Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

075 MOT

Tiistai 2.12.2014 klo 10:00 - yrjöpoeka

MOT ohjelma esitti maanataina ohjelman, jossa kaksi reservin upseeria (perussuomalainen ja kokoomuslainen) esitteli halujaan perustaa aseelliset kodinturvajoukot. Perustelut olivat mielestäni todella heppoiset. Pekka M Sinisalo, joka toimii myös perussuomalaisten aktiivina puoluehallituksessa, oli sitä mieltä, että hänen ajatuksillaan on 100% kannatus. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö toisaalta kertoi, ettei hän ole asiasta kuullut ja ettei kodinturvajoukoille ole tarvetta.

Olen Jussi Niinistön ja puolustusvoimain kanssa samaa mieltä. Suomessa voi olla vain puolustusvoimain alaisia joukkoja. Näiden kahden ohjelmassa esiintyneen aktiivin toive 100 000 aseellisen miehen irrallisesta joukosta on todella vaarallinen esitys. Mikäli joukot ovat erillään puolustusvoimista, ne voivat muuttua yhteiskunnallisen tilanteen muuttuessa vaaralliseksi joukkioksi. Sellaista ei missään tapauksessa saa muodostua edes teoriassa.

Huolimatta maailmalla ja Euroopassa vallitsevasta epävarmuudesta, Suomi elää maailman turvallisimmalla rajalla. Toki tilanne voi muuttua, sitä varten on puolustusvoimat ja kansallinen varautuminen erilaisiin uhkiin. Ohjelmassa tuotiin esille uhka, etteivät kriisin syntyessä suomalaiset pääsisi turvaamaan maataan ja omaisiaan. Viime sodan aikana jaettiin aseita kotirintamillakin partisaanivaaran takia. Minä luotan siihen, että mikäli tilanne on todella paha, aseita jaetaan, mutta vain järjestäytyneille, puolustusvoimain alaisille joukoille.

On hyvä, että maassamme on puolustustahtoa. On hyvä, että esitetään erilaisia vaihtoehtoja. Meidän on luotettava parlamentaariseen järjestelmään ja sen tahtoon turvata maamme puolustuskyky tarvittavilla joukoilla. Suomalaiset luottavat omiin puolustusvoimiin ja erilaiset tutkimukset tukevat tätä. Viimeisen 20-vuoden aikana on ollut selkeästi nähtävissä, kuinka kansa arvostaa omia puolustusvoimia. Missään vaiheessa en ole kuullut, kenekään haikailevan erillisten kodinturvajoukkojen perään. Minä en haikaile. Minä annan tukeni parlamentaariselle järjestelmälle.

MOT.

Avainsanat: motajankohtaisohjelma, kodinturvajoukot, partisaanivaara