Satunnaiset kuvat

Ruukinkankaan urheilukenttä/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

100 Mielenrauhaa

Sunnuntai 7.5.2017 klo 14:32 - yrjöpoeka

Siitä tiedämme kevään alkaneen, kun lehtien palstoilla alkaa keskustelu koiranjätöksistä. Puolesta ja vastaan keskustelu velloo muutaman viikon ja katoaa sitten alkaakseen seuraavana keväänä muuttolintujen mukana. Sitä olen kummastellut tässä jonkin aikaa, että lopettavatko koirat jätösten jakamisen kesän alettua?

Itselläni on melkein aina ollut koira perheessä ja niin on nytkin. Olimme reilun puolivuotta ilman ja pohdimme aina välillä vaimoni kanssa uuden hankkimista. Sosiaalinen media yllätti ja sain sieltä vinkin, että aikuinen koira etsii uutta kotia. Koska kyseessä oli sellainen rotu, (parson russell) jota olen aina ihastellut, otin yhteyttä omistajaan. Sen seurauksena kotonani asustaa erittäin ihastuttava pieni voimanpesä. Sen lempipaikka on nukkua sylissäni, Sitä se tekee antaumuksella.

Kevääseen kuuluu myös taivastelu siitä, onko kevät myöhässä. Siitä se jatkuu luontevasti ihmettelyyn ilmaston muutoksesta. Ihmisen muisti on jokatapauksessa niin lyhyt, ettei se tahdo muistaa edellisen vuoden kevättä. Kylmä ja kolea keli on nyt jatkunut todella pitkään ja se on antanut ihmisille kestopuheenaiheen. Kaikesta koleudesta huolimatta itse suhtaudun kevään tuloon kuten ennenkin. Lumet ovat todennäköisesti vähissä yleensä kesäkuun alussa.

Sitä olen kummastellut nyt viikonlopuksi, että mihin suomalainen YLE on oikein menossa. Eilisen illan uutislähetys pidettiin Ranskasta pitäen. YLEn toiminta on ajoittain todella kummallista. Nyt tohotetaan Ranskan vaaleista, aiemmin USAn vaaleista. Molemmissa vaaleissa on kyse näiden valtioiden päämiesten valinnoista. Suomalainen YLE pitää niitä niin merkityksellisinä, että unohtaa kaiken muun. Kansalaisille uskotellaan näiden vaalien olevan meille suomalaisille erittäin tärkeät.

Itse en näe niillä olevan meidän kannaltamme mitään erikoista merkitystä. Johtaja valitaan määräajaksi, mutta valtiokoneistot ja muut rakenteen toimivat kuten ennenkin. Rahoitusmaailma seuraa omia trendejään ja markkinat elävät omaa elämäänsä. Tuleva ilta on täynnä erilaisia dosentteja tai merkityksettömiä kirjailija persoonia, kuten eilenkin. Siinä tollistellaan ja puhutaan muka jotakin merkityksellistä. Suomalainen YLE on taas menossa samaan lankaan, kuin USAn vaaleissa. YLEllä on oma ehdokas (Marcon) ja hänen puolestaan meidän rahoillamme elävä laitos pitää mekkalaa yllä.

Mikäli käy kuten Trumpin valinnan jälkeen, krapula on taas sanoinkuvaamaton. YLE on maalaillut ruton ja koleran tulevan, mikäli vastaehdokas voittaisi. YLE on todellakin saatava tolkkuihinsa ja uutisoimaan maailaman menoa puolueettomasti. Tämän päivän maailmassa ihmiset saavat tietoa myös muualta ja sen takia tämä vedätys näyttää todella omituiselta. Alan pian olla sitä mieltä, että YLE on ajettava alas. Yksityiset toimijat tuottavat jo nykyisin huomattavasti oikeampaa ja uskottavampaa uutisointia. Pakko on ollut muuttaa omaa mielipidettään kansallisesta uutistoimituksesta.

Koiranpaskaa ja YLEn uutisointia. Nyt on jankutettava itselle mantraa, jonka omin kauhutoimittaja Ruben Stilleriltä.

Mielenrauhaa. Mielenrauhaa. Mielenrauhaa.

Avainsanat: koiranpaska, parsonrussell, myöhäinenkevät, ranskanpresidentinvaalit, marinenlepen, emmanuelmacron, mielenrauhaa

063 Sotkuinen sukupolvi

Tiistai 3.5.2016 klo 9:33 - yrjöpoeka

Tampereen Kalevankankaan hautausmaalla Vappuna loisti äly poissaolollaan. Vapun aikana sinne oli osallistava ”älymystö” suorittanut suoran toiminnan iskun sotkemalla hautakiviä ja muistomerkkejä punaisella maalilla. Ilmeisesti teolla on yritetty sanoa jotakin, mutta paikka oli sanomalle aivan väärä. Itse en voi ymmärtää sellaista, että muistomerkit ja hautakivet otetaan mielensäpahoittamisen kohteeksi. Siihen tarkoitukseen jokainen voisi varata oman asuintalonsa seinät. Siten sanoma tulisi tunnetuksi ja jokainen näkisi missä ääliö asuu.

Kaupunki alueilla on jatkuvasti näkymässä into sotkea maalilla jokainen paljas pinta. Sitä sanotaan myös graffititaiteeksi. Kaupat pursuavat värikkäitä ja erittäin helppokäyttöisiä spraymaali purkkeja. Osa näistä taiteilijoista ilmeisesti pitää itseään oikeina taiteilijoina ja että heillä on sen vuoksi vapaus ilmaista itseään. Joissakin tapauksissa tyhjä harmaa seinä on kieltämättä parempi näky silmille hieman väriä pinnassa. Valitettavasti suurin osa on pelkkää sotkua. Kunnille ja kaupungeille se aiheuttaa menoja paikkojen puhdistamisen takia.

Osallistavaa mielensäpahoittamista olen saanut seurata uutisvirrassa, kun Fenno-voiman rakennustyömaan välittömässä läheisyydessä ovat leiriään pitäneet maailmanpelastajat. Takkutukkaiset ikuiset opiskelijat, jotka eivät halua tehdä normaaleja ihmisten töitä. Heille tärkeää on näkyä sanomansa kanssa television uutisissa. Sanoma on se, että vastustetaan kaikkea sähkön tuottamista. Nämä vekkulit eivät ole ymmärtäneet, että omaa sanomaansa he eivät saisi esille ilman sähkön olemassaoloa.

Väkivaltaisten mellakoiden jälkeen poliisi pakotti pitkäaikaiset leiriytyjät paikalta pois. Pitkän leiriytymisen sotkut ovat jääneet jäljelle. Sosiaalisessa mediassa takkutukat perustelevat paikan sotkuisuutta sillä, että poliisi ajoi heidät pois. Sympatiaa kansalaisilta saadakseen, he voisivat käydä siivoamassa jälkensä rauhanomaisesti. Sitä lienee turha vaatia, koska he ovat lapsesta saakka tottuneet siihen, että kyllä vanhemmat huolehtivat. Näiden takkutukkien tärkein tehtävä on olla osa osallistavaa nuorisoa. +35 v.

Kevät tuo sotkuisuuden meidän jokaisen nähtäväksi. Mäyräkoiran nahkoja lojuu jokaisen viikonlopun jälkeen katujen varsilla. Tyhjiä tölkkejä ja pulloja heitellään joka paikkaan. Paperijätettä on kaikkialla, muovista puhumattakaan. Sotkuisuus ei pysähdy siihen. Jätteen keräilypaikoilla sotkut vain pahenevat. Juuri eilen lehtiä viedessäni paperin keräyssäiliöön, näin sinne työnnetyn kaikkea muuta. Peltipurkkeja ja lasipulloja lastenvaipoilla ryyditettynä. Tämä sotku kertoi paikalla käyneen nuoren vanhemman. Lukutaito oli jäänyt vajavaiseksi.

Ihmisten ymmärrys sen suhteen, mitä voi tehdä on jäämässä vajavaiseksi. Kuvitellaan kaiken olevan vain itseä varten ja että säännöt ovat niitä toisia varten. Keväällä puhutaan paljon koiran paskoista. Kuvitelkaa tilanne, että olette siivonneet putipuhtaaksi oman tonttinne ja myös tontin kadunvierustat. Yhtenä kauniina hetkenä juuri siihen oman tontin veräjän viereen puhtaalle nurmikolle ilmestyy taluttimen kanssa hevosen kokoinen koira. Murjaisee siihen sangollisen höyryävää paskaa.

Ei puhettakaan, että paska poistuisi siitä. Hihnan toisessa päässä oleva kylläkin.

Kolme pointtia. Osallistava, takkutukka, koiranpaska.

Avainsanat: osallistavanuoriso, takkutukatmellakoivat, keväisetkoiranpaskat