Satunnaiset kuvat

Kuusinki keväällä

Uusimmat

Blogin arkisto

046 Maastamuutto

Keskiviikko 6.5.2015 klo 12:53 - yrjöpoeka

Suomalaiset talousviisaat ovat vuosikausia huutaneet työvoimapulasta. Samaan hengenvetoon on lisätty posket innostuksesta punaisina, maamme tarvitsevan massiivista maahanmuuttoa. Tämä kaikki siitä huolimatta, että maassa on satojatuhansia työttömiä. Nämä viisaat ovat todenneet kotimaisen työttömyyden ja työpaikkojen välillä olevan kohtaanto ongelman.

Tuo on mielenkiintoinen väite. Kukaan ei kerro millaisia kohtaanto ongelmia on jo nyt, kielitaidottomien maahanmuuttajien parveillessa Helsingin rautatie asemalla. Kotimaiselle työvoimalle ei edes samasta suomenkielestä huolimatta löydy kohtaantoa. Kymmeniä vuosia maassa jo oleskelleista ulkomaalaisista, hyvin pieni osaa osaa kielen edes välttävästi. Lisäksi kouluttautuminen on vajavaista.

Tästä kielitaidottomuudesta ei meille ole hyötyä. Oman kotikuntani terveyskeskus on siitä hyvänä esimerkkinä. Terveyskeskus on todella kansainvälinen. Kielten sekamelskasta on hyötyä vain soten hallinnolle. He voivat todeta lääkäreitä olevan riittävästi. Valitettavasti nämä lääkärit eivät voi kielitaidottomuuden takia hoitaa yhtään potilasta itsenäisesti. Isolla palkalla heitä hoivaa ammattitaitoinen suomalainen lääkäri.

Tavallinen kansalainen voi todella miettiä, olemmeko me Euroopan työttömien kielitaidottomien ylikoulutettujen kaatopaikka? Kuka maksaa tämän hulluuden. Suomalainen veronmaksaja. Tarkoittaako tuo hallintoviisaitten vaatimus työvoimanmaahanmuutosta juuri tätä? Kielitaidottoman väen rahtaamista suomalaisten maksettaviksi? Hulluutta on monenlaista. Meillä on työvoimaa, joka osaa suomenkielen ja haluaa tehdä oikeita töitä, oikealla palkalla.

Miksi laitoin otsikoksi maastamuuton?

Suomalainen vihervasemmistolainen älymystö on pitänyt äläkkää perussuomalaisten vaalivoitosta. Pontta äläkälle he ovat saaneet medialta ja myös Ruotsin älymystö on julkisesti tukenut tätä huutoa. Edellisten vaalien jälkeen 2011 alkoi myös huuto, että osa kansasta haluaa muuttaa maasta pois perussuomalaisten vaalivoiton takia. Samoja ääniä kuului taas vaalien jälkeen.

Millainen huuto alkaa perjantain jälkeen? Sipilä julkistaa silloin hallituksen kokoonpanon. Kuplassa elävä älymystö ilmeisesti pakkaa jo laukkujaan. Todennäköinen perussuomalaisten mukanaolo hallituksessa hermostuttaa rasismikortin heiluttajia.

Uskallanko jo tuulettaa? Eläköön maastamuutto!

Avainsanat: karjuvatyövoimapula, kohtaantoongelma