Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

070 Talvivaaraa pukkaa

Tiistai 25.11.2014 klo 19:04

Tänään sai päivänvalon Marko Eerolan teos Kirottu kaivos. Kirja on hankittava huomisen aikana luettavaksi. Olen kosketellut Talvivaaran kaivosta viimeksi blogissani 055/16.11.2013.

Kirjailija on tullut tutkimuksissaan samaan tulokseen kuin minäkin pelkällä maalaisjärjellä. Kirjailija pitää julkisuudessa olleita tietoja ympäristökatasrofista ja -rikoksesta tuulesta temmattuina. Kaivoksen läheisyydessä on tapahtunut ympäristövaurioita ja ne ovat suppealla alueella. Samaa olen sanonut itsekin. Valitettavasti vihreäterrori on saanut suurimman osan toimittajista uskomaan sellaiseen jota ei ole olemassa. Tästä on tullut melkein uskonto ja sitä on toistettu. Jokakylällä on alettu esson ja shellin ja teboilin baareissa meuhkaamaan maailmanlopusta.

Pitkin syksyä samat kasvot ovat ilmestyneet uutisiin kertaamaan ympäristötuhon ja kuvaa on näytetty jostakin purkuputken suusta. Vaahtoavia kuvia. Sosiaalisessa mediassa leviää samojen vihreiden trollien ansiosta mielikuvia siitä, kuinka Kuopiossa asti tulvii saasteet kaduille. Samoin kerrotaan Oululaisten saavan Talvivaaran paskat juomaveteensä. Tätä soopaa on levitetty ansiokkaasti ja nuori polvi uskoo sen aivan täytenä totena. Mummoista puhumattakaan. Kaikenlisäksi olen huomannut joidenkin Kainuulaisten kansanedustajien menneen samaan retkuun. Ja ovat menneet täysillä.

Toivottavasti kirjan sanomasta kerrotaan jatkossa enemmän ja toimittajat alkavat pohtia mistä sokea usko rakentuu? Ensimmäiseksi tietysti asetetaan kirjoittaja epäilyttävään valoon. Se on jo osin alkanut, juuri toimittajien toimesta. Odotan vihreiden vastaiskua, heillä uskotaan olevan oikean tiedon. Heillä on runsaasti ikuisia opiskelijoita, joiden kosketus todelliseen elämään periferiassa on hämärtynyt. Heille on tärkeää, että kaikki luonto säilyisi koskemattomana. Sähkö tulisi töpselistä ja liha kaupan tiskistä.

Jos eilinen oli ruuhkainen ja viestejä täynnä, niin sama on jatkunut. Kävin Kajaanissa päivällä ja tutut tarttuivat hanakasti kiinni hihaan. Jokaisella on ollut tänään yksi kysymys: ”mitä me voidaan tehdä?” Tuohon kysymykseen en osaa vastata muuta kuin, että näillä eväillä on pärjättävä. Samoin ihmisiä askarruttaa julkisuudessa olleet uutiset erottamisista ja puolueesta eroamisista. Tavallinen kadunkulkija, joka ei ole jatkuvasti kosketuksissa puolueorganisaatioon, on todella ihmeissään.

Voisin esittää puoluetoimistoon vienon toiveen. Tehkää näistä jutuista sellaisia uutisia, jotka todella tavoittavat tavallisen rivijäsenen ja muut puolueen kannattajat. Nyt tieto on sirpaleista ja usein niitä kerrotaan väritettyjen lasien takaa. Huhuilta on katkaistava nopeasti siivet. Sosiaalisessa mediassa leviää tietoja joukkoirtisanoutumisista ja ne askarruttavat myös minua.

Olin tekemässä jytkyä ennen edellisiä eduskuntavaaleja. Nyt minua surettaa todella tämä meno. Puolueen etua ei enää ehditä miettiä ja jos jotkut yrittävät sitä tehdä, heidät jyrätään. Omaa etua tavoittelevat puhuvat kuinka tärkeää on osata säännöt. Samoin käsitettä demokratia käytetään kun helppoheikit. Osta tästä demokratia, saat toisen demokratian puoleen hintaan!

On olemassa oikeita helppoheikkejä, jotka tekevät kauppaa toreilla. He tekevät oikeita töitä. Heitä olen oppinut arvostamaan. Heiltä minä saan oikeita työrukkasia.

Avainsanat: markoeerola, kirottukaivos, talvivaara, vihreättrollit, puolueenhelppoheikit