Satunnaiset kuvat

Nainen elämässäni

Uusimmat

Blogin arkisto

094 Mielensäpahoittajat

Maanantai 1.8.2016 klo 20:27 - yrjöpoeka

Eilinen kirjoitukseni sai erään mielensäpahoittajan soittamaan minulle. Tietysti nimeään ilmoittamatta. Kiroilun seasta sain selville, että nyt viimeistään erotaan kirkosta. Toivotin hänelle onnea, mutta en tiedä kuuliko hän puhetulvan keskellä. Sen sain selville, että myös minun erottaminen puolueesta on nyt selvää. Olen nyt saanut suvakin, kommarin ja itsensä pääbelsebuubin leiman. Saas nähdä mihin vielä ehdin!

On se kummallista kuulla, että tämäkin kaveri (mies) vastusti raivoisasti islamisaatiota ja puolusti meidän omaa suomalaista uskontoa. Heti seuraavassa lauseessa on eroamassa kirkosta?! Yritin kysyä mikä tässä mättää, mutta meteli oli niin kova, että päätin puhelun sanomalla hyvää päivänjatkoa.

Kummallista uskontoa, että kun joku sano jotakin,niin pahoitetaan oma mieli. Sen jälkeen ryhdytään etsimään muita samanmielisiä ja erotaan joukolla siitä kirkosta mitä omien puheiden mukaan puolustetaan. Tiedä häntä mistä se kertoo, johdonmukaista se ei ole. Kirkosta eroamisten jälkeen kestää muutaman tovin ja sitten kirkkoon liitytään hiljaisuudessa takaisin. Mielensäpahoittajan elämä on yhtä vuoristorataa.

Suomussalmen Hossaan rakennetaan kovalla kiireellä uutta infraa. Vuoden 2017 kesäkuussa juhlitaan Hossassa uuden kansallispuiston avajaisia. Monenlaista uutta rakennetaan matkailijavirtoja tyydyttämään. Rakentamisella myös ohjataan liikkumaan samoilla reiteillä. Yksi tärkeimmistä rakenteista on värikallioden katselulavan uusiminen. Aikaisempi oli puusta ja loppuun käytetty. Nyt rakennettiin uusi metallista. Todella hyvän näköinen ja tyylikäs.

Mutta heti löytyi mielensäpahoittajia, joiden mielestä se ei siihen sovi. Tärkein syy oli se, etteivät koirat osaa siinä kulkea. Minun olettamani on, että ihmisiä varten se on rakennettu. Metallista saadaan pitkäaikainen rakenne kovaan kulutukseen. Mikäli joku tieteellisesti todistaa, että koirat haluavat kalliomaalauksia katsella, silloin rakennettakoon lankuista kaista koiria varten. Samalla koirilta pitää ryhtyä perimään katselumaksua. Ei sitä ilmaiseksi kaikkea voi saada.

Maailman uutiset kertovat kriisien olevan muualla. Sotia ja pommi iskuja on jokaisena vuorokauden aikana. Turvapaikanhakijoiden määrä ei vähene ja pakolaisten määrä vain lisääntyy. Luin aikaisemmin keväällä, että maailmalla vaeltaa jo nyt yli 62 miljoonaa pakolaista. Siellä missä on pulaa ruoasta ja kaikesta muusta, on kuitenkin todella kova syntyvyys. Siellä sikiävät sodat ja sieltä lähtevät ihmiset etsimään turvaa.

Historiasta ja meidän vanhempien kertomana tiedän hyvin, kuinka kovasti ihmiset ikävöivät takaisin kotiseuduilleen. Karjalaiset muuttivat jatkosodan aikana heti takaisin kotikonnuilleen rakentamaan uutta huomista. Sitä ei tullut. Vuosikymmenten jälkeenkin karjalaiset haluaisivat takaisin kotiinsa. Jokainen sotaa pakeneva ja turvapaikkaa haluava, haluaa palata takaisin. Siksi on aika posketonta syyttää heitä turvapaikka turisteiksi.

Pitäisiköhän Suomessa julistaa mielensäpahoittajien päivä? Mielestäni sille on tilausta. Tunnuslause on jo keksitty.

Niin minä mieleni pahoitin.

Avainsanat: kirkostaeroaminen, niinminäminelenipahoitin, turvapaikkaturismi