät esiin. He haluavat omalle mielipiteelleen muita tukijoita. Valitettavasti nykyisin kahjoja riittää joka oven aukaisulle. Jää vielä ylikin.

Näitä kahta asiaa yhdisti myös se, että hyvin pian alkoi keskusteluketjuissa vihjailu siitä, että kirkot palavat helposti. Hankalaa on silloin kirkon tarjota turvapaikkaa. Kansanedustajilla katoaa some-aikaudella mopo käsistä näköjään hyvin helposti. Mikko Kärnä on miettimässä myös keskustan puoluesihteerin pestiä. Luulen kyllä siinä tulevan vaikeuksia, mikäli eroaa kirkosta, tai edes uhkailee sillä julkisesti.

Nämä lausunnot kertovat todella heikosta itsetunnosta ja sivistymättömyydestä. Ella Rantanen julkaisi tänään facebookissa päivityksen, joka vahvisti tämän. Suomalaiset aikuiset ihmiset, ne joilla menee hyvin, ovat menettäneet sivistyksensä. Sikäli mikäli sitä on ollut olemassa. Ella Rantanen kertoo yöllisen matkakertomuksen Tamperelaisesta yöbussista. Tarinaa kuvaa hyvin tilan missä olemme.

Tarina kertoo kuinka bussiin pyrki tummaihoisia nuoria ja joilla ei ollut riittävästi matkarahaa, jolloin heidät jätettiin yöhön. Rantasen ongelmana oli paniikkikohtaus, joka on ollut hänen vaivanaan. Viivyttelystä ja suomalaisten rasistisista huuteluista kohtaus iski ja siitä alkoi hänen kärsimysnäytelmänsä. Suomalaiset aikuiset ihmiset kohdistivat huutelunsa paniikkikohtauksen kourissa kärvistelevään suomalaiseen naiseen.

Suvakkihuora ja matujen hyysääjä olivat miedoimpia ilmaisuja aikuisten rajoittuneissa sanavarastoissa. Tarinaa lukiessa tunsin itse syvää häpeää ja voimatonta raivoa. Miksei bussista löytynyt edes yhtä puolustajaa naiselle? Samat aikuiset ihmiset huutavat muulloin julkisuudessa, kuinka koulukiusattuja pitää nousta puolustamaan. Samat ihmiset huutavat, Suomi suomalaisille. Sivistymättömät moukat ovat viemässä Suomea sellaiseen suohon, että siinä riittää rämpimistä.

Toivoa on vielä. SPR kerää entistä enemmän lahjoituksia kansalaisilta. Entistä enemmän vapaaehtoisia liittyy mukaan auttavaan työhön.

Hyväosaiset eivät anna. Huono itsetunto pakottaa heidät huutamaan.

Avainsanat: kirkkopaloylivieskassa, kirkkotarjoaaturvapaikan, paniikkikohtauksenkourissa, sprvahvistuu